❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB Metal 5SHPn - podvod nebo se pletu?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: RB Metal 5SHPn - podvod nebo se pletu?

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

divizna píše:Nechci být za škarohlída, ale na té fotce je anténa Waveant s Groovem? Není to trošku blbý? Vždyť ten groove tam docela překáží, když je přidělanej před reflektorem paraboly.

To je přesně důvod, proč jsme nikdy nedávali na ty Waveanty Bullety, ale používali je pouze s JRC/Maxlink anténami, které mají konektor až za parabolou.

Zdravím,
ano, překáží, ale čemu to podle tebe vadí? Dovedeš to přesně specifikovat?
Děkuji.
mpcz, 30/08/2012
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

ADSL neudela 40Mbit, to VDSL :P a navic do cca 500m,spis mene a na kvalitnich kabelech...nebo jak rikaji zle jazyky, na strese DSL ustredny :mrgreen:

bohuzel psychika nekterych jedincu je kouzelna, bezne vidim na baracich, (kde je kabel 8/0,5 za 4kila) WiFiny, kde za ty samy love maj stezi pulku. Dodnes nevim proc to ti lidi delaj :lol:

VDSL je takove lakatko co spis nefunguje nez funguje, par vyvolenych ma stesti a ti si vesmes hlidaj esi muzou mejt vic speed za stejny love, dost lidi o tom ani nevi a zevluje si na ADSL vesele dal. Spis to lidi nasere ze franta z mesta ma 30Mbit za 500 a tonda z vesnice 2Mbit za ty samy love...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

pcwifi píše:ADSL neudela 40Mbit, to VDSL :P a navic do cca 500m,spis mene a na kvalitnich kabelech...nebo jak rikaji zle jazyky, na strese DSL ustredny :mrgreen:

bohuzel psychika nekterych jedincu je kouzelna, bezne vidim na baracich, (kde je kabel 8/0,5 za 4kila) WiFiny, kde za ty samy love maj stezi pulku. Dodnes nevim proc to ti lidi delaj :lol:

VDSL je takove lakatko co spis nefunguje nez funguje, par vyvolenych ma stesti a ti si vesmes hlidaj esi muzou mejt vic speed za stejny love, dost lidi o tom ani nevi a zevluje si na ADSL vesele dal. Spis to lidi nasere ze franta z mesta ma 30Mbit za 500 a tonda z vesnice 2Mbit za ty samy love...

PW

to je spis na nove tema o xDSL...

mpcz píše:
divizna píše:Nechci být za škarohlída, ale na té fotce je anténa Waveant s Groovem? Není to trošku blbý? Vždyť ten groove tam docela překáží, když je přidělanej před reflektorem paraboly.

To je přesně důvod, proč jsme nikdy nedávali na ty Waveanty Bullety, ale používali je pouze s JRC/Maxlink anténami, které mají konektor až za parabolou.

Zdravím,
Děkuji.
mpcz, 30/08/2012

kdysi davno konektory za parabolou nebyly, takze se delali cca 50-70cm pigtaily a bullety byly pripaskovany k vylozniku nebo primo na stozar
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

mpcz

mpcz píše:

Zdravím,
Děkuji.
mpcz, 30/08/2012

kdysi davno konektory za parabolou nebyly, takze se delali cca 50-70cm pigtaily a bullety byly pripaskovany k vylozniku nebo primo na stozar[/quote]

Zdravím,
no to jsem pochopil, ale dotaz na kolegu DIVIZNu zněl, čemu to vadí, když je GROOVE PŘED anténou, viz foto. Musím uznat, že jsem si na tu kombinaci musel pohledově chvilku zvykat, ale po zkušenostech už na tom nic měnit nebudu. Když jsem udělal pokus s GROOVEm ve předu a s GROOVEm vzadu na kabelu, tak jsem měl signál vpředu o 1 dB lepší. Plus odpadly další problémy. A taky cena ... Taky jsem od té doby ani jednou neřešil vodu v kabelu nebo konektoru.
Náhrada SXTéčkem, jak tady někdo radil, byla po testu zavržena, protože signál byl slabý a o použití moderních protokolů nebylo možno ani uvažovat. Asi se budu muset ještě hodně učit, ale ty nové MIMO se ve městě, kde je 10x tolik vysílačů než kanálů a při delší vzdálenosti od AP moc použít nedají, ať dělám, jak dělám.
mpcz, 31.08.2012
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 13 years ago

mpcz píše:

Zdravím,
Děkuji.
mpcz, 30/08/2012

Tak já bych čekal, že když tam ten groove strčím (před parabolu), tak a) bude překážet a snižovat zisk paraboly, b) může případný vyzařování z něj rušit přenos (když je za anténou nevadí, když je v ohnisku, sebemenší bordel anténa chytne naplno).

Takže bych s tím určitě radši dával třeba Maxlinky. Nehledě na to, že Waveant je děsnej shit...
0 x

mpcz

divizna píše:
mpcz píše:

Zdravím,
Děkuji.
mpcz, 30/08/2012

Tak já bych čekal, že když tam ten groove strčím (před parabolu), tak a) bude překážet a snižovat zisk paraboly, b) může případný vyzařování z něj rušit přenos (když je za anténou nevadí, když je v ohnisku, sebemenší bordel anténa chytne naplno).

Takže bych s tím určitě radši dával třeba Maxlinky. Nehledě na to, že Waveant je děsnej shit...

Zdravím,
aha, to zní rozumně, ale je dobré vše ověřit:
a/ jak píši výše, signál se nesníží, ale nepatrně zvýší, můžeš si to odzkoušet, pokud nevěříš
b/ rušení nedovedu změřit, nemám na to vědomosti ani vybavení, ale co umím změřit u antény je přenosovka a ta je od 120 do 150 Mbit, pod 100 neklesne nikdy ( okraj středně velkého města )
c/ není to Waveant, těch jsem měl v síti asi dvacet a všechny jsou už na smetišti. ( Jak říká kolega - vodní anténa ).
d/ SXT rozhodně nezatracuji, taky ho mám v síti, oproti UBNT anténě a 711ce jako AP jede spolehlivě nad 100 Mbit. Akorát že tak na pár set metrů v okrajových částech města.
mpcz, 31.08.2012
0 x

mpcz

[/img]
hapi píše:nesouhlasim s tebou ani v jedný věci.

Líp chladit? dosedá snad kovové pouzdro na nějaký z chipů pro odvod tepla? Koukni se pod auto jak je oplechovanej vejfuk a obzvlášť u katalizátoru. Ty plechy tam maji odraznou funkci aby od toho nechytlo auto. Tady to bude fungovat stejně blbě. Neplní to funkci ani slunečního štítu ani chladícího pasivu. fail

Odstíněné? ano, ale jak moc? pokud vim tak většina cestiček po plošňáku jsou pod stínícím plechem a navíc... připojí se ti plastový groovy když je nenašroubuješ do anteny? 1m od sebe se nepřipojí. fail

Zdravím,

souhlasit nemusíš, ale jak vidět, dosedá docela dobře. Rozdělávat (hlavně skládat) doporučuji jen mladým, se silnými nervy.

Obrázek

mpcz, 16/09/2012
Přílohy
Picture0025.jpg
Picture0025.jpg (78.34 KiB) Zobrazeno 1740 x
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 13 years ago

mpcz píše:Zdravím,

souhlasit nemusíš, ale jak vidět, dosedá docela dobře. Rozdělávat (hlavně skládat) doporučuji jen mladým, se silnými nervy.

Docela sranda ta těsnící gumička, což? :)))

Mimochodem chladí to parádně .. a jsem zvědavej na provozní testy citlivosti a přenosovky...
0 x

mpcz

TTcko píše:
mpcz píše:Zdravím,

Docela sranda ta těsnící gumička, což? :)))

Mimochodem chladí to parádně .. a jsem zvědavej na provozní testy citlivosti a přenosovky...

Zdravím,
no právě. Ta gumička (těsnění) mě skoro rozesmála. Že bych měl tedy nějakou velkou jistotu o nezatečení, to tedy určitě nemám. A to je právě tím, že GROOVE (Gruvíček) je řešen jako válec, kde je zatečení téměř vyloučeno a tím, že METAL je z důvodu doléhání chipu na chladící most obalu dělený. Myslím si ale, že jak tam párkrát zateče, výrobce konstrukci změní. Vím, jak se to dá udělat, aby pouzdro bylo nedělené a chip doléhal na obal.
mpcz, 18.09.2012
0 x