mpcz píše:divizna píše:Nechci být za škarohlída, ale na té fotce je anténa Waveant s Groovem? Není to trošku blbý? Vždyť ten groove tam docela překáží, když je přidělanej před reflektorem paraboly.
To je přesně důvod, proč jsme nikdy nedávali na ty Waveanty Bullety, ale používali je pouze s JRC/Maxlink anténami, které mají konektor až za parabolou.
Zdravím,
ano, překáží, ale čemu to podle tebe vadí? Dovedeš to přesně specifikovat?
Děkuji.
mpcz, 30/08/2012
kdysi davno konektory za parabolou nebyly, takze se delali cca 50-70cm pigtaily a bullety byly pripaskovany k vylozniku nebo primo na stozar[/quote]
Zdravím,
no to jsem pochopil, ale dotaz na kolegu DIVIZNu zněl, čemu to vadí, když je GROOVE PŘED anténou, viz foto. Musím uznat, že jsem si na tu kombinaci musel pohledově chvilku zvykat, ale po zkušenostech už na tom nic měnit nebudu. Když jsem udělal pokus s GROOVEm ve předu a s GROOVEm vzadu na kabelu, tak jsem měl signál vpředu o 1 dB lepší. Plus odpadly další problémy. A taky cena ... Taky jsem od té doby ani jednou neřešil vodu v kabelu nebo konektoru.
Náhrada SXTéčkem, jak tady někdo radil, byla po testu zavržena, protože signál byl slabý a o použití moderních protokolů nebylo možno ani uvažovat. Asi se budu muset ještě hodně učit, ale ty nové MIMO se ve městě, kde je 10x tolik vysílačů než kanálů a při delší vzdálenosti od AP moc použít nedají, ať dělám, jak dělám.
mpcz, 31.08.2012