jasně, každej máme trochu tý pravdy, když se kouknu na geode procesor co je v alixu, je to vlastně 32bitovej athlon kterej je vosekanej aby se vešel do tý spotřeby. Doufám že se nepletu ale mám takovej dojem že to tak je.
jasně, RB150 když mu nandám mangle pravidla tak už tam nepoteče 15Mbit FD ale chtěl sem spíš demonstrovat i jeho zatracovanej výkon kdy by bylo možné ho i použít jako bránu k xDSLku do cca 4Mbitů na tak odhadem max 10 PC.
napadlo už nekoho že by nedělal nstreme2 ale dal dvě wifi karty do bondingu + nstreme? když jedna vypadne nic se neděje, obecně mi na stole nstreme2 více méně blbnul, jednou šel, pak zase ne a podobně. Bonding jsem zkoušel pouze na ethernetech a tam to fungovalo výborně. Sice jednim stahováním se nepoužijou oba spoje na jednou ale při stahování dvou věcí už ano, je třeba to vyzkoušet, až verze 3.0 má bonding.
Obecně si myslim že ta tabulka s propustností routerboardu kecá, do netu jsme měly RB532 a už nestíhala, po výměně za RB333 v pohodě a to jede na 30 procent a ještě má zapnutý nstreme
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB600 info sem
Taky tam nepíšou s jakou verzí Mikrotiku to testovali.... Třeba už tajně vyšla final
No bylo by to hezký kdyby to bylo do konce roku

0 x
-
jeden mne dnes dosel a zitra pujde do provozu , kde nahradi Celer ... je na nem cca 80 SQ + 4 R52 a par dalsich veci... tak snad to pro neho bude brnkacka...
0 x
Martin Špánek :: Rajhradice.net ::
-
- Kontaktovat uživatele:
0taz0 píše:jeden mne dnes dosel a zitra pujde do provozu , kde nahradi Celer ... je na nem cca 80 SQ + 4 R52 a par dalsich veci... tak snad to pro neho bude brnkacka...
od koho objednáváš mikrotiky
0 x
-
někteří tady už hlásili max. kmitočet 533 MHz, hodil bys výpis terminálu prosím tě?
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
Blood píše:0taz0 píše:jeden mne dnes dosel a zitra pujde do provozu , kde nahradi Celer ... je na nem cca 80 SQ + 4 R52 a par dalsich veci... tak snad to pro neho bude brnkacka...
od koho objednáváš mikrotiky
i4wifi.net
jinak jsem ho uz nasadil, zatim jede na default 400mhz a cpu je kolem 20-30% zatim spokojenost...
0 x
Martin Špánek :: Rajhradice.net ::
Takova lamacka otazka, mam RB532r5, mame tu neomezenou vnitrni sit, myslim tim rychlostne na hrani her a sdileni vseho mozneho. Kdyz mi nekdo zacne kopirovat z lokalu na lokal at uz jde o wifi -> eth wifi -> wifi2 tak mi jde net do haje. Pomuzu si s RB600? Nechci omezovat vnitrni sit.
Jo jeste mam v RB 4x CM9 z toho 3x AP bridge + 1x klient do netu + ethernet s jednim kompem. Pripojeno cca 10 klientu najednou vice vetsinou ne.
Jinak ja kupuju MK a veci k nim na http://www.discomp.eu a spokojenost a docela zajimave ceny.
Predem dekuji vsem za odpoved.
Jo jeste mam v RB 4x CM9 z toho 3x AP bridge + 1x klient do netu + ethernet s jednim kompem. Pripojeno cca 10 klientu najednou vice vetsinou ne.
Jinak ja kupuju MK a veci k nim na http://www.discomp.eu a spokojenost a docela zajimave ceny.
Naposledy upravil(a) Benny dne 29 Dec 2007 13:49, celkem upraveno 1 x.
0 x
Benny píše:Takova lamacka otazka, mam RB532r5, mame tu neomezenou vnitrni sit, myslim tim rychlostne na hrani her a sdileni vseho mozneho. Kdyz mi nekdo zacne kopirovat z lokalu na lokal at uz jde o wifi -> eth wifi -> wifi2 tak mi jde net do haje. Pomuzu si s RB600? Nechci omezovat vnitrni sit.
Jo jeste mam v RB 4x CM9 z toho 3x AP bridge + 1x klient do netu + ethernet s jednim kompem.
skusil bych to prvně na tom co máš, systém je stejnej takže co pude teï, to samí pude na RB600, akorát záleží jestli to RB532r5 utahne ale zkus to
0 x
Ja vim ja ten RB532 mam prave ted, mne jde o to jestli si pomuzu s propustnosti kdyz poridim misto toho RB600.
Nejde mi o propustnost eth -> eth2 ale o eth -> wifi a wifi -> wifi2
Mam tam nejake manglovani a QT s cca 50 Q nebo jak to nazvat. Bezi mi tam DHCP a par podminek ve FW. V NATu mam jen masquarade a presmerovani dvou portu jinak nic.
Kdyz se zacne kopirovat na lokalni siti vytizeni MK vyleti skoro na 100 procent a odezvy na seznam se mi zvednou z nejakej 7ms na cisla v radech stovek
Nejde mi o propustnost eth -> eth2 ale o eth -> wifi a wifi -> wifi2
Mam tam nejake manglovani a QT s cca 50 Q nebo jak to nazvat. Bezi mi tam DHCP a par podminek ve FW. V NATu mam jen masquarade a presmerovani dvou portu jinak nic.
Kdyz se zacne kopirovat na lokalni siti vytizeni MK vyleti skoro na 100 procent a odezvy na seznam se mi zvednou z nejakej 7ms na cisla v radech stovek
0 x