Zdravím,
tak mám první zprávy od technika z montáží LHG-5. Ohledně těch pásek padaly sprosté slova, to se dalo čekat. Mezitím jsem nelenil a sehnal nekonečnou pásku nerez, není to takový problém, jak to vypadalo. Další dobrá věc jsou odklápěcí spony, neboli prý domečky. Vrchní část se odklopí a přiklopí se až po ručním stažení pásky. Pak se dotáhne šroubovákem běžným postupem. Dost to ušetří námahy, nemusí se zbytečně ručně šroubovat třeba 15 + 15 cm pásky.
Problém s náklonem se vyřešil trojicí různě dlouhých plechů, po vzoru toho originálního, ale s prodlouženou středovou částí. Navíc 2 mm - 2 dírky, 4 mm - 4 dírky atd. Není to ideální řešení, ale je levné, odolné času a funguje. Ještě mám ve vývoji takovou zubatou podložku, která se zasunuje zespodu postupně a tím se anténa naklápí, ale ta ještě není doladěná. Každopádně je tohle věc spíše pro výrobce, cena držáku z plastu není nulová a jak to tady čtu, tomu plastovému kloubu navíc někteří moc nevěří.
mpcz, 16.08.2016
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
LHG 5 - zkušenosti
ať si každej věří čemu chce, neni to hrachovina jako ten polohovací kloubovej držák co vyrábějí slovácí (rf elements)
jako ten plastovej držák má jednu výhodu, oddálí anténu od stožáru což osobně považuji za plus. Taky hodně montujeme antény do komínů nebo zdí a to tak v cca 3/4 instalací takže jako další kladnou věc hodnotím krátké 6mm hmoždinky přibalené k držáčku který fakt nečekaně brutálně drží.
kovový spony jsou průser, když už rok dodávaly k sxt hezký pásky tak teď ke všemu dávaji totálně debilní pásky který se protočí ještě před dotažením. Nevim co jim vadilo na tý se zářezy, asi její šířka, kde jeji plus bylo že fungovala i na tyčky o průměru 32mm.
Asi by to chtělo zalobovat.

kovový spony jsou průser, když už rok dodávaly k sxt hezký pásky tak teď ke všemu dávaji totálně debilní pásky který se protočí ještě před dotažením. Nevim co jim vadilo na tý se zářezy, asi její šířka, kde jeji plus bylo že fungovala i na tyčky o průměru 32mm.
Asi by to chtělo zalobovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ten origo držák k LHG mě přijde celkem vpohodě. Je celkem masivní, má nerezový imbus šrouby a hmoždinky se šroubama na přidělání na zeď. Ta anténa je stejnak lehoučká a nemá to žádnou plochu aby se do toho nějakou silou opřel vítr.
0 x
víc mě sere že člověk potřebuje šroubovák s imbusem aby to dotahnul jinak je to volný. Normálním zahnutým imbusem z toho boleji pracky aby se to nehnulo. Ale jinak ok, jde jenom o tom použít správný nářadí.
0 x
Zdravím,
kolega se zde zmiňuje o superhmoždinkách k držáku.
Docela rád bych je vyzkoušel. V dlouholeté praxi se mi šestky hmoždinky nikdy nepodařilo aplikovat spolehlivě, tak už to ani nezkouším. Už při vrtání do zdi se většinou podaří vyvrtat díra větší, než je třeba, takže tam hmoždinka vangluje. Nepomohl ani vidiák obroušený ze 6 na míň, šestka málokdy držela.
V čem je konstrukce této ruské hmoždinky tak vyjímečná, že se na ni dá pověsit dokonce anténa, byť by lehoučká?
Dík, mpcz, 18.08.2016
Docela rád bych je vyzkoušel. V dlouholeté praxi se mi šestky hmoždinky nikdy nepodařilo aplikovat spolehlivě, tak už to ani nezkouším. Už při vrtání do zdi se většinou podaří vyvrtat díra větší, než je třeba, takže tam hmoždinka vangluje. Nepomohl ani vidiák obroušený ze 6 na míň, šestka málokdy držela.
V čem je konstrukce této ruské hmoždinky tak vyjímečná, že se na ni dá pověsit dokonce anténa, byť by lehoučká?
Dík, mpcz, 18.08.2016
0 x
mpcz píše:Zdravím,
Dík, mpcz, 18.08.2016
troufám si říct že to je vrtačkou, vrtákem a vrtákem

Uvidí se až to bude do starých zvětralých cihel. Jako náhrada funguje 8mm bílá 4hraná hmoždinka od fishera a 6mm šroub s hlavou na 10ku klíč kterej projde origo plastovou dírou v držáku a vejde se do prostoru na hlavu šroubu a je to na jistotu. Že já idiot zapomněl na fotky.
0 x
Aha, takže gratuluji, je evidentní, že pracovníkovi se dařilo a je sám se sebou spokojen. To se mi při práci se šestkou hmoždinkou nestalo snad nikdy.
Jenomže otázka zněla:
"V čem je konstrukce této ruské hmoždinky tak vyjímečná, že se na ni dá pověsit dokonce anténa, byť by lehoučká?"
Děkuji, mpcz, 18.08.2016
Jenomže otázka zněla:
"V čem je konstrukce této ruské hmoždinky tak vyjímečná, že se na ni dá pověsit dokonce anténa, byť by lehoučká?"
Děkuji, mpcz, 18.08.2016
0 x
mpcz píše:Aha, takže gratuluji, je evidentní, že pracovníkovi se dařilo a je sám se sebou spokojen. To se mi při práci se šestkou hmoždinkou nestalo snad nikdy.
Jenomže otázka zněla:
Děkuji, mpcz, 18.08.2016
Přesně toto by zajímalo i mě, protože hmoždinky, které jsou dodávané se zařízením jsou většinou takové, "aby tam něco bylo"
0 x
Petr Krist
dodávaný se zařízením? naposled jsem viděl hmoždinky u ovislinku a ty na houby jsou včetně šroubků, Tyhle jsou úplně jiný, plněji funkci jakou mají to jest vyplnit mezeru mezi šroubem a zdí.
Úplně obyč běžná hmožidnka.

Úplně obyč běžná hmožidnka.

0 x
Za mě no problem. 6ka hmoždinka není žádnej zázrak ale 4ks jsou už ok, dnes jsem to měl v ruce a je to pocitově lehčí jak sxt. Takže úplně v poho, problém je v drolilou cihlou, ale tam ani 10ka hmoždinka nedělá zázraky.
Hmoždinky od rf elements jsou taky ok. Drží to taky fest.
Nikdy se mi nestalo že by neudržela pokud není zeď na hadry
Hmoždinky od rf elements jsou taky ok. Drží to taky fest.
Nikdy se mi nestalo že by neudržela pokud není zeď na hadry

0 x
okoun píše:no nainstaloval jsem jich 5 a zatím mi plíšek vždy vystačil...
Zdravím,
tak po zkušenostech mohu potvrdit. Zatím pro to nemám vysvětlení, ale pokud dám tuto anténu na točnu, tak je nečekaně citlivá na štelování ve svislém směru. Ale - pokud ji šteluje technik v terénu oproti AP, pomůže ten origo plíšek tak max. 2 - 3 dB. Pouze ve dvou případech oblasti v hlubokém údolí musel použít ten HOME-MADE prodloužený plíšek. Jinak naprostá spokojenost. Teď nezbývý než čekat: hustý sníh, námrazu, prudké UV slunce, zobající ptáky. Pokud alespoň to anténa přežije ve zdraví, budu spokojený.
mpcz, 27.08.2016
0 x
je zajímavý že tohle lidi u airgridu neřešili 

0 x
hapi píše:je zajímavý že tohle lidi u airgridu neřešili
Zdravím,
možná ano, možná ne, třeba se zase řešilo něco jiného. V každém případě zastávám názor, že o věci se mluvit má, od toho je právě fórum, aby svůj názor každý mohl prezentovat. Na čitateli je zase, aby ho posoudil nebo ověřil a sám si udělal závěr. Uvedu příklad:
Pisatel A: " LGH? směrovka bez možnosti elevace? hůrza a navíc si zvolili ten nejhorší způsob konstrukce anteny/zaříče takže předpokládám že to bude větší jak 40cm aby to dosahlo na ten zisk. Je zajímavý že v severský zemi vymysleji síto. Neni to zase nějakej export do jižní ameriky?".
Pokud se neobjeví názor:
Pisatel B: "je to super zařízení. S přikoupeným držáčkem je to naprosto v pohodě. Máme jich už dost nasazených a přední lalok je krásně vidět na ledkách takže pokud není člověk úplný hovado tak nepotřebuje dosměrovávat přes winbox. Pěkně si projedu hlavní lalok a odhadnu střed a je to tam. Sem docela překvapen ...",
Pisatel C: "no nainstaloval jsem jich 5 a zatím mi plíšek vždy vystačil..."
zůstal by čitatel uvažující o koupi v představě, že je to neskutečný šrot. To by ovšem bylo vůči některému výrobku krajně nespravedlivé.
mpcz, 29.08.2016
0 x
ano, jistě, bohužel bod A je čistě teorie a body B a C jsou praktický věci a na ně bych se díval primárně.
0 x