Podle mě by bylo nejlepší kdyby rozšířili frame limit u nstreme na 2-3 násobek dnešní maximální hodnoty

hapi píše:to ne ale pokud si všimneš tak i na ptp spoji když nemáš ccq 95 a vejš resp. spíš 98 a vejš tak nemáš šanci vytahnout max rychlost ani z 80% teoretickýho maxima. U PtMP to je prostě znát sakra víc protože na ty klienty furt něco teče a když si každej takhle klient ukousne nějakou tu chybovost tak je to v násobcích. Jako nebudu tu nějak kecat ale ano, mikrotik se mi zdá že kolem 10 klientů nějak podezřele hodně ubere na max přenosovce ačkoliv jsem právě dneska ladil na vesnici sektor kde mimochodem jsou všichni SXT a heleme se, 70Mbit v nstreme, 75Mbit v nv2, 90Mbit v 802.11 na 1 tcp ke klientovy. Zdá se to málo? možná. Těžko říct. Vždy platilo cca půlka je režije, Nko ten poměr vylepšilo ale neprorazí, nstreme větší rychlosti nevydejchá a nv2 poslední dobou v lehkym rušení nedává tolik ale za to přenese data vždy a udrží klienty... hmm... samozřejmě to jsou ideální hodnoty, ve městě se dostáváme jenom přes 40Mbit a občas ani to ne. A to vůbec nepočítám když v cestě něco je nebo je klient lehce švihnutej nebo to vede koridorem mezi budovami, celá ta trasa jde do kopru případně to rozhodí signály na polarizacích atd... a to se vůbec nezmiňuji o tom když na high speed apčku smrdí klient s 802.11a
fabinek1 píše:Vyplatí se vyměnit AP SXT-SA za mantbox? u sxt jsem zkoušel měnit vše - od kanálů po omezení data-rates, ale ccq pořád skáče, změna na nv2 je o ničem (vytáhne v n-ku jen 25M, nstream o trochu více. 802.11 sice 65M ale ccq jde kolem 70%. 23 klientů - všichni SXT, signály nejhůře do - 57, vzdálenost všichni do 650m. Osobně si myslím, že ve vzduchu je dost plno, ale mant má větší zisk, což by mohlo pomoci, ale zase ten úhel.
hapi píše:seřaďte se všichni vedle sebe ať neutrácim za kůlky. Tohle forum pěkně zahnívá "odborníky".
Zisk na AP straně je na nic když potřebuju dostat data ke klientům, jo? nezvýší náhodou zisk antény RX signál u klientů? což je vždy žádoucí a zvýší SNR?!
hapi píše:seřaďte se všichni vedle sebe ať neutrácim za kůlky. Tohle forum pěkně zahnívá "odborníky".
Zisk na AP straně je na nic když potřebuju dostat data ke klientům, jo? nezvýší náhodou zisk antény RX signál u klientů? což je vždy žádoucí a zvýší SNR?! Jo ano, v opačném směru se zvýší i chytání bordelu ale zvýší se i chytání vlastních klientů a tim pádem SNR stále zůstává stejný takže se nic nezmění. Nechcete mi tvrdit, že když na AP straně uberu zisk antény tak se klientovy zvýší download, že ne? Jak by se to mohlo stát? Nejenom že si uberu RX na sektoru ale uberu si i TX pro klienty takže klient přijme slabší signál. Super nápad.
RF Elements zacílilo na hlupáky a povedlo se. Oni to dělali už před nějakými 8 lety ale vždycky se někdo najde kdo sežere marketing.