❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb 911G

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
3com

Re: rb 911G

Příspěvekod 3com » 11 years ago

v kovovem boxu byl... Folie byla nad tim klasicky na tramech pod skridlicí....
0 x

Petro

Příspěvekod Petro » 11 years ago

Neviem čo to tu uz bolo prebrate ak ano navigujte ma prosim.
Mam problemy s RB911 a 912 v rezimu N 1x1 aj 2x2.
Jednoducho starsi rb s r52hn alebo sr71 alebo dbii chodi stabilne a 911 nechodi ani na stole.
trafic je velmi nestabilny je to problem rb.
Ak dam napriklad AP-52hn a kleint 911 smerom na ap to ide a smerom ku klientovy to nechodi.
Ak to dam opacne trafic sa obrati vzdy to nehodi len ku 911ke. vyskusal som všetky moznosti testujem asi 3 dni.
Este som zistil ak dam do rb912ky sr71E alebo r11e-5hnd tak to chodi tiez.
Takze problem je len v integrovaných kartách
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

došla mi teď nějaká nová verze RB911 je to tak na levo, poznáte rozdíly?
ale doufám že tam nic nepotentili tak jako s RB711 když při mrazech měla špatné hodnoty :)

Obrázek
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

goblajz

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

Žeby konečně začli používat kvalitní kondy?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

dokoncee je tam aji jeden navic :D
0 x
Jan Ptáček

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

Vypadá to na novou revizi. Kondík navíc, jinej kondík nahřazenej za jinej typ, vyměněná RAM

kolega teď testoval ty starší 911 a vypádá to že tam problém je. Vy chvíli kdy se víc zatíží a má přes ně jít větší traffic tak jde celej spoj do kopru i když má dobrej signál. Když to vyměnil za 411AH tak bylo po problému.

Má to někdo nasazený na 2x2 spoji? Jak se to chová Vám?
0 x
Bývalý ISP...

RAket

Příspěvekod RAket » 11 years ago

Tomáš Nesrsta píše:Vypadá to na novou revizi. Kondík navíc, jinej kondík nahřazenej za jinej typ, vyměněná RAM

kolega teď testoval ty starší 911 a vypádá to že tam problém je. Vy chvíli kdy se víc zatíží a má přes ně jít větší traffic tak jde celej spoj do kopru i když má dobrej signál. Když to vyměnil za 411AH tak bylo po problému.

Ta starší verze 911ky ruší sama sebe. Sice má stejný chpiset jako SXT lite, ale zesíky jsou dle Normise jiné. Nejede to kloudně na vyšších modulacích, stabilně to fungovalo např na 78,7Mb/s atd. Prostě shit. Co jsme mohli sundat, tak šlo pryč a nahradili jsme 411kama s R52N-m a pak to jelo stabilně s mod. 130/130.

Ten samý problém je i na radiu v RB912.

Jak funguje nová revize nevím a snad ani nechci vědět.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

Tomáš Nesrsta píše:Vypadá to na novou revizi. Kondík navíc, jinej kondík nahřazenej za jinej typ, vyměněná RAM

seš si jistej? nedavno jsem testoval jeden dlouhej spoj a v pohodě. Teď jsem si otestoval jeden na RB911 a na 144Mbit CCQ 100/100 naprosto v pořádku. Nezapomínáte třeba na použití silnějších zdrojů? Papaji totiž 2x tolik co RB711 takže pozor na to. Nedavno jsme odhalili u někoho že při downloadu je vše ok ale větší upload restartoval RB911 a na vině byl ubnt 15V zdroj na delšim kabelu. Prostě papaji no.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Máme je nasazené na několik 2x2 spojích. Žádný problém nepozorujeme. Co znamená větší trafic? Po jakou dobu?
Můžu to otestovat...
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Hapi ydojema to neni, bylo tam ADcko 24V takze stavy to melo dost.
proste ta 911 rusi sama sebe a navic rusi i ostatni zarizeni na stozaru cca do 2m i kdyz byl výkon stazenej na pouhých 10db.
Rusilo to jak Omnitika tak i Rocketa. Kvalita CCQ lita od 5% do 90% max a porad se to snazi prepinat rychlosti

Osobne tu mam taky jednu 912 ktera dela neco podobnyho a to jede v Acku ale neco malo to prenese tak to neresim. Na druhou stranu tu mam spoj ke klientovi na 911 2x2 a ten je uplne v pohode. Jeste zejtra kolega vyzkousi downgrade firmwaru, protoze tam ma nejnovejsi a ten muj spoj na 911 ma starsi verzi 3.07.
0 x
Bývalý ISP...

soooc

Příspěvekod soooc » 11 years ago

Mám zkušenost - u klienta RB911 - shazovalo celý sektor - podle spektráku brala ta 911 2 kanály nalevo i napravo navíc. Hnus malovaný, hlavně na sektoru s 10 lidmi hledejte, kdo je ten rušič. Po výměně vše ok, zázračně jsou na situ rovnou 4 volné kanály.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jo to presne delala ta 911 znamymu. Dalo se to vyscanovat i cca o 60MHz vejs nez mela zadano. se stejnou MAC i SSID.
0 x
Bývalý ISP...

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

sakra, začali jste mě hodně strašit. Mám na dvou sajtech po dvou RB912 jako sektory a nezdá se mi že by to dělalo problémy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nemusí, ale u některých ten problém je. Otázka je kde, jestli ve firmware nebo v SoC chipu, kterej by mohl mít nějakej defekt...
0 x
Bývalý ISP...

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

já jsem tedy s těma starejma RB911 nad míru spokojen, má to výkon jako 411AH a má to lepší kartu jako R52Hn v praxi to má CCQ vynikající.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...