❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
midnight_man

Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

oplati sa vobec kupit toto CCR? Ved to stale daky problem s tym..... co to je za kram?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Podle čeho soudíš? Neviděl jsem že by na to někdo nadával...
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

Z pocutia....ale ak je to uz OK v novych 6.XX tak som len rad. Vie to niekto potvrdit ze mu to chodi s queues a bridge ok?
0 x

disk

Příspěvekod disk » 10 years ago

Po krátkém testu propustnosti a pár hodinách nečinnosti zhasnul. :oops: Celkem dobrá životnost.
Přílohy
testccr1009.jpeg
testccr1009.jpeg (188.53 KiB) Zobrazeno 3268 x
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 10 years ago

disk píše:Po krátkém testu propustnosti a pár hodinách nečinnosti zhasnul. :oops: Celkem dobrá životnost.

1009 ma 2 zdroje, neodesel jen zdroj ?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Oba?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

disk

Příspěvekod disk » 10 years ago

Při testu byl použit jen jeden zdroj. Po testu ještě asi osm hodin fungoval a pak vypnul. Po přepojení na druhý zdroj také nic. Reklamace.
0 x

lubor

Příspěvekod lubor » 10 years ago

1036 som dal do defaultu a opat nakonfiguroval. Uz mi nezamrzaju (popisoval som to par stran dozadu).
Pribudla mi 1009 a vykon mi pride dost slaby ... ale asi je to umerne cene.
0 x

Filipová Ludmila

Příspěvekod Filipová Ludmila » 10 years ago

Zajímalo by mne jak po 2 letech všem šlapou CCRka. Máme 3 ks 1016. Jakou verzi považujete za opravdu stable a zamrzání kvůli bridge je vyřešeno či nikoliv?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

lubor píše:1036 som dal do defaultu a opat nakonfiguroval. Uz mi nezamrzaju (popisoval som to par stran dozadu).
Pribudla mi 1009 a vykon mi pride dost slaby ... ale asi je to umerne cene.

Asi záleží na co jsi zvyklej. Já jsem nasazoval 1009 místo 2011 a tam kde 2011 jela občas na doraz tak 1009 jede na 4%
0 x
Bývalý ISP...

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 10 years ago

Zdravim vsechny a mam dotaz, sektali jste se nekdy u tohoto routeru s tim, ze by vypl aktivni ethernety ? Stalo se mi to dnes uz po druhe a nevim proc. V logu je jen tohle:

Sep/28/2014 06:07:29 interface,info ether10 link down
Sep/28/2014 06:07:29 interface,info ether12 link down

nic vic. Ethernety normalne svitily. Verze je 6.19

Diky za nakopnuti.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

asdewq

Příspěvekod asdewq » 10 years ago

Pozdravujem vsetkych, viem ze v zaciatkoch mal CCR dost problem s mrznutim ak sa pouzival bridge. Potrebujem momentlane nahradit jednu 1100AHx2 za nieco vykonnejsie takze CCR by padol celkom vhod. Potrebujem routovat, bridge, par vlan a par pravidiel do FW. Datovy tok do 800mbit (napisal by som gbit ale to ma budete asi hnat :). Da sa v tomto na CCR uz spolahnut alebo radsej sa mu vyhnut a hladat nieco ine?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 10 years ago

asdewq píše:Pozdravujem vsetkych, viem ze v zaciatkoch mal CCR dost problem s mrznutim ak sa pouzival bridge. Potrebujem momentlane nahradit jednu 1100AHx2 za nieco vykonnejsie takze CCR by padol celkom vhod. Potrebujem routovat, bridge, par vlan a par pravidiel do FW. Datovy tok do 800mbit (napisal by som gbit ale to ma budete asi hnat :). Da sa v tomto na CCR uz spolahnut alebo radsej sa mu vyhnut a hladat nieco ine?

zvladne to s prstom v nose...
0 x

ef

Příspěvekod ef » 10 years ago

CCR 1016 15 VLAN + bridge + routing cca 100Mb 76 dní uptime - bohužel byla odstávka elektriky
CCR 1016 routing 150 Mb všechny porty obsazené 186 dní uptime
CCR 1016 routing 200 Mb všechny porty obsazené 209 dní uptime
Všude je CPU na 0%
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 10 years ago

takze ak chapem 1016tka by to mala dat s prehladom? a co ten nestastny bridge este stale ccr mrzne ci uz sa da pouzivat bez problemov?
0 x