❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Leeonek píše:
jirka123 píše:Dnes mi dorazily nové 711 serie 215 a 216, světe div se, má kovové ethernety! hurá :-D

Kde jsi je koupil? Nikde kde beru je nemaji

Tak k nám už taky dorazili rb711 s kovovým ETH. Uchcení vypadá o dost lépe než u toho plastového.
Konektor je otočený správně. Bohužel diody zůstaly na desce.

Nevíte někdo jestli ty kovové budou (jsou) na všech modelech? I na 411L nebo 433L ?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Na 411L zatím nejsou, kupoval jsem 20 kousků minulý týden, otázka jak dlouho leželi skladem ;)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

a jaký jsi měl na nich sériové číslo? /214 nebo tak něco?
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Objednával jsem před týdnem 2ks 711 s L3 a 2ks s L4 a kovový ethernet mají jen L4ky.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

honzam: ehmmmm, /205, to sou pěkně staré mrchy :)

tom-tom: stačí napsat do obchodu poznámku že chceš s kovovým eth portem a přijdou Ti i L3 (ale asi jak u koho)
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

mpcz píše:Tento týden se nám vrátily nějaké reklamace 711-ek. Je evidentní, že i velkoobchody zkouší, co vydržíme, protože se vrátily i kusy z vadných sérií 137 a 138 deklarované jako dobré. Pro zajímavost přikládám fotku konektoru MMCX z vadné A série a z tzv. inovované B série, např. 147 a 148. Zřetelně je vidět změna tvaru soklu: vadná - oblé rohy, inovovaná ostré rohy. Je to samozřejmě pouze věc statistiky, ale vadné kusy měly zatím vždy tvar A a závada se nikdy nevyskytla na tvaru B. Ty samotné rohy samozřejmě problém nedělají, ale pro rozpoznání "podezřelé" várky poslouží docela spolehlivě. Pokles výkonu je způsoben poškozením koncového stupně, to mám ověřeno, proč k tomu ale dojde a ještě k tomu při teplotě pod nulou se mi spolehlivě nepodařilo zjistit.

Obrázek

Zdravím,
tak to tu máme zase. Přesně, jak jsem čekal. Teplota okolo nuly, půl osmé ráno a drnčí telefony. Dva klienti, signál okolo -93 nebo se periodicky odpojují. Jedu je vyměnit, vsadím se, že to je stará písnička typu "vadný MMCX konektor na 711". To zase bude celou zimu o práci postaráno.
Podle fotky si troufám docela s jistotou určit ty podezřelé kusy. Nemá ale někdo seznam, jak je poznat podle něčeho na dálku?, a v klidu a teple je vyměnit dřív, než se porouchají?
mpcz, 29.10.2012
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

napiš jak to dopadlo a jaká to byla série? Díky
0 x

mpcz

honzam píše:napiš jak to dopadlo a jaká to byla série? Díky

Zdravím,
je to tak, jak jsem čekal. Zatím moc nemrzlo, takže se koncový stupeň ještě ráno zbrchal a trochu to jelo. Samozřejmě, že jsem desky vyměnil preventivně + reklamace.
Série /138, jednoznačný poznávací prvek vadných sérií: kulaté roky na MMCX konektoru tam jsou. ( foto viz výše ve vláknu ).
Ještě nikdo nepřišel na to, co způsobuje tuto nebývalou katastrofu v dějinách RB?
Umí někdo rozpoznat vadné kusy "na dálku" podle S/N nebo MAC? Každopádně výrobce by takovou tabulku měl mít. Bylo by dobré vyměnit ty kusy, které stejně tak jako tak odejdou v relativním teple a ne při metru sněhu a -20 st...
mpcz, 01/11/2012
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Zkus napsat na support nebo oživ staré téma na jejich foru

edit: staré téma je zamknuté http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 50#p298395
tak založ nové a dej nám link...
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

mpcz píše:

Zdravím,
je to tak, jak jsem čekal. Zatím moc nemrzlo, takže se koncový stupeň ještě ráno zbrchal a trochu to jelo. Samozřejmě, že jsem desky vyměnil preventivně + reklamace.
Série /138, jednoznačný poznávací prvek vadných sérií: kulaté roky na MMCX konektoru tam jsou. ( foto viz výše ve vláknu ).
Ještě nikdo nepřišel na to, co způsobuje tuto nebývalou katastrofu v dějinách RB?
Umí někdo rozpoznat vadné kusy "na dálku" podle S/N nebo MAC? Každopádně výrobce by takovou tabulku měl mít. Bylo by dobré vyměnit ty kusy, které stejně tak jako tak odejdou v relativním teple a ne při metru sněhu a -20 st...
mpcz, 01/11/2012

Pokud ma nekdo zajem zaslat nejlepe nekolik vadnych,nereklamovatelnych desek pro testovani MMCX konektoru a DPS ,poslete PM.
0 x

mpcz

stouracpetr píše:
mpcz píše:

Zdravím,
mpcz, 01/11/2012

Pokud ma nekdo zajem zaslat nejlepe nekolik vadnych,nereklamovatelnych desek pro testovani MMCX konektoru a DPS ,poslete PM.

Dík za nabídku,
já ty moje kusy samozřejmě vyreklamuji, aspoň se tak vždy stalo i když jeden čas se MKT snažil vracet staré desky, tzv. opravené, které ale nebyly opravené, dokonce některé evidentně poškozené mechanicky. Po důrazném protestu od toho asi upustil, aspoň mě se už potom vracely nové série, které jsou dodnes OK.
Chtěl bych upozornit, že ty MMCX konektory, na které poukazuji v souvislosti s detekcí vadné série, v žádném případě nemusí být zdrojem všeho zla (ale být samozřejmě mohou). Jsou pouze jasným vodítkem, že tahle série je PODEZŘELÁ.
mpcz, 01/11/2012
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

já mám zas teď problémy s groovama a s teplotama což mě zas zvedlo ze židle, citlivost je dobrá ale Tx výkon je velmi mizerný...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

okoun píše:já mám zas teď problémy s groovama a s teplotama což mě zas zvedlo ze židle, citlivost je dobrá ale Tx výkon je velmi mizerný...

Ja som tiez pred par dnami vytiahol von novucke Groove a to ma pre zmenu slabe Rx. Na nervy :oops: .
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

a co si pomuze, linkne se mu na N+nv2 na mikrotiku ? to je takova rada do zadku :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Funglovní Groove koupený před 14 dny, rx -60 tx -88, když okotlím výkon a nechám to na default, signál tx -53. Stejný problém jako minulou zimu s RB711, tak nejsou to kokoti?
Co je u Groove za default konfiguraci, já sem tam měl rovnou bridge přes eth a wlan, wlan nastavený jako ap-bridge.
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 02 Nov 2012 22:16, celkem upraveno 1 x.
0 x