❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinky u MK
honzam píše:mum
Jako ze 60GHz + 5 Ghz ??
Ten druhej bastl jsem asi nepochopil, jako ze to muze mit napajeni POE z 15 portu? A proc to je venku? To je vysmech ISPikum, aby udelali napr. RB1100AHx4 + 12x POE out, treba ve venkovnim provedeni, to je nenapadne.
0 x
Jenya píše:honzam píše:mum
Jako ze 60GHz + 5 Ghz ??
Ten druhej bastl jsem asi nepochopil, jako ze to muze mit napajeni POE z 15 portu? A proc to je venku? To je vysmech ISPikum, aby udelali napr. RB1100AHx4 + 12x POE out, treba ve venkovnim provedeni, to je nenapadne.
Jde tam o nějakou alternativní koncepci gponu po ethernetu
0 x
ten switch je dobrá věc, tu přece všichni chceme. Připojíš bytovku a ke každýmu zákazníkovy dáš poe a napájeji to všichni. Poe out zařídí napájení pro CPE. To je to co všichni chceme. Až dotahneš optiku tak tam prdneš SFP modul a jedeš dál. Pro mě bomba. Jenomže ta bomba bude mít podle mě i bombovou cenu a tim to zabijou.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Bomba to je tak napůl, má to nejspíš jen 100Mbps ethernety
Naposledy upravil(a) pgb dne 07 Mar 2019 10:49, celkem upraveno 1 x.
0 x
To sem si přesně říkal.. co to tam kurwa hulej..
gpon po mědi .. to je exta
gpon po mědi .. to je exta
pgb píše:Jde tam o nějakou alternativní koncepci gponu po ethernetuhulej dobrej matroš
0 x
pgb píše:Bomba to je tak napůl, má to nejspíš jen 100Mbps ethernety
to je úplně fuk. Víš jak to dopadne? dolu klientovy dáš wifinu se 100Mbit porty. Takhle to dopadne na 99% místech.
0 x
hapi píše:ten switch je dobrá věc, tu přece všichni chceme. Připojíš bytovku a ke každýmu zákazníkovy dáš poe a napájeji to všichni. Poe out zařídí napájení pro CPE. To je to co všichni chceme. Až dotahneš optiku tak tam prdneš SFP modul a jedeš dál. Pro mě bomba. Jenomže ta bomba bude mít podle mě i bombovou cenu a tim to zabijou.
Napada nekoho, jak vyresit, kdyz 1x poe out nebude stacit?
0 x
nekombinuj několik zařízeních do sebe. Na to je power box.
Podle vašich názorů by to chtělo 16poeIn a zároveň 16poeOUT na těch samích portech s procesorem z CCR a k tomu ještě 2xSFP+ a ideálně ještě DC vstup přes svorkovnici a případně ještě DC výstup taky přes svorkovnici a ideálně dva aby tam šli připojit pojítka se svorkovnicí a pak to ještě chce mít výstup na 12V baterii jako backup a ještě aby to umělo 24V a 48V ideálně volitelný... pche
Podle vašich názorů by to chtělo 16poeIn a zároveň 16poeOUT na těch samích portech s procesorem z CCR a k tomu ještě 2xSFP+ a ideálně ještě DC vstup přes svorkovnici a případně ještě DC výstup taky přes svorkovnici a ideálně dva aby tam šli připojit pojítka se svorkovnicí a pak to ještě chce mít výstup na 12V baterii jako backup a ještě aby to umělo 24V a 48V ideálně volitelný... pche
Naposledy upravil(a) hapi dne 07 Mar 2019 11:09, celkem upraveno 2 x.
0 x
hapi píše:nekombinuj několik zařízeních do sebe. Na to je power box.
Power box je znacne omezeny, malo portu a slabe CPU.
Naposledy upravil(a) Jenya dne 07 Mar 2019 11:12, celkem upraveno 1 x.
0 x
na edgepoint od ubnt se raději zapomnělo za tu cenovku.
0 x
Jenya píše:hapi píše:nekombinuj několik zařízeních do sebe. Na to je power box.
Podle vašich názorů by to chtělo 16poeIn a zároveň 16poeOUT na těch samích portech s procesorem z CCR a k tomu ještě 2xSFP+ a ideálně ještě DC vstup přes svorkovnici a případně ještě DC výstup taky přes svorkovnici a ideálně dva aby tam šli připojit pojítka se svorkovnicí a pak to ještě chce mít výstup na 12V baterii jako backup a ještě aby to umělo 24V a 48V ideálně volitelný... pcheTo by slo na dracku
ale to víš že nešlo, koupil by sis jeden nebo dva kusy protože zrovna na jedno nebo dvě místa to potřebuješ a pak už by si další nekoupil tak jak to obvykle bejvá.
0 x
Já bych jen chtěl 2 Poe outy jako prevenci při bouřce, když by jeden port odešel.
Jinak výkonější switch s bateriovou zálohou a gigabit porty taky představili. Jen si nepamatuji přesně konfiguraci. Nefotil jsem si to.
Jinak výkonější switch s bateriovou zálohou a gigabit porty taky představili. Jen si nepamatuji přesně konfiguraci. Nefotil jsem si to.
0 x