❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB 2011 SFP
- midnight_man
Re: RB 2011 SFP
Konecne dalsi uzitočný link
bereme IPmediu uz nieco vyse pol roka a este som si tie SFP nevšimol! Dokonca su lacnejsie ako v Alternetive! Super pani. dik

0 x
honzam píše:Toto mě odepsali ze supportu:RB2011 requires 1,25G connection to board, modules that provide only 100Mbps connection to the board aren't supported. if you can find module that have 1,25G
connection to board and 100Mbps optical connection it should work.
Pokud někdo takový modul znáte tak se prosím podělte.
takze aktualne mam v ruce NEOPTICKY - METALICKY 10/100/1000 gbic
GigaLight GE-GB-P1RC-C, a zkousel jsem ho proti 100mbps sitovce - chodilo to, takze pokud najdete nejake takove gbic opticke tak mozna budou chodit taky ... ale nezarucuju nic
0 x
p1_p1_p1 píše:takze pokud najdete nejake takove gbic opticke tak mozna budou chodit taky ...
To je právě to. Nic takového "optického" jsem ještě neviděl
0 x
-
p1_p1_p1 píše:takze aktualne mam v ruce NEOPTICKY - METALICKY 10/100/1000 gbic
GigaLight GE-GB-P1RC-C, a zkousel jsem ho proti 100mbps sitovce - chodilo to, takze pokud najdete nejake takove gbic opticke tak mozna budou chodit taky ... ale nezarucuju nic
zkousel jsem prave ted RB2011LS (ROS 5.24, routerBOOT 3.04) s nejakym noname SFP modulem oznacenym SFP-TXCIS, o kterem prodejce tvrdi, ze umi 10/100/1000/auto i half/full/auto (a vypis 'sh int xy capa' v Ciscu to potvrzuje).
Vysledek je, ze sfp1 se _nespojilo_ s zadnym portem, ktery neumel 1gbps (at MT nebo cisco). Dokonce i kdyz jsem vypnul autonegociaci na sfp1 a nastavil 100mbps , nabehl link na Cisco switchi se speed 1gbps. Cili to vypada, ze ta RB2011LS se s tim SFPckem nejak moc nevybavuje (pri vypnuti autonegociace tvrdil winbox, ze ma link nezavisle na tom zda byl vubec pripojen kabel) . Stejny modul v Ciscu se spojoval se 100vkovymi i 1gbps porty...
Zrejme se ten GigaLight GE-GB-P1RC-C chova nejak lepe.
0 x
Tak to vypadá že najednou jedou i 100Mbit SFP moduly:
Pokud máte někdo možnost tak to otestujte
I don't know why but I did another test after upgrading two RB2011UAS to 6.3 using two 100FX SFPs (Digitus DN-81103 and DN-81104, LC, single fiber, 1310/1550nm) and crossconnected them.
I had to disable auto-negotiation and manually set the port-speed to 100Mbps.
I configured a test-network on both interfaces using IPs 192.168.66.1 and .2.
Running the integrated bandwidth test I get about >60Mbps bi-directional over tcp with standard settings (CPU is probably the bottleneck).
Pokud máte někdo možnost tak to otestujte
I don't know why but I did another test after upgrading two RB2011UAS to 6.3 using two 100FX SFPs (Digitus DN-81103 and DN-81104, LC, single fiber, 1310/1550nm) and crossconnected them.
I had to disable auto-negotiation and manually set the port-speed to 100Mbps.
I configured a test-network on both interfaces using IPs 192.168.66.1 and .2.
Running the integrated bandwidth test I get about >60Mbps bi-directional over tcp with standard settings (CPU is probably the bottleneck).
0 x
Leda že bys měl ty same moduly. Jine zatim asi nejedou
0 x
Ještě je možné vysvětlení, že sice tam má narváno 100 Mbps SFP, ale jede to ve skutečnosti na 1 Gbps.. Pokud má stejné moduly proti sobě, nejsou ty SFP moc inteligentní, vzdálenost je krátká, tak to "jede"..
Také jsem takto řešil jednou, proč jedna gigabitová linka blbne, vypadává, ztrátuje a až po dobrání na místo a vytažení modulů jsem uviděl ten nápis 155 Mbps (bylo to strčeno ve switchi, co jiného než 1 Gbps spolehlivě neuměl a neuměl ani ze SFP vyčítat co je to zač, takže do okamžiku rozborky podstata problému unikala).
Také jsem takto řešil jednou, proč jedna gigabitová linka blbne, vypadává, ztrátuje a až po dobrání na místo a vytažení modulů jsem uviděl ten nápis 155 Mbps (bylo to strčeno ve switchi, co jiného než 1 Gbps spolehlivě neuměl a neuměl ani ze SFP vyčítat co je to zač, takže do okamžiku rozborky podstata problému unikala).

0 x
Kdyby jste někdo potřeboval další Gigový ethernet. Tak se to dá vyřešit SFP ethernet modulem.
Dnes jsem testoval nějaký NONAME a funguje normálně na 1Gbit. UDP testem dal 900Mbit
Dnes jsem testoval nějaký NONAME a funguje normálně na 1Gbit. UDP testem dal 900Mbit
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Radek Úlehla píše:Pošli prosím odkaz, dík.
Jedná se o tento modul http://www.alternetivo.cz/sfp-transceiv ... 10926.html
- Přílohy
-
- SAM_3742.JPG (149.54 KiB) Zobrazeno 3004 x
0 x
máš to ozkoušené i na 100Mb? protože potřebuji toto ale 100Mb kvůli POE které umí jen 100Mb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:máš to ozkoušené i na 100Mb? protože potřebuji toto ale 100Mb kvůli POE které umí jen 100Mb
dej gigové POE http://routerboard.com/RBGPOE a gigový routerboard a pojede to. Na 100Mbit se to neumí přepnout
0 x
Ahoj, mam otazku na pouzitieSFP modulu a RB2011. Skusil som strcit do RB2011 asi 3 rozne SFP 1000M moduly, skusene a otestovane v inych zariadeniach. Oproti RB2011 je switch TPLink SG3210. Link sa rozsvieti, komunikacia funguje, vsetko ok ale ked sa pozriem v interface na sfp1 port do zalozky SFP tak je uplne prazdna. Ako keby tam modul nebol. Je to normalne? Pouzita je verzia 6.28
0 x
-
Je to normalne, OS nedakaze vycitat data z modulu.
0 x
Hapi happy reader:
Všechno máš blbě, hw je blbý, nápad je ještě větší kravina, nic nikdo neumí, kupujete zbytečné blbsti.
Ale jinak nechci prudit.
Všechno máš blbě, hw je blbý, nápad je ještě větší kravina, nic nikdo neumí, kupujete zbytečné blbsti.
Ale jinak nechci prudit.