❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)
Re: R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)
Už bych se tady uklidnil s těma 200Mbitama :) je to sice pěkná hodnota ale ohánět se tím že to dovede přenést až 200Mbit absolutně nereálného provozu je jako by se někdo u Gčkového Apčka oháněl tím, že dovede přenést až 100Mbit když má eth porty této rychlosti. Realita je pak bohužel méně jak čtvrtinová...
0 x
Vidím, že to teda nikdo venku ještě pořádně netesnul. Jen mě zajímá, jestli je to lepší než dual Nstreme.
0 x
Polk píše:Vidím, že to teda nikdo venku ještě pořádně netesnul. Jen mě zajímá, jestli je to lepší než dual Nstreme.
mas jedinecnou moznost to otestovat jako jeden z prvnich

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
Leeonek píše:Už bych se tady uklidnil s těma 200Mbitamaje to sice pěkná hodnota ale ohánět se tím že to dovede přenést až 200Mbit absolutně nereálného provozu je jako by se někdo u Gčkového Apčka oháněl tím, že dovede přenést až 100Mbit když má eth porty této rychlosti. Realita je pak bohužel méně jak čtvrtinová...
v tom máme stejný názor.. hodně lidí si myslí že r52n bude jejich spása.. aby nemuseli koupit alcomu.. bohužel to tak žhavé jak si většina lidí myslí nebude..
0 x
asi tak nejak.
mimo jine, ona verze 3.x se da oznacit za stable tak od v3.10 a jsou v nekterych nasledujicich verzich bugy
Nasazovat v4.x je momentalne jen pro experimentovani a ne pro realny provoz. Pocitam, ze tak za rok by se to mohlo dat pouzit. A dalsi veci bude, zda N bude vubec stabilne pouzitelny.
nStreme a nStreme2 se jim celkem povedl, ale to neni zadny standart, funguje to pouze na MK.
mimo jine, ona verze 3.x se da oznacit za stable tak od v3.10 a jsou v nekterych nasledujicich verzich bugy
Nasazovat v4.x je momentalne jen pro experimentovani a ne pro realny provoz. Pocitam, ze tak za rok by se to mohlo dat pouzit. A dalsi veci bude, zda N bude vubec stabilne pouzitelny.
nStreme a nStreme2 se jim celkem povedl, ale to neni zadny standart, funguje to pouze na MK.
0 x
muzete napsat nejake porovnani co se tyce 2,4 b treba mezi cm9 nebo cm10 ? Zajima mne ten vykon a citlivost.
Diky
Diky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
tak cm9 a cm 10 to je jednoduche.. cm10 je sice na novejsim chipsetu ale je to mensi bracha cm 9, mensi vykon min citlivejsi.. na klienta dobre na ap bych to moc nebral.. jisteho casu davala i4 cm10ky k licencim na ros.. zdarma.. takze asi tak
0 x
Stanislav Hrncir píše:tak cm9 a cm 10 to je jednoduche.. cm10 je sice na novejsim chipsetu ale je to mensi bracha cm 9, mensi vykon min citlivejsi.. na klienta dobre na ap bych to moc nebral.. jisteho casu davala i4 cm10ky k licencim na ros.. zdarma.. takze asi tak
ja tedy davam na AP prevazne CM9 .
0 x
-
kdysi sem daval vyhradne cm9.. posleze sem celou sit prekopnul na XR/SR karty od ubnt a nemuzu si stezovat.. sice to stalo o neco vic ale problemy s nahodnyma haluzema jako u cm9.. subjektivne je to taky schopne utahnout vic lidi / 4 a vic mbitove lajny..
0 x
dobrá, dobrá ale já to chtěl porovnat s tou R52n na 2,4 GHz.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
okoun píše:dobrá, dobrá ale já to chtěl porovnat s tou R52n na 2,4 GHz.
to sem si nevšiml.. porovnání se bude psát asi těžko.. pochybuju že si někdo troufne to nasadit do reálného provozu
0 x
Po včerejší dlouhé bouřce která se přehnala i přes jedno krizové místo na které jsem klientovi nainstaloval tuto Nkartu a kde neustále docházelo k ohluchnutí všech ostatních karet, toto přežila uplně bez problémů, uvidíme co další bouřky :)
0 x
Leeonek píše:Po včerejší dlouhé bouřce která se přehnala i přes jedno krizové místo na které jsem klientovi nainstaloval tuto Nkartu a kde neustále docházelo k ohluchnutí všech ostatních karet, toto přežila uplně bez problémů, uvidíme co další bouřky
A to jsi mu to asi nasadil s verzí 4b3 že? Nejsou s tím problémy u klienta? Pokud se nepletu tak s 3.26 ta karta není vůbec videt?
Pár takových míst bych měl taky kam to umístit
0 x
no a jakou mají citlivost u tech klientu ?
0 x
Bohužel je tam potřeba nasadit ta beta verze, klienta sem s tím obeznámil, souhlasil s tím že ze sebe udělá testovacího králíka.
Citlivost je uplně stejná jako u jakékoli jiné CM9 nebo R52. Uváděná citlivost při -80 na bittrate 54Mbit mě pobavila už při objednávání a bral jsem to s velkou rezervou, reálná zkušenost ukázala že při signálu -72 je maximální bittrate při provozu na 36Mbit.
Citlivost je uplně stejná jako u jakékoli jiné CM9 nebo R52. Uváděná citlivost při -80 na bittrate 54Mbit mě pobavila už při objednávání a bral jsem to s velkou rezervou, reálná zkušenost ukázala že při signálu -72 je maximální bittrate při provozu na 36Mbit.
0 x