❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532A 64RAM, 400 MHz Bude stačit?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

net.work píše:
ty jsi asi nepochopil, ze 100 Mbit klientskej je stejnej jako 100 Mbit jinej, proste tezko uriditelnej, protoze je to kapacita na kterou mikrotik ani zadny SOHO zarizeni stacit nebude.

HouHou.. docela odvazna tvrzeni ze 100Mbps Mikrotik nezvladne "ukormidlovat" ........ ja osobne mam znameho, ktery nyni ma konekt 100Mbps a vse ma na Pc platformach s Mikrotikem.... A svete div se......... :twisted: :shock: :!:

Omlovam se, tim mikrotikem jsem myslel RB532, ktera se tu resi a zamenil jsme pojmy. S PCckem by to jet melo.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 18 years ago

jj ... hodně lidí si "plete" pojmy jako Mikrotik a Routerboard ... kdekdo si myslí že jedno se rovná druhé ... 8)
0 x

bryketa

Příspěvekod bryketa » 18 years ago

sub_zero píše:
net.work píše:
ty jsi asi nepochopil, ze 100 Mbit klientskej je stejnej jako 100 Mbit jinej, proste tezko uriditelnej, protoze je to kapacita na kterou mikrotik ani zadny SOHO zarizeni stacit nebude.

HouHou.. docela odvazna tvrzeni ze 100Mbps Mikrotik nezvladne "ukormidlovat" ........ ja osobne mam znameho, ktery nyni ma konekt 100Mbps a vse ma na Pc platformach s Mikrotikem.... A svete div se......... :twisted: :shock: :!:

no jasny...ale ne RB 532ka :) je jasny, ze nadupany PCdlo to zvladne levou zadni :)

:D Jo tak to hodne nadupany PCdlo :D jinak ten ogara asi nevim nebo je te pacpac dedebubu :D pac za 800,- 100/100 opravdu nejde ...

za 1. bud je za switchem a wokna mu vyhazuji 100/100

2. je mozne ze provider co pousti 100/100 do site za 800,- a sdily mezi vsechny existuje ale je to prasarna a to ani nemluvim o poctu users co by potrebooval aby se mu vratily aspon naklady za lajnu (cca 80k podle net4...)

3. je uplne blbej :D

jinak at sem hodi nejaky linky s vysledkama me bude stacit i s LUPA.cz vysledky mereni

ale jinak kdyby to bylo jak tvrdi tak by me za to nemrzelo dat ani 8k :D

a pokud to tak je tak radsi nasad hodne dobry router :) via Cisco (moc muziky za jeste vic penez na tuto lajnu)
0 x

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 18 years ago

NO bdtel je druzstvo ne firma. tahaj obcas vlastni optiky a taky fusujou do wifi ale jsou to desny lemplove pri instalci zbouraj pulku baraku.

Samozrejme ze jsou to kecy 100/100 bez agregace

jinak konektivita 100/100 nestoji 80 ale max40 s dani a vzhledme k tomu ze si prece jen myslim ze berou vic nez 100/100 tak cena bude jeste jinde.

prasarna to je.

U nas chtely pokrejvat barak ale byly takovy divny:-)
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

BOBIK píše:
jinak konektivita 100/100 nestoji 80 ale max40 s dani a vzhledme k tomu ze si prece jen myslim ze berou vic nez 100/100 tak cena bude jeste jinde.

:arrow: OT ale musím: OK ... sežeň mi k nám 40Mbps nebo víc za 40.000,-/měsíc! ... beru hned ...!!!
A to nám vede optickej kabel až do serverovny! - jen pro upřesnění
:evil: :? :!:
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

StoupaLutin píše:
BOBIK píše:

:arrow: OT ale musím: OK ... sežeň mi k nám 40Mbps nebo víc za 40.000,-/měsíc! ... beru hned ...!!!
A to nám vede optickej kabel až do serverovny! - jen pro upřesnění
:evil: :? :!:

Tak zmente providera.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Tak zmente providera.

Doporučte, zařiïte - určitě dostanete tučnou provizi - teda pokud se Vám to podaří ... veřte že s tím mám své zkušenosti (a taky věřte že nikoho takového nenajdete kdo dá tohle.) :evil: :x

Miluju ty co říkají že 100/100Mbps stojí 40.000 měsíčně! ... sem s nimi ...a prakticky! 8)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

StoupaLutin píše:
Tak zmente providera.

Doporučte, zařiïte - určitě dostanete tučnou provizi - teda pokud se Vám to podaří ... veřte že s tím mám své zkušenosti (a taky věřte že nikoho takového nenajdete kdo dá tohle.) :evil: :x

Miluju ty co říkají že 100/100Mbps stojí 40.000 měsíčně! ... sem s nimi ...a prakticky! 8)

Odkad jste ?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Hoši co to tady panebože řešíte, je rozdíl 100Mbit někde v prdelákově by z optiky nebo ve městě. jinak oficiální 100Mbit měla GTSka za 50 bez, ale už je to tak půl roku
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Leeonek píše:Hoši co to tady panebože řešíte, je rozdíl 100Mbit někde v prdelákově by z optiky nebo ve městě. jinak oficiální 100Mbit měla GTSka za 50 bez, ale už je to tak půl roku

JJ, presne tak.. Jinak tady u nas v OVE se da sehnat 100Mbps za 45 s DPH.. jen tak pro info...
0 x

riddle

Příspěvekod riddle » 18 years ago

a kde to je to OVE?
Docela by me to zajimalo... platim necomalo mensi peniz a takovou rychlost zdaleka nemam :D
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

riddle píše:a kde to je to OVE?
Docela by me to zajimalo... platim necomalo mensi peniz a takovou rychlost zdaleka nemam :D

Psal jsem jen pro info.. reklamu tady delat nechci....
0 x

bryketa

Příspěvekod bryketa » 18 years ago

net.work píše:
riddle píše:a kde to je to OVE?

Psal jsem jen pro info.. reklamu tady delat nechci....

OVE je Ostrava ale nejak se mi nezda... Zlin je kousek optika tu je ale tato cena teda ne :cry: a to jsem hledal nejlepsi nabidky
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

Tady tomu vsemu se da jen :lol: :lol: :lol: . Nemyslim tim ty odpovedi, ale ty reci za 100/100 nebo 80/80 za 800 Kc. Prosimte a 10/10 mi daji zadarmo ne? A ta firma asi nepotrebuje zadne zisky ze. Kdyz proda takovychle konektu treba 5, tak to ma ubohych 4 KKC. Co to je? Jak s tim muze budovat svoji infrastrukturu. Zamyslet se a nepsat picoviny.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 18 years ago

pepulis píše:Tady tomu vsemu se da jen :lol: :lol: :lol: . Nemyslim tim ty odpovedi, ale ty reci za 100/100 nebo 80/80 za 800 Kc. Prosimte a 10/10 mi daji zadarmo ne? A ta firma asi nepotrebuje zadne zisky ze. Kdyz proda takovychle konektu treba 5, tak to ma ubohych 4 KKC. Co to je? Jak s tim muze budovat svoji infrastrukturu. Zamyslet se a nepsat picoviny.

Přesně tak, zavání to REKLAMŠTINOU... Něco jako neomezený internet od kyslíkových telekomunistů..
0 x