❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
LHG 5 - zkušenosti
Re: LHG 5 - zkušenosti
a nemohlo tam spíš zatéct? Přeci jen jaký vodní sloupec se asi udělá, když na tom bude pár cm sněhu. Koukal jste někdo na 5GHz spoj jak reaguje na slejváky? Já koukal když byl mordor a nic moc to nedělalo. Přecijen to není 80GHz 

0 x
basty píše:http://www.aspa.cz/antena-smerova-5ghz--pacific-gd57-25-h-v-n-female-litinovy-reflektor-z28630
u techto se mi to nekolikrat stalo. A to nemusel byt led, ale snih, ktery tam zustaval. Kdyby to melo radom, tak nereknu, ale takto je to myslim stejna situace.
Zdravím,
to můžu jen potvrdit. Tyhle antény jsou háklivé ne na led, ale na mokrý, těžký sníh. Pokles signálu je při hustém mokrém sněhu až 20 dB, už jsem mnohokrát zažil i úplné rozpojení. Většinou se spoj obnoví tak za 2 hodinky po chumelenici. Doufejme, že se ta LHG 5 bude chovat ve sněhu jinak.
mpcz, 14.08.2016
0 x
Nezateklo... vrati se to hned zpet, kdyz to oklepu, nebo se snih rozpusti. Je to stejny princip, tak pocitam tyto problemy budou. Uvidime, ale ja asi tohle vynecham, nechci se dockat situace ze bych klientum rikal at jdou oklepat antenu...
0 x
Anebo se to sítko / síto rozpadne na slunku / mrazem a bude konec. Pokud se ta obava zdá být někomu přehnaná, nechť si vzpomene na rok 2010/2011, kdy nám odcházeli klienti na 711kách po stovkách, v záruce. Většinu jsme vyměnili v záruce, ale hodně jich odešlo až po ní a stálo to pěkný balík z našich prostředků za RB a výjezdy. A navíc - MKT dodnes o této lapálii vadné výroby (konstrukce?) taktně mlčí. A něco podobného se klidně může stát i v tomto případě.
mpcz, 14.08.2016
mpcz, 14.08.2016
0 x
O 711 nevim ze by nam nekdy hromadne odchazely. Ale chybu jsme udelali s eapama... Na jednu stranu super instalace na druhou spatne pruchodky a rozpadajici se plast po case...
0 x
vzhledem k tomu že LHG 5 je aktuálně předposlední generace na radiu (nemá AC) tak jestli vydrží 3-4 roky fungovat tak je to akorát. Se zasněžením sít jsme měli problém v našich končinách jenom jednou a pouze s jednou anténou a to už je 15 let takže no problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:vzhledem k tomu že LHG 5 je aktuálně předposlední generace na radiu (nemá AC) tak jestli vydrží 3-4 roky fungovat tak je to akorát. Se zasněžením sít jsme měli problém v našich končinách jenom jednou a pouze s jednou anténou a to už je 15 let takže no problém.
Zdravím,
no nezbývá než tiše závidět. Když si projdu zařízení u klientů, tak někde jsou ještě i ty původní. Považovat 3-4 roky stáří za omluvu nefunkčnosti nebo dokonce povel k výměně, to mě přijde trošku mimo. Zvláště když nasazení těch "zrychlujících" vynálezů jako AC a podobně stejně pomáhá jen někdy a v místech malého rušení. A to štěstí má jen málokdo.
mpcz, 14.08.2016
0 x
mpcz píše:hapi píše:vzhledem k tomu že LHG 5 je aktuálně předposlední generace na radiu (nemá AC) tak jestli vydrží 3-4 roky fungovat tak je to akorát. Se zasněžením sít jsme měli problém v našich končinách jenom jednou a pouze s jednou anténou a to už je 15 let takže no problém.
Zdravím,
no nezbývá než tiše závidět. Když si projdu zařízení u klientů, tak někde jsou ještě i ty původní. Považovat 3-4 roky stáří za omluvu nefunkčnosti nebo dokonce povel k výměně, to mě přijde trošku mimo. Zvláště když nasazení těch "zrychlujících" vynálezů jako AC a podobně stejně pomáhá jen někdy a v místech malého rušení. A to štěstí má jen málokdo.
mpcz, 14.08.2016
Moc nechapu, proc zavidet. My ted pravidelne menime RB911 v ruznych verzi boxovych anten a odchazi to jak na bezicim pasu. Ne ze uplne, ale nema to na bezdratu parametry, typicky jeden chain horsi, spatne ccq apod. Stari typicky 3-4 roky

Jaka zivotnost bude u LHG bohuzel zjistime az zas za tech nekolik let. Je to sazka do loterie.
0 x
No myslím to tak, že pokud někdo odepisuje klienta jen proto, že nemá AC, tak mi přijde takové tempo modernizace na mé poměry dost uspěchané.
mpcz, 14.08.2016
mpcz, 14.08.2016
1 x
3-4 roky mi pride na tieto nove vyrobky ako bezna doba....uz nikdy to bude ako v case 2,4G, kedy niektore ovislinky a pod vydrzali do teraz (tj 10 rokov)
0 x
Gemb píše:3-4 roky mi pride na tieto nove vyrobky ako bezna doba....uz nikdy to bude ako v case 2,4G, kedy niektore ovislinky a pod vydrzali do teraz (tj 10 rokov)
Aha,
no nevím, to bude asi jen něčí rozvinutá teorie, nepodložená praxí. Podle toho by se musely první SXT-čka, které tuším začátkem tohoto roku slavily 5 let, již loni a předloni začít shazovat ze střech. Jsem přesvědčen, že je tam ještě hodně roků uvidíme. Nepamatuji se, že by se některé rozpadly nebo byly nějak enormně poruchové, (minulý týden jsem reklamoval první), popř. nedostačovaly provozu. A i kdyby, určitě by se pro ně našlo místo v jiné lokalitě, kde budou pracovat nadále.
mpcz, 15.08.2016
0 x
S ohladom na zivotnost som v tom momente mal v hlave hlavne niektore UBNT vyrobky.(nanobridge, nanostationy) najodolnejsie mi prisli Wispstaion5 a nanostation5 ktore sa menili skor uz ako nutny upgrade. Co sa tyka zivotnosti MK, tak SXT drzia celkom slusne, otazka je kolko vydrzia SXT Lite5 a a ine Lite rady. Ja osobne som najviac vymenil z radu SXT 5HnD, potom uz jedine problemova seria RB711 - vsetky druhy. RB411 su asi najodolnosie, najcastejsie odisli kondiky ktore sa daju vymenit, pripadne wlan.
0 x
sorry ale když musím na rb411 něco vyměnit tak rozhodně odolný nejsou. Navíc 400 řada dneska rozhodně nemá místo u nás v síti a to ani AH verze. Jsou to prostě starý pomalí vraky na dnešní svět s mizernou wifi a to ať tam pořídím jakoukoliv wifi kartu. Nemají přepěťovku, pomalu nabíhají, menší rozsah napájení, větší spotřeba, větší tepelný vyzařování a komplet s wifi kartou stojí víc než je zdrávo a víc než moderní a naprosto brutálně nekompromisní RB911AC. Když nějakej zákazník volá že je problém a zjistíme, že tam je RB411 tak okamžitě berem SXT lite5/LHG 5 a mění se bez jakýchkoliv řečí protože je zcela jasný že tam v průběhu dalších 2 let budeme muset na výměnu a navíc ošklivě brzěji provoz na APčku. Takže víte jak, neni to jenom o tom jak dlouho jednotka bude žít ale jestli ještě vůbec vyhovuje okolním věcem. Jo jasně, pokud dávám lidem net o rychlosti 8Mbit tak bude stačit ještě 10 let
pokud ale chceš k lidem dotlačit 30Mbit tak RB411 jako klient na sektoru napáchá sakra velkou škodu.

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Ved to je jasne, tak RB4xx je uz troska starsia, 911ku je uplne niekde inde. Ale ked si porovnam dobu RB4xx a RB7xx tak radsej 4xx 

0 x
hapi píše:Jo jasně, pokud dávám lidem net o rychlosti 8Mbit tak bude stačit ještě 10 letpokud ale chceš k lidem dotlačit 30Mbit tak RB411 jako klient na sektoru napáchá sakra velkou škodu.
Zdravím,
no pokud je to tak jednoduché, tak celá akce za miliardy min. průmyslu je zbytečná. Stačí se podělit o potřebnou technologii a pracovní postupy a máme všude těch potřebných 30 Mbit. A je to.
mpcz, 16.08.2016
0 x