❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb 911G

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
okoun
antispam: Ano

Re: rb 911G

Příspěvekod okoun » 12 years ago

Radek Úlehla píše:Co je na 144,4Mbps špatně ?

No to že to má být max na 130Mb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

honzam píše:To se mě děje taky. Ale pouze pokud vypnu NV2 a nechám to v obyčejném 802.11
Obrázek

Dívný, já to právě mám s NV2
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Na obrázku máš 802.11n 2x2 a 20MHz... tak stále nechápu co je špatně na 144,4 i v předchozím příspěvku, kdy je to nazýváno errorem.
Nebo snad když to přepneš na nv2 nebo nstream, tak to na 20MHz začne ukazovat 300Mbps?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:
Radek Úlehla píše:Co je na 144,4Mbps špatně ?

No to že to má být max na 130Mb

Proč ? Máš nastavenej long interval ?
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

Radek Úlehla píše:Proč ? Máš nastavenej long interval ?

to se kde da nastavit?
0 x

Dalibor Toman

Dalibor Toman píše:
Radek Úlehla píše:Proč ? Máš nastavenej long interval ?

to se kde da nastavit?

aha uz jsem to nasel primo v /interface wireless. Akorat to nevidim ve winboxu. Moznosti jsou jen any/long. Co se s tane kdyz bude nastaveno any? Bo popis od MT ve wiki je nejaky nejasny
0 x

okoun

Radek Úlehla píše:Na obrázku máš 802.11n 2x2 a 20MHz... tak stále nechápu co je špatně na 144,4 i v předchozím příspěvku, kdy je to nazýváno errorem.
Nebo snad když to přepneš na nv2 nebo nstream, tak to na 20MHz začne ukazovat 300Mbps?

No divím se tomu, že všechny spoje co mám na 711 tak jedou maximálně 130Mb v NV2 s 20MHz ale tento spoj s RB911 prostě jede 144Mb to se mi nikdy u 20Mhz kanálu neukázalo
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Ve winboxu je to v HT... "HT guard interval" myslím. Když bylo nastaveno u RB7xx any, tak si mikrotik vybíral variantu podle kvality přenosu, alespoň to tak vypadalo. U 9. řady netuším jak se to chová, sedim skoro už pořád v kanclu :|
0 x

Dalibor Toman

Radek Úlehla píše:Ve winboxu je to v HT... "HT guard interval" myslím. Když bylo nastaveno u RB7xx any, tak si mikrotik vybíral variantu podle kvality přenosu, alespoň to tak vypadalo. U 9. řady netuším jak se to chová, sedim skoro už pořád v kanclu :|

zkousel jem RB 911 s 5.25rc1 a ve WInboxu jsem to nenasel. Do HT jsem se dival a zkousel jsem i prepinat station/bridge mody a 802.11/NV2/ANY ... Ted jsem kouknul na nejakou RB4xxAH s 5.24 a ve Winboxu je v HT zalozece prislusna plozka k dispozici. To samy RB 411AH s 5.25rc1. Takze to neni videt jen na ten RB9xx. Pravda ale je, ze ta 911 nema AP licenci/ Mozna i to hraje roli

Divny je ze podle vseho je default hodnota ANY.

Ja sedim taky furt v kanclu ale winbox funguje i tam :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

je to tak jak píše Radek. Nicméně u NV2 krátkej interval moc nefrčí pokud nepočítám 40MHz kanál. Tam je nějak lidi dokopaly že to jede. Default je any. Skuz si přepnout na bridge wifinu a určo se to ukáže. Řídí to tušim pouze APčko ale to nevim jistě. Obecně krátkej interval na RBčkách moc nefrčí. Ten kdo má klienty na single Nku ve 20MHz mi dá za pravdu. To už musí bejt velký halo aby to přepnulo klienta na 72Mbit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Dalibor Toman

hapi píše:je to tak jak píše Radek. Nicméně u NV2 krátkej interval moc nefrčí pokud nepočítám 40MHz kanál. Tam je nějak lidi dokopaly že to jede. Default je any. Skuz si přepnout na bridge wifinu a určo se to ukáže. Řídí to tušim pouze APčko ale to nevim jistě. Obecně krátkej interval na RBčkách moc nefrčí. Ten kdo má klienty na single Nku ve 20MHz mi dá za pravdu. To už musí bejt velký halo aby to přepnulo klienta na 72Mbit.

z toho odkazu co jsem daval ve svym prvnim prispevku (odkaz do forum.mikrotik.com) jsem to pochopoil tak, ze v 802.11 rezimu nejvyssi modulace ma dva rezimy prvni s GI 800 a pak druhej s GI400. A pisou tam, ze v NV2 GI 400 nefunguje (v roce 2011). Takze mozna RB911 uz tohle uni i pro NV2...
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

Klekl mi tenhle RB911 na jednom bode po mesici provozu. Jenom sviti ale ani nepipne. Na reklamaci napsali: Místy oxidace způsobena vniknutím kapaliny - poškozená součástka U200 a pod plechovým krytem několik míst. Na tento typ poškození se nevztahuje záruka. Co s tím vyhodit nebo nějaká možnost opravy? (byl na hůře na krovu a nad nim jeste folie, takže vniknutí kapaliny trochu nechapu)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

kondenzace ....
u koho ti to zamitli?
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

ASPA... moje prvni reklamace, bral jsem cely rok jenom od nich a oni na mě tak :(
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

kondezat je svina .) a jestli so to mel ve folii tak tuplem ....
0 x