❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
wolf14
Kontaktovat uživatele:

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod wolf14 » 13 years ago

neverhappy píše:Objednal jsem dva kusy rb711G z ipmedia a dosli mi ze serie 138. Tak nevim, kdyz se to resi od tehle serie az po serii 144. Nebo se to G modelu netyka?
Pro zajimavost jsem zmeril tistak a je to skok z 1.55mm na 0.9 mm. Dale jsem si vsiml ze zmizel akusticky menic.
V sobotu je jdu namontovat a vyzkousim, maji byt mrazy.

tak ako to vyzerá ? funguje to ako má? Dnes mi prišli z aspy 3ks RB711-5Hn seria 138 tak som zvedavý..
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

včera jsme dostal z aspy tři pigtaily a byly v úděsné kvalitě, netuším kdo to vyráběl, ale naprosto v žádném konektoru neseděly a všude se vrtěly jak v kartách tak ve starších 711 ještě s poctivých sérií, musel jsem všude zmáčknout konektory a potom to bylo lepší, ale už mě to fakt začíná točit.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

neverhappy píše:Objednal jsem dva kusy rb711G z ipmedia a dosli mi ze serie 138. Tak nevim, kdyz se to resi od tehle serie az po serii 144. Nebo se to G modelu netyka?
Pro zajimavost jsem zmeril tistak a je to skok z 1.55mm na 0.9 mm. Dale jsem si vsiml ze zmizel akusticky menic.

nezmizel, jen je použit jiný. Podle mě je to ta součástka kde byl čip eth u rb411. Rozhodně ale pípá, taky jsem se bál že nebude.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

wolf14 píše:

tak ako to vyzerá ? funguje to ako má? Dnes mi prišli z aspy 3ks RB711-5Hn seria 138 tak som zvedavý..

Zatim jedou co se tyce signalu v pohode. U jednoho mi trochu jednou zazlobilo CCQ, ale to muze mit mnoho pricin.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

neverhappy píše:Zatim jedou co se tyce signalu v pohode. U jednoho mi trochu jednou zazlobilo CCQ, ale to muze mit mnoho pricin.

Jaké teď chodí sériová čísla? Jsou tam nějaké viditelné změny na plechu RF části?
0 x

wolf14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod wolf14 » 13 years ago

ešte sa chcem opýtať, ak chcem k RB711-5HnD pripojiť anténu s jednou polarizáciou, stačí ak v nastaveniach karty v časti HT vypnem jeden chain podľa toho na ktorý konektor pripojím anténu?
0 x

honzam

ano stačí. Chain 0 je levý konektor
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

honzam píše:ano stačí. Chain 0 je levý konektor

Sorry ale uz dlouho nad tim premyslim a zatim jsem se nedostal k tomu abych to fakticky overil - takze:
Ktery presne konektor je Chain0? Levy z pohledu odkud? :)
0 x

honzam

zde
Přílohy
243_m.png
243_m.png (86.92 KiB) Zobrazeno 2349 x
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Myslel jsem si to, ale je fajn to mit overene.
Dik.
0 x

Petro

Příspěvekod Petro » 13 years ago

2,4kove rb711ky to robia tiez slak ma trafi
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

Mam RB711-5Hn seriu /145. Objednanych 20ks. Zatial asi 4ks blnu a to som este 5ks neskusal. Ked bude cas, tak sa na ne lepsie pozriem. Ale na prvy pohlad, stale ten isty problem.

a/ bud su v poriadku a idu tak ako v TX power na default, taktiez i na manual
b/ blbnu, a to pri nastaveni manual vykonu, ale v default vykone idu ako maju
c/ uplne naprd, nepripoja sa a maju zly signal i default vykone

Vsetky RB skusam, nez ich idem namontovat klientovi. Pripadam si ako popoluska, triedim a triedim :roll:
0 x

radekpv

Příspěvekod radekpv » 13 years ago

Narazil jsem na další "problém" s RB711. Nainstaluji s JRC-24, dám ke klientovi a RB711 se začně restartovat - restartuje se zhruba po 1 minutě, pokud se stihnu podívat do logu, tak je to kvůli "havárii kernelu", přitom na stole jela několik desítek minut. Vyměním na střeše za jinou desku, ta se párkrát restartuje taky, poté se uklidní a funguje. První desku nainstaluji do jiné JRC-24, nechám na stole fungovat hodinu, poté za oknem, aby vychladla, jede bez jediného restartu. Pověsím k zákazníkovi, funguje v pohodě už několikátý den.
Nemáte někdo tip, čím by to mohlo být?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Máš to v modu Station bridge nebo pseudobridge? Máš zapnutý NSTREME? Na vysílači je CM9 nebo UBNT jako vysílací karta? Anténou to určo není. Stejně se to chová mě v uvedené kombinaci nastavených parametrů. Stačí vypnout NSTREME nebo místo CM9/UBNT dát R52. Pokud to je v modu STATION s NATem, tak to jede normálně i proti CM9.
0 x

radekpv

Příspěvekod radekpv » 13 years ago

mode station pseudobridge, bez nstreme, na proti straně asi nezáleží - naposledy mi to dělalo proti Apčku s mikrotikem a cm9, předtím na spoji bod-bod kde byly proti sobě 2 RB711, dělalo mi to dokonce (toto tvrdím na 90%) i na nepřipojeném klientovi - než jsem stačil nastavit ssid podle scanu, tak se to restartovalo.
0 x