❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBOARD SXT

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
douby
Kontaktovat uživatele:

Re: RouterBOARD SXT

Příspěvekod douby » 13 years ago

Leeonek píše:
Pintero píše:
pcwifi píše:Kdo z mikrotiku vymyslel ze tam necha nejaky podelany prednastaveni, ten to nemel v makovici uplne v cajku. Jednou sem se taky tak vyskolil, od te doby po prvnim zapnuti komplet reset az pak nastavit.PW

V predchozich verzich se vzdycky po prvnim prihlaseni zobrazil script, ktery nabizel moznost instalace prednastavenych parametru nebo ne, ted je to tam rovnou, zapnuta wlan, pojmenovany interface, dropy, maskarada, DHCP.
Jsem blbec, nechtelo se mi cekat na reset a nastavovat to znovu, tak jsem to jen premackal. Ted jsem take dostatecne vyskolen....

buď v klidu, mě to borec nainstaloval asi u 10 posledních klientů :)) ve středu jsem na to přišel, tak to teď objíždí :D
jj a takhle vypadal kdyz na to prisel: http://www.youtube.com/watch?v=kfchvCyHmsc :lol:

Taky mě to vyškolilo, od teď vždy začínám funkcí RESET.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

routerboardista
antispam: Ano

Příspěvekod routerboardista » 13 years ago

Leeonek píše:
buď v klidu, mě to borec nainstaloval asi u 10 posledních klientů :)) ve středu jsem na to přišel, tak to teď objíždí :D

Hmm, neaktualizivaný a špatně nastavený...no to je vizitka :D
Ve 5.11 je už pro takový připraveno ve winboxu vlevo jako první možnost nastavování "Quick set"
Přílohy
Q.jpg
winbox
Q.jpg (31.62 KiB) Zobrazeno 2181 x
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

jaj v novy verzi zas novinky to je prijemne :wink: hlavne at udelj drsnejsi nko :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

routerboardista píše:Hmm, neaktualizivaný a špatně nastavený...no to je vizitka :D
Ve 5.11 je už pro takový připraveno ve winboxu vlevo jako první možnost nastavování "Quick set"

No on kolega je trošku lama, co se mu nenatroubí, to neudělá. No a jako lama si nevšiml toho, co pokaždé bez přečtení odsouhlasil, a to byla právě defaultní konfigurace. Pak tam nahrnul přes řádku mou konfiguraci a bylo vymalováno.
Nastavení quickset určitě ocení prostý lid co příliš mikrotiku nerozumí. Ten kdo chvíli s mikrotikem dělá, si umí vyladit nastavení, vyexportovat a pak jen během vteřiny přes řádku nastavit vše potřebné :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

routerboardista píše:
Leeonek píše:

Hmm, neaktualizivaný a špatně nastavený...no to je vizitka :D

tedy zrovna taková funkcionalita je úplně k ničemu, když už někdo chce takovou fičuru tak si jí udělá před webové rozhraní a je to ještě jednodušší
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Jak vam chodi ty PoE dodavany k SXT ? Se mi dost casto stava, ze strcim kratkej konec do kompu (notasu) a sitovy pripojeni pise: pripojeno-odpojeno.... a porad se to opakuje.
Pak to vymenim za 15V PoE od UBNT, jede to jak z praku. Takze kdyz odchazim od zakaznika, ma SXT a zdroj od UBNT.
Traficek mam plnou bednu od bananu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hmm, tak tohle teda nepozorujem.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

k SXT se davaj 2 typy zdroju, 24V / 0,8A ale i 0,3A. Zadny zatim problem nedelal, ale abych se casem nedivil...ty 0,3A mi prijdou na hrane. Setri se fakt vsude.

PW
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

jo, zda se mi, ze to blbne jen s jednim druhem.
0 x

Věra

Příspěvekod Věra » 13 years ago

Tak mě provider natlačil do tohoto zařízení. Při nastavování se zařízení kouslo. Zkoušela jsem několikrát dávat reset (v manuálu jsem našla zkratovat plošku) do továrního nastavení ale nedaří se mě přihlásit na IP 192.168.88.1. Jak dlouho se má zkratovat ta ploška? Poradíte, jak na to? Nebo dělám něco špatně? Děkuji za rady.
0 x

hapi

RTFM
0 x

hapi

dneska jsme nasazovaly jedno nový SXTčko a koukám že poečko je už kovové :-D konektor i zásuvka je kovová takže to propojí stíněnej kabel.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

hapi: není nad dobrou radu :) jinak k rbčkům používám pouze ubnt zdroje, jsou sice dražší ale řešení napájení od mikrotiku ve mě nikdy důvěru nevzbuzovalo, navíc ubnt poe napáječe jsou s kovovými konektory již odzačátku ;)

Věra: Plošku je potřeba zkratovat při vypnutém zařízení, a následně zapnout. Pak stačí řekněme 3 vteřiny držet. Jde Vám pingat 192.168.88.1?
0 x

Věra

Příspěvekod Věra » 13 years ago

Ping na 192.168.88.1 nejde. Plošku zkratuji před zapnutím. Čekám až do druhého pípnutí cca 10sec. Na netu jsem našla dokonce radu, že je potřeba zařízení znovu vypnout a pak znovu zapnout. Ale stále se nemohu dostat do zařízení.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Věra píše:Ping na 192.168.88.1 nejde. Plošku zkratuji před zapnutím. Čekám až do druhého pípnutí cca 10sec. Na netu jsem našla dokonce radu, že je potřeba zařízení znovu vypnout a pak znovu zapnout. Ale stále se nemohu dostat do zařízení.

Nechci zpochybnovat vasi odbornost, ale zeptam se. Mate dobre nastaveny sitovy adapter v pc?. Pres mac address se s winboxem nepripojite?
0 x