❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC
Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC
Ja postupne opoustim 802.11 a nstream a jedu nv2. Rychlosti super i v plne zatezi odezva do 10ms, bez zateze 1-3 max. Stabilita mi prijde super... jede to proste full s velmi mirnym kolisanim. Odolnost ruseni je take u nv2 perfektni.
0 x
Už se ztrácím v tom označení HW, takže prostý dotaz: AP UBNT19dB + neAC 912UAG-5HPnD, klienti směs SXT Lite5 ac,RBLHGG-5acD, neAC RBSXT5NDR2. Lze očekávat změnu (k lepšímu) v souvislosti se diskutovanými změnami v NV2? Děkuji, mpcz, 3mar2019
0 x
My jsme NV2 ani nikdy neopustili. A ted konečně když na tom začli makat tak toho nelituju. Prostě nejslepší protokol do multipointubasty píše:Ja postupne opoustim 802.11 a nstream a jedu nv2. Rychlosti super i v plne zatezi odezva do 10ms, bez zateze 1-3 max. Stabilita mi prijde super... jede to proste full s velmi mirnym kolisanim. Odolnost ruseni je take u nv2 perfektni.
0 x
Trošku. Ta největší změna je u ARM hardwaru (discAC, LHGac, SXTsqAC). Čili v tvém případě má největší význam přehrát ty LHGac na ROS 6.44mpcz píše:Už se ztrácím v tom označení HW, takže prostý dotaz: AP UBNT19dB + neAC 912UAG-5HPnD, klienti směs SXT Lite5 ac,RBLHGG-5acD, neAC RBSXT5NDR2. Lze očekávat změnu (k lepšímu) v souvislosti se diskutovanými změnami v NV2? Děkuji, mpcz, 3mar2019
0 x
-
Ja osobne mam este s toho zmiesane pocity. Tiez postupne davam z 802.11 do NV2. Je to lepsie. Obcas to zablbne a ja neviem co, ci preco. Ping klientou na sektorke je od 8 do cca 30ms. Je tam asi 24x klientou. Tam kde je menej, to ide ako "hodinky". Na sektorke mam 6.44 a u klientou su este rozne verzie, tak ich skusim, postupne dat na 6.44. Aby som pomaly prisiel na pricinu.
0 x
Musel jsem to zmenšit snad to půjde přečíst. NV2 nyní vede i na P2P.
Jedná se o P2P spoj: ARM - ARM vzdálenost 2,7km. CCQ 100/99. Stabilních 126Mbit při 20Mhz kanálu
Jedná se o P2P spoj: ARM - ARM vzdálenost 2,7km. CCQ 100/99. Stabilních 126Mbit při 20Mhz kanálu
- Přílohy
-
- 6.44nv2-zmensene.jpg (182.22 KiB) Zobrazeno 4091 x
Naposledy upravil(a) honzam dne 04 Mar 2019 11:21, celkem upraveno 1 x.
0 x
takže těm co to v 6.44 nejde mají halt jiný problém, třeba rušení od hvězdonetu 
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
nepředvedl nic novýho, tohle sem tu postoval před měsícem na nv2 s ptp. ptmp se nezměnil vůbec obzvlášť s se starými SXT.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
a další sektor, full 6.44. AP RB921GS, 12 klientů z toho 3 ARM. Pusít se btest, peak 80-90Mbit a každejch 5-7 sekund drop na 10Mbit. tdma 2ms, radius 10km. Tedy žádná změna pro mě co se týče NV2.
0 x
a ty dropy na 10Mb jsou a arm cpe nebo u mipsbe cpe?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
u obojího. Kde to nedělá tak velký propady jsou nový SXT (lite5, AC)... ty jedou.
0 x
Je pravda že MIPSBE jsem netestoval, můžu otestovat. Ale u ARMu žádný propady nejsou. Nebo je vidíte, pozorujete?
AP je stará rb912ka - only N, nv2. 10klientů mix - někdo Nko někdo ACčko. Ano dřív měl ARM propady a velké.
Ale teď jede stabilně přes 80Mbit v multipointu bez propadů což je super. Obrázek je DiscAC
AP je stará rb912ka - only N, nv2. 10klientů mix - někdo Nko někdo ACčko. Ano dřív měl ARM propady a velké.
Ale teď jede stabilně přes 80Mbit v multipointu bez propadů což je super. Obrázek je DiscAC
- Přílohy
-
- lebd.jpg (148.78 KiB) Zobrazeno 3934 x
0 x
honzam píše:Je pravda že MIPSBE jsem netestoval, můžu otestovat. Ale u ARMu žádný propady nejsou. Nebo je vidíte, pozorujete?
Můžeš prosím udělat pro porovnání test na nějakého mipsbe klienta s podobným signálem? Zajímalo by mě plus minus porovnání. Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
-
hapi píše:a další sektor, full 6.44. AP RB921GS, 12 klientů z toho 3 ARM. Pusít se btest, peak 80-90Mbit a každejch 5-7 sekund drop na 10Mbit. tdma 2ms, radius 10km. Tedy žádná změna pro mě co se týče NV2.
Skus dat Tdma-auto na skusku. Ked som dal 2ms, tiez som s tym nebol spokojny. Daj vediet, ci je-bola zmena.
0 x