❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBOARD SXT

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
douby
Kontaktovat uživatele:

Re: RouterBOARD SXT

Příspěvekod douby » 13 years ago

honzam píše:
douby píše:upgrade na v5.6 a zaškrtl jsem i RX chain 0 a CCQ opět 92/96 %, slinkováno na 54Mbps = pokračujeme v krasojízdě.

Ahoj, potřebuju to ve stejném režimu jako ty. 5Ghz - A - vertikal

Je teda potřeba zaškrtnout chain1 rx i tx a k tomu ještě rx u chain 0 ?
Prosím kohokoliv o rychlou odpověd
ahoj vsiml jsem si toho az ted...jo u me to funguje jak rikas na vybornou
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

dneska jsem to nasadil na provizorní propoj, 2 SXT proti sobě na vzdálenost 200m, jsou stejně vysoko na anténních stožárech paneláků, přímá viditelnost, ale mám mezi polarizacema 30dB rozdíl signálů a nevím proč, je tam rušení jak kráva, v NV2, 2x2, 40MHz mi to dává 50/50Mb TCP, testováno mezi PC, na 20MHz to neprotáhlo víc než 10Mb a lítaly latence, když to dám 1x1 tak to nejede skoro vůbec, na té jednotce co míří do středu města naskenuju asi 200 SSID
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

a ono ma smysl cpat i na 200m jakekoliv zarizeni, kdyz je kazdy kanal hned cca 10x zajeban jinym vysilanim ? :? Nerozumim tomu...i diky tomu, ze je to v plastovem pouzdru to chyta ruseni ze vsech smeru...skovej to do nejake anteny, z ktere vymontujes ozarovac :lol: , to by mohlo pomoc :P

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

Peyrak píše:dneska jsem to nasadil na provizorní propoj, 2 SXT proti sobě na vzdálenost 200m, jsou stejně vysoko na anténních stožárech paneláků, přímá viditelnost, ale mám mezi polarizacema 30dB rozdíl signálů a nevím proč, je tam rušení jak kráva, v NV2, 2x2, 40MHz mi to dává 50/50Mb TCP, testováno mezi PC, na 20MHz to neprotáhlo víc než 10Mb a lítaly latence, když to dám 1x1 tak to nejede skoro vůbec, na té jednotce co míří do středu města naskenuju asi 200 SSID

řeknu to asi tak, pro místo kde to nasazuješ je to naprosto nepoužitelné. a pokud tam není volný kanál, tak už tam nic nepřidávej
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Peyrak píše:dneska jsem to nasadil na provizorní propoj, 2 SXT proti sobě na vzdálenost 200m, jsou stejně vysoko na anténních stožárech paneláků, přímá viditelnost, ale mám mezi polarizacema 30dB rozdíl signálů a nevím proč, je tam rušení jak kráva, v NV2, 2x2, 40MHz mi to dává 50/50Mb TCP, testováno mezi PC, na 20MHz to neprotáhlo víc než 10Mb a lítaly latence, když to dám 1x1 tak to nejede skoro vůbec, na té jednotce co míří do středu města naskenuju asi 200 SSID

Dej tam radeji nejakou limcovou dualni antenu s novou rb711G a urco protlacis slusnej konekt
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 13 years ago

To je jen takovy vtipek, co? :)
0 x

Peyrak

trochu jsem to přemístil a skoval za výtahové budky, scan se zkrátil na třetinu, jede to dobře, ale nechápu rozdíl v těch signálech
0 x

level

Příspěvekod level » 13 years ago

reklamace
0 x

Peyrak

no jo, asi, vyměnil jsem ho za jinej kus, signály ok, ale zase tak dvakrát denně to tuhne :shock:
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Peyrak píše:trochu jsem to přemístil a skoval za výtahové budky

Tot zaklad uspechu v zarusenych oblastech - inteligentne umistit. Kdyz mam treba spoj na vychod a druhej na zapad, je dobry napad investovat do drzaku a kazdou antenu schovat z ostatnich smeru za beton. Jede to lepe me a zaroven pusobim mene skody(ruseni) ostatnim.
Inteligentni umisteni zarizeni mnohdy da vice uzitku nez kvalitnejsi(drazsi) anteny. Optimalne samozrejme kombinovat oboji :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Boze to je des :evil:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

a co si čekal?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Nejlepsi je, ze to je uhle do strany :-D To se pak muze smerovat podle oka a miri to jinam ... Bravo mikrotik :-P
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

soooc píše:Nejlepsi je, ze to je uhle do strany :-D To se pak muze smerovat podle oka a miri to jinam ... Bravo mikrotik :-P

myslíš že nanostejšna je na tom líp? Ta bude uhnutá zrovna tak možná ještě hůř
0 x