❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBOARD SXT
Re: RouterBOARD SXT
co pouzit na wifine virtual AP tam lze pripojit vice klientu, nebo to ma nejaky zasadni problem ?
0 x
cece kdyz sem doma pripojil na stole 2 klienty na test, secko to slo do sracek,spojeni se rozpadalo apod., nechcu kvuli usetrenym 6kilum za L4 hokuspokusovat na lidech...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
jedině si koupit solo licenci L4 a nacpat ji tam http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Li ... nse_Levels
a nebo jet v čistém A nebo N a udělat si virtual AP a cpát tam klienty.
NV2 s virtual AP bohužel není podporované
a nebo jet v čistém A nebo N a udělat si virtual AP a cpát tam klienty.
NV2 s virtual AP bohužel není podporované
0 x
Tak prvni SXT chciplotina. Nateklo do nej, netusim jak a kudy, ale je zcela nekomunikativni, nedobootuje a diky absenci seriaku se do nej neda dostat.
0 x
Zkus netinstall
RouterBOOT reset button (access through the plastic door) has two functions:
● Hold this button during boot time until LED light starts flashing,
release the button to reset RouterOS configuration (same result as with reset hole)
● Hold this button during boot time longer, until LED turns off,
then release it to make the device look for Netinstall servers.
release the button to reset RouterOS configuration (same result as with reset hole)
0 x
Kolega zkousel, pres linux, bez uspechu. Ted jeste pro jistotu win verzi. Zatim to tam sype...
Ale stejne je to pruser.
Ale stejne je to pruser.
0 x
honzam píše:Zkus netinstall
Uplne stejny / podobny system je i na RB711. Podrzim reset atd. a pres LANku pak muzu obnovit mk (pomoci neinstallu)....
0 x
Nemám a neměl jsem už od začátku v toto zařízení důvěru. Sice jsem si koupil 4 na otestování ale další už kupovat nebudu, je to konstrukčně nepovedený krám.
0 x
no mám dojem že z unixu to netinstallem nepůjde..
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Jardax píše:Tak prvni SXT chciplotina. Nateklo do nej, netusim jak a kudy, ale je zcela nekomunikativni, nedobootuje a diky absenci seriaku se do nej neda dostat.
Jak a kudy?
Vzdyt SXT neni nijak izovovane, jsou to jen dva plasty nacvakle do sebe.
0 x
RaMa píše:Jardax píše:Tak prvni SXT chciplotina. Nateklo do nej, netusim jak a kudy, ale je zcela nekomunikativni, nedobootuje a diky absenci seriaku se do nej neda dostat.
Jak a kudy?
Vzdyt SXT neni nijak izovovane, jsou to jen dva plasty nacvakle do sebe.
Jo, ale pomerne chytre nacvaknute. Az na to vicko. Tam je ten pravdepodobny zadrhel, jakmile je SXT nainstalovane jen malinko smerem dolu (coz je tenhle pripad) tak to obcas proste protece a kape to uvnitr presne na NAND chip.
Cili SXT je chyte vymyslene, ale totalne debilne navrzene a vyrobene zarizeni. Chtelo by to par zm,en na tistaku a jedno ci dve mechanicke vylepseni.
Zatim to vyresi silikon a casem se uvidi.
0 x
okoun píše:no mám dojem že z unixu to netinstallem nepůjde..
Ale jo, jde to, treba 433 s tim jdou v pohode. Ale ma ta emulace proste limity a SXT s tim ozivit nejde, no...
0 x
hmm, tak jestli vám vadí to co popisujete tak si kupte novou serii SXTček. Ty zadní dvířka jsou tam ještě horší a po zacvaknutí dvířek nejsou dolehnutá tak jako u první verze a je tam mezera kudy to určo časem poteče dovnitř. Jo a je to z jinýho matroše, jinej plast.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hlavně přivřít do těch dvířek černý utp kabel je docela porod, nehledě na to, že utp koncovku přitláčí výlisek, díky kterému je potřeba to hned za utp konektorem zlomit....
0 x
s tim souhlasim, tohle je trochu na hlavu, nechápu proč ten UTP konektor na desce neni pootočnej. Takovej blbej detail.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik