❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Novinky u MK

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
tulo

Re: Novinky u MK

Příspěvekod tulo » 7 years ago

ked sme pri snoch. tak ja snivam zariadeni ako su switche netonix s firmwarom mikrotik. pre mna by to bolo neprekonatelne zariadenie.

vstup to zerie od 9 do 72v. vystup 24v 24v na 4 paroch. 48v 48v na styroch paroch. potiahne to dokonca aj nenazrate alfoplus. keby to vedelo routing poserem sa radostou. jednyn zariadenim vyriesim vsetky sajty.
1 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

Crs nepoužitelné na moje věci. Strašně slabé CPU.
0 x

Matess

Příspěvekod Matess » 7 years ago

Jenya píše:
honzam píše:
okoun píše:vytrvale psát na suport a dát jim přístup, jinač se s tím nehne

Přesně. Protože třeba my máme rb3011 snad s původním firmware 6.36.3 a nikdy nic neflafovalo. Přemýšlím jestli jsem ten stav vůbec někdy v síti vidět a asi ne (17x rb3011).
Takže není co reportovat...

Ono to uplne videt neni, pokud clovek nema ve winboxu pridane pole "Link downs", nebo treba neresi, proc se mu to OSPF rozpada. A deje se to naprosto nahodne. Jeden tyden prvni port, dalsi tyden treti port, potom zase treba dva mesice klid. To by clovek nevymyslel. Avsak treba HEX POE (RB960) mi to jeste neudelal nikdy.

nam to prestalo delat po te co jsou tam jen gigabit ethernety... 100M byl problem
1 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Tak tak, dokud to jede jen sto nebo jen giga, tak je vše v pořádku. Na tom, že RB3011 měli poslat na trh tak o tři měsíce intenzivního testování a ladění později to samozřejmě nic nemění.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

všechny CRS jsou routery s mikrotikem. Všechny CSS jsou switche se SwOS. Je tady vůbec někdo kdo ví o čem mluví?

Jo no, CRS112 má slabí cpu. Mě to nevadí, jednou nám v hw bridge. Máme zatím jenom dva ale pohoda. Mám takovej pocit že výkon cpu pujde ještě nahoru protože se mi zdá že tam maji něco blbě. Když jsme je koupili tak jsme před nasazením museli použít 6.42rc jinak se cpu chovalo divně.
1 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

iTomB píše:
hapi píše:myslíš CRS112 8p-4s?
nebo pokud nestačí 8 portů tak maji přece už 16 portovou verzi. V tomhle nevidim problém.

No chtel jsem, ale nema aspon 1x PoE in :-(

a jak by to asi dokázalo napájet přes jeden eth port 8 zařízeních? hmm? To je docela overkill ne? To už by se asi konektor usmažil na 24V. Nicméně můžeš použít silnější dvojlinku a napojit to přes jack.

To je jak "podej někomu ruku a utrhne ti půl těla". Do teď jediný podobný zařízení mělo UBNT který nemá winbox takže pro mikrotik network potíž na víc a to ani nemá 4xSFP porty, je to pouze switch a to nemluvím o ceně za 8port poe od ubnt. CRS112 poe je naprosto cool zařízení ale chápu že pokud do toho pícháš bridge páteře tak máš docela smůlu ale stále tu je 24portová verze s celkem dobrým CPU.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

hapi píše:
iTomB píše:
hapi píše:myslíš CRS112 8p-4s?
nebo pokud nestačí 8 portů tak maji přece už 16 portovou verzi. V tomhle nevidim problém.

No chtel jsem, ale nema aspon 1x PoE in :-(

a jak by to asi dokázalo napájet přes jeden eth port 8 zařízeních? hmm? To je docela overkill ne? To už by se asi konektor usmažil na 24V. Nicméně můžeš použít silnější dvojlinku a napojit to přes jack.

To je jak "podej někomu ruku a utrhne ti půl těla". Do teď jediný podobný zařízení mělo UBNT který nemá winbox takže pro mikrotik network potíž na víc a to ani nemá 4xSFP porty, je to pouze switch a to nemluvím o ceně za 8port poe od ubnt. CRS112 poe je naprosto cool zařízení ale chápu že pokud do toho pícháš bridge páteře tak máš docela smůlu ale stále tu je 24portová verze s celkem dobrým CPU.

Jsem nepsal, ze musim vyuzit 8x PoE out, me by stacilo 1x PoE out (ci ostatni nevyuziju). Mame pripojen bytovy dum s 6 byty. Jedina sance napajet zarizeni po PoE a potrebujes jeste napajet antenu na strese. Zatim v jedne je RB260GSP a RB260GS. Lepsi reseni jsem nenasel.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Ved RB 2011 aj RB 3011 ma 1x Poe Out na ETH10 a Poe IN na ETH 1 tak kdeje problem ?
0 x

hapi

jo no, mám stejnou otázku. 2011 lze použít a používáme jí tak.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

My používáme switche od jednoho uživatele tady z fora 7x poe in a 1xout na panelák o 4-6bytech ideal...
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Problem je, ze RB2011 a 3011 fungujou vselijak ... Sam jsem mel doma 2011 a 3x mi odeslo poe a to jsem tam daval jen mikrotiky pro prednastaveni do terenu.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

iTomB píše:Mame pripojen bytovy dum s 6 byty. Jedina sance .....
Lepsi reseni jsem nenasel....

Jediná šance? Co takhle se vykašlat na napájení od kliošů? Od této strategie jsme dávno upustili a uvidíš že i tobě se to jednou vymstí.
Udělej si hodiny s odpočtem a nemusíš řešit kraviny...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 7 years ago

honzam píše:
iTomB píše:Mame pripojen bytovy dum s 6 byty. Jedina sance .....
Lepsi reseni jsem nenasel....

Jediná šance? Co takhle se vykašlat na napájení od kliošů? Od této strategie jsme dávno upustili a uvidíš že i tobě se to jednou vymstí.
Udělej si hodiny s odpočtem a nemusíš řešit kraviny...

Přesně tohle řešení se snažíme opustit, dělej si 400 odpočtů v jeden týden v prosinci ... A společné jističe umí padat jak o medaile a nikdo to neřeší.

A zase vlastní odběry od ČEZu, to je díra na peníze.

Zlatý GPON, docsis a vlastně všechno, co nepotřebuje elektriku na místě :D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

to Honzam: no nevím, nevím, co to je kravina, ale vše má své výhody i nevýhody. Pokud máš na mysli, že napájení od klientu je totálně špatné, asi pro to máš své důvody. Já používám router RB750, 951, mám tam správu všeho co potřebuji + dodělám za pár minut homemade diodové POE IN od klienta (nebo dvou/tří). Pokud je třeba, jeden výstup může být POE OUT. Funguje to léta a nikdy s tím nebyl sebemenší problém. (Napájení 24V=). A pokud s tím roky nebyl žádný problém, proč je napájení od klientů kravina? Jsem jen drobný živnostník, takže mě 5 dírek stačí, popř. bych dal ty 750-ky dvě. Nebyl by to asi žádný zázrak, ale fungovat to bude dobře a vzhledem k ceně RB i nákladově OK. mpcz, 12.may.2018
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Akoze fakt riesi niekto podruzne merianie ci nebodaj vlastny elektromer od distributora ele kvoli zapojeniu 5 ludi ? Vsade kde sme to riesili, sa to pripojilo na spolocnu spotrebu bez elektromeru a hotovo. Niekde takto maju ludia aj privod SXT a spolocny 24p switch uz roky nikto s tym nema problem.
0 x