❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Chcete plastové ethernety na nových routerboardech?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
tom-tom

Re: Chcete plastové ethernety na nových routerboardech?

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

hapi píše:s tebou je to marný když nevíš o co s mikrotikem přicházíš. Ty radši budeš sedět a přejdeš na ubntu. Já přejít nechci, neni to reálný. Všechny sektory spoje atd jsou v nv2 nebo nstreme, airos se nepřipojí.

kruci chlape, ty mě chceš dostat do Bohnic :)
Asi ti dám přístup do všech mých routerů (s tvým oblíbeným OS), nebo už fakt nevim..

Tak naposled a stručně.. když budeš posílat poptávku na Alix, udělej totéž i na ubnt (jim extra zdůrazni, že do toho chceš nahrávat i RouterOS).
Jestli ti to máme někde podepsat, řekni kde... no a pak budeme čekat, kdo se dřív ozve.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

Licence atherosu mě nezajímá, licence mikrotiku ano. Nstreme2 neexistuje, asi myslíš NV2 a ta na Alixu jede, provozuju to. Wifinu na desce nikdo nechce. RB711 s tim přišlo a dobrej tah to nebyl i když ta deska funguje. Každej kdo porovná duální RB711 vs. RB411AH + karta tak druhá varianta prostě vede v kvalitě. Jo jasný, u alixe bude problem že menší ramku asi ani nedaji kvůli tomu že to bude muset bejt 64bit zběrnice do cpu takže omezit počet chipů asi nepude aby se uspořilo místo ale kdo ví jestli by to fungovalo i s menší zběrnicí. Nicméně ta deska může bejt trochu delší, nemusí bejt čtvercová jako RB411 ale obdelník. Jo máme tu Alixe 3D2 nicméně jeho cena je příšerná a žádný rozteče v běžně prodávaných boxech pro wifi na něj nesedí. Když se na toho alixe podívám tak vidim spoustu místa když vyhážu header na vga, lpc konektor, usb, osadim pouze jeden minipci slot, vyhodim jack power, nikdo enbude nasranej když cpu a chipset naletujou z druhý strany atd.. prostě vosekat.

Kolik se tak odhadem může prodat alixů a kam? Moc to asi nebude co.
0 x

hapi

tom-tom píše:
hapi píše:s tebou je to marný když nevíš o co s mikrotikem přicházíš. Ty radši budeš sedět a přejdeš na ubntu. Já přejít nechci, neni to reálný. Všechny sektory spoje atd jsou v nv2 nebo nstreme, airos se nepřipojí.

kruci chlape, ty mě chceš dostat do Bohnic :)
Asi ti dám přístup do všech mých routerů (s tvým oblíbeným OS), nebo už fakt nevim..

Tak naposled a stručně.. když budeš posílat poptávku na Alix, udělej totéž i na ubnt (jim extra zdůrazni, že do toho chceš nahrávat i RouterOS).
Jestli ti to máme někde podepsat, řekni kde... no a pak budeme čekat, kdo se dřív ozve.

já ti do toho nechci kecat ale do jinýho mipse nedostaneš mikrotika. Nejde to. Nemáš ani podporu od toho boardu pro mikrotika. Pro mipse to má mikroitk defakto na míru dělaný ale co já vim, třeba to jde. Myslíš že by nikoho nenapadlo netinstalem dostat do nějakýho ubntu mikrotika? To už mě napadlo dávno ale nechtělo se mi vyhazovat prachy za ubnt a navíc ubnt maji převážně pouze 16MB ramky což MKčku nestačí.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

No tak holt smůla.. beztak, jak už selič naznačil, tato myšlenka asi opravdu nemá reálné předpoklady, takže nakonec nezbyde nic jiného, než dál prudit Mikrotikls s tím, že 711 není košér a zatím osazovat 411+wlan, byť se to trochu prodraží. Naštěstí 411ky pořád jsou a buďme rádi za ně.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 13 years ago

já ti do toho nechci kecat ale do jinýho mipse nedostaneš mikrotika. Nejde to. Nemáš ani podporu od toho boardu pro mikrotika. Pro mipse to má mikroitk defakto na míru dělaný ale co já vim, třeba to jde. Myslíš že by nikoho nenapadlo netinstalem dostat do nějakýho ubntu mikrotika? To už mě napadlo dávno ale nechtělo se mi vyhazovat prachy za ubnt a navíc ubnt maji převážně pouze 16MB ramky což MKčku nestačí.

HW RB7xx a UBNT řady AirMax je de fakto stejný. Rozdíl je jenom méně RAM v UBNT, jiný bootloader a kvalitnější materiál DPS + návrh + výroba u UBNT.
Jako když jde UBNT třeba OpenWRT nebo DD-WRT, tak by tam měl jít nekrotik taky.

Nicméně ta deska může bejt trochu delší, nemusí bejt čtvercová jako RB411 ale obdelník.

Myslel jsem díry a umístění RJ45, jack a seriák stejně jako RB4xx. Šířka taky stejná, ale na délku by to bylo něco mezi RB411 a RB433 asi 13cm.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Jsem byl na bezkach, tak reaguji az ted.

Mozna by stalo za to presvedcit compex, aby trosku priohnul svoje bordy na mikrotik. Preci jen nejsou az takovy konkurenti jako mikrotik s ubnt. A compex ted dela docela zajimave bordy o velikosti RBx11 i mensi!

Jinak ja bych za to co nam ted mikrotik provedl klidne pouzivam i kreknutou verzi RouerOSu. Vubec by mi zily netrhalo. :-)
0 x

hapi

a nebo jim na truc cracknout v5ku :-)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

tu v5 cracknout kazdopadne :mrgreen:

PW
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Jsem se ted dival na cpx a 300MHz CPU to ma stejne jako RB411 a chipsety ve wifi by mel mikrotik umet vsechny, tak ted jen jak tam dostat mikrotika. Udajne ma compex mit i nejake desky s 400MHz a rychlejsima CPU. Oni ted posledni dobou moc neprodavaji(alespon v CZ), tak by treba do toho sli. Jediny problem vidim v bootloaderu a ten mi si asi sami nevyresime...
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

Ja by som som sa tiez pridal.
Chcem kvalitnejsi produkt, nez je RB711 s plastovym RJ45, tenkym plosakom a vyrobnou vadou i keby to bolo o troska drahsie. Keby to bolo i v Outdoor prevedeni, bolo by to super. Ale muselo by to byt kvalitne. Nieco na principe Gentlboxu, zo zadnou zelenou castou a PSV keby to malo mensie nez 1,2, tak by to bolo super a nehovoriac keby to bolo Dual :). Ale o tom mozme len snivat :)
0 x

hapi

tak jde především o hardware, ten mikrotik nehodlá řešit. To do čeho to dáš je už celkem jedno. Nicméně se dá mluvit i s panem Šťouračem který by mohl například vyrábět velký serie klientských antén a nemuseli by bejt tak hardcore vylazený jako oktagony. Ale to je to nejmenší, horší bude jestli alixáci na něco takovýho budou mít koule.
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

Vsetko, co bolo dobre,..zmizlo s trhu,.. nechapem,..ako a preco ?? Prowax,..24db parabolicka antena,.to bola nadhera. drziak, prevedenie,.sice sem tam zatiekla,.ale ku koncu i to vyriesili,..dodnes som taku antenu za taku cenu nenasiel,.. Teraz Routerboardy,.. ja som uz zufali,.. :evil: ... Ku klientovi som isiel zo 7ks RB711 a az jeden isiel ako mal, to je uz nahlavu postavene,.. Ach jo,.. vianocny stres,..
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Toho prowaxu je fakticky škoda....
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Ono ani o ten OS nejde :-) Jde o nstreme/nv2 : AirMAX. Vyměň si to u všech lidí zároveň ...

hapi píše:hele vy dvá, hlavně ten první.. stále nechápete že ten co jede na mikrotiku a nejde na ubnt to nedělá kvůli zařízení ale kvůli OS. Kdyby nám nešlo o OS, tak už jsme na ubnt dávno ne?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Tak koukám moje téma smazané na mk foru. Nevíte co jim tam kdo napsal že to smazali? Mám to tu otevřené ještě v záložce 27 Dec 2011, 09:19 a smazané to nebylo.

Ohledně pc engines, nápad pěknej ale nevěřím tomu že by to mohlo nějak rychle dopadnout a vyrobit. RB711 jsou nahovno, rb411 se doprodávají a 411L bude stát stejně za hovno 300mhz procesor, plastový eth a deska papír.
Jinak taky je potřeba zvážit na kolik by vyšla L3 licence při hromadném nákupu. A přecijenom u x86 není na 100% podporován protokol NV2 což by byla taky nevýhoda :(
0 x