❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1100AHx2
Radoko77 píše:Obrovske problemy na 5.11 a DHCP a DNS, neuveritelne zverstva robi tato masina, idem urobit downgrade na 4.17 dufam ze pomoze
4.17 tam vůbec necpi. S tím to nenabootuje!!! Není podporovaný pro tuto desku
0 x
no uz som to zistil, musel som pouzit konzolu a nanovo ... co sa tyka DHCP pomohol prechod na 5.13
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Caute, jak je to aktualne s timto ( RB1100AHx2 ) strojkem ?
Muj zamer :
- gigo uplink
- nekolik spoju 100 - 500 megovych
zadny routing, zadne SQ, QT nic ... jen vsechny porty do bridge a zakazana komunikace mezi porty .. povolena komunikace jen mezi portem a uplinkem ...
Takze dotaz zni, jaky tok to zvladne ? kolik pps to zvladne ?
jo a bude oddeleni portu opravdu tvrde oddeleni ?
diky
Muj zamer :
- gigo uplink
- nekolik spoju 100 - 500 megovych
zadny routing, zadne SQ, QT nic ... jen vsechny porty do bridge a zakazana komunikace mezi porty .. povolena komunikace jen mezi portem a uplinkem ...
Takze dotaz zni, jaky tok to zvladne ? kolik pps to zvladne ?
jo a bude oddeleni portu opravdu tvrde oddeleni ?
diky
Naposledy upravil(a) Viktor Novotný dne 17 Mar 2012 19:03, celkem upraveno 1 x.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to mam, ale dela me to problem ... cisco 3560G .. obcas posila divny trafik doi vsech portu ale ten nikam nepatri je to jen nejaky smejd ... a kamos tohle nasadil pri podobnem problemu a vsechem chory trafik je pryc ...
nicmene on ma sit malou a tak mam jen reference na maly tok do 200 mego komplet
nicmene on ma sit malou a tak mam jen reference na maly tok do 200 mego komplet
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám tak nejaky smart netgear, ale tece tam jen neco k 250Mbitum. A RB250 by ti nestacil? Proste se mi nezda, ze by zadny switch tuto konfiguraci nezvladal na 100%.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nevim, mozna jde o male packety nejake sracky ... a prave switch to rozposle dal .. ale RB to vykopne ... tot moje jedine monentalni vysvetleni ...
jak uz jsem psal .. kamos ma sit ve vedlejsim meste .. a delalo mu to take .. a jak nasadil RB1xxx misto switchu tak uz mu nikde netece nic co by nemelo .. ale on ma malou sit (200 mego lajny celkem)... takze co se vytizeni a prutoku portu tyka nemam jak porovnat ...
jak uz jsem psal .. kamos ma sit ve vedlejsim meste .. a delalo mu to take .. a jak nasadil RB1xxx misto switchu tak uz mu nikde netece nic co by nemelo .. ale on ma malou sit (200 mego lajny celkem)... takze co se vytizeni a prutoku portu tyka nemam jak porovnat ...
0 x
Minuly tyzden sme nasadili jeden ks 1100AHx2 mame to umiestnene na chodbe v bytovke. Ventilatory robia dosť veľky hluk. Ventilatory sme odpojili - co ale nie je rieseteni... teplota sa zdvihla z 36C na 54C.
Neda sa neijako upravit rychlosť otačok ?? Pripada mi ze sa zbytocne tie ventilatory tocia na 14 000 otacok za minutu...
Prip ako zriesit pasivne chladenie??
Mam obavy co to bude robit ked sa vonku otepli. Kolko je prevackova teplota takehoto rb?? Ma to niejake ochrany proti prehriatiu??
Neda sa neijako upravit rychlosť otačok ?? Pripada mi ze sa zbytocne tie ventilatory tocia na 14 000 otacok za minutu...
Prip ako zriesit pasivne chladenie??
Mam obavy co to bude robit ked sa vonku otepli. Kolko je prevackova teplota takehoto rb?? Ma to niejake ochrany proti prehriatiu??
Naposledy upravil(a) someboy dne 20 Mar 2012 20:04, celkem upraveno 1 x.
0 x
ty větráky snad nejedou furt na 14 tisíc ne? po zapnutí se sklidněji. Nicméně co ti brání tam dát jiný větráky?
0 x
no pod 12500 to este neslo...neda sa tam posunu teplota aby o drzalo napr na 45C?? Kde by som mohol objednat kvalitne hlavne tiche chladice??
Daju sa niejako softvarovo regulovat otacky ventilatora?? Ak nie ako to upravit aby sa netocili tak rychlo??
Teraz je v racku 36C procesor ma 53C ide na 30% spotreba 13,5W
Daju sa niejako softvarovo regulovat otacky ventilatora?? Ak nie ako to upravit aby sa netocili tak rychlo??

Teraz je v racku 36C procesor ma 53C ide na 30% spotreba 13,5W
0 x
no jo chlape, ty to chladíš teplym vzduchem
v racku má bejt 25°C a ne 35°C. Jinak větráky koupíš všude na eshopech. 4cm větráky.

0 x
zle som sa vyjadril tolko ukazuje teplotu Mikrotik predpokladam ze to cidlo sa nachadza niekde na doske takze to bude dost ovlpyvnovat...
Ked dobre chapem otacky ventilatora nedokazem sofrverovo nijako ovplyvnit?
Ked dobre chapem otacky ventilatora nedokazem sofrverovo nijako ovplyvnit?
0 x