PW
honzam píše:viděl jsi ty fotky na FB? vevnitř 711 není, je to úplně nová deska která ale asi pochopitelně asi vychází z RB711.
Dvě polarizace se určitě používat nemusí. Přepnu to do Ačka a jedu
Selič píše:nemohu si pomoci,ale kolem te krytky to na me pusobi, jakoby to vodotesny nebylo ani omylem...to uz jako lepe ma toto reseny UBNT u Nano/Loco. Silene mi prijde i to, ze pri napojovani UTPka polezu prsty nad pametovym cipem, staci 1 kapka vody na ruce a je to mrtvola...hrozne nedoreseny, to nemelo vubec jit na trh podle me zadna snaha nejak oddelit tyto konektory od zbytku...sice provedeni s 24db ant, by asi bylo uz vetsi prase, ale snad by bylo i misto na doreseni zminenych problemu...
A co jako cekali? Mikrotici design hardware proste tezce nezvladaji a nikdy nezvladali. Co deska, to nejaka bota. Ted se hlavne snazi neztratit stopu za UBNT, ktery jim obchodne a kvalitativne vypalilo rybnik ve vetsine sveta. Srovnej treba RB411R s Picostation2, kdyby to UBNTaci nepodelali cenou, tak Mikrotiky valcovali uz mnohem driv.
Tu antenu vevnitr tipuju na 12 kulatych flicku do krize a vyzarovak bude hodne divoky. A nebo nejakej fraktal.
Hlavne me znervoznuji plosky na pripaji koaxu na PCB. Tohle uz je na 5GHz pase.
Selič píše:Na "ruseni" karet v RB433 jsem se koukal ve vf laboratori a zkouseli jsem na to vyvinout patch, coz se temer podarilo. Otazka je co s tim, protoze se tim jednak rusi zaruka konkretniho kusu a zabere to prilis mnoho clovekominut. Muzu rict ze umisteni karet nad sebou neni hlavni pricina.
povídej, stejně ty šmejdy vyhazuju ze sítě ale povídej.
ppp76 píše:lwq píše:pcwifi píše:esi se nepletu, pokud se neco SW pokaká, tak se samotný board prepne do nejakeho servisniho modu, kdy do nej jde napumpovat po LANce opravu...je to i v nastaveni samotneho RoS co vim...aspon u 711 ano
PW
Me slo ale o cilenej reset - kdy proste treba ala UBNT - na PoE injektoru podrzim tlacitko a to vyresetne board do zakladu ...
A na co chces totalni reset? Za leta co rbcka pouzivam sem ho zatim nepotreboval ani jednou u klienta delat
hapi píše:lwq píše:
Plus taky, zda budou umet i neco bez dual-polarizace pro to jejich TDMA a hlavne, zda TDMA chteji udelat poradne a se vsemi vyhodami a ne jako UBNT![]()
cože? TDMA je přece NV2 a o tom už vim docela hodně a dá se používat. Nikdo tě nenutí používat obě polarizace, prostě jeden chain vypneš a hotovo. Ale žádný ukvapený závěry bych nedělal. Bude to RB711 s vyvedenym druhym výstupem. Jestli ta anténa a výdrž celku bude za něco stát, bude to ok ale jinak to bude k ničemu. Ten kryt na konektor taky odsuzuju. Mohly to vymyslet jinak. No ale u UBNTu si taky nikdo nestěžuje na připojení jednotky k rocket dishe skrz ty slabounký kablíky, RSMA + šprcku na tom.
Jinak by to asi mohlo znamenat brzký příchod release v5.
lwq píše:hapi píše:
Pravda, ale prijde mi, ze bez synchronizace (nejlepe absolutne cele) site je TDMA (v tomto provedeni) jen polovicate reseni ...
Kazdopadne to dokazuje absolutni nouzi chlapcu k MK ohledne HW platformy a vubec konstrukcniho reseni ... Alespon dle meho nazoru.
Ohledne Ros v.5 - jen at to PORADNE doladi a nikam nespechaji - k cemu mrte revizi, kde clovek musi hledat co za verzi kde jak funguje
hapi píše:lwq píše:hapi píše:
Pravda, ale prijde mi, ze bez synchronizace (nejlepe absolutne cele) site je TDMA (v tomto provedeni) jen polovicate reseni ...
Kazdopadne to dokazuje absolutni nouzi chlapcu k MK ohledne HW platformy a vubec konstrukcniho reseni ... Alespon dle meho nazoru.
Ohledne Ros v.5 - jen at to PORADNE doladi a nikam nespechaji - k cemu mrte revizi, kde clovek musi hledat co za verzi kde jak funguje
tak pokud hodláš ject na stejnym kanále tak jasně, potřebuješ syncnout všechny APčka dohromady ale když na různých tak je to jedno ne? Tohle mi nepřijde jako chyba. Mimo to, i tenhle sync mezi APčky se do NV2 chystá. Jinak jakej jinej sync by jsi tam chtěl? Všechno ostatní obstará APčko samo pro sebe.