❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb711

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Ladik
antispam: Ano

Re: rb711

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

Karta se snad odpali jenom tehdy pokud je enable ne? Jinak je OK.
A jenom magor zapojuje pigtaily za chodu RBcka.

Ahoj Lada
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

uz jsem videl cm9 mockrat s odpojenym pigtailem a nic se ji nestalo, mozna kdyz je na max TX tak neprezije. V kazdym pripade je ale lepsi to v tu chvili vypnout, nebo aspon disable.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

cm9 má jaksi jenom 17dB výkonu a ta na rb711 má tušim 23dB což je obrovskej rozdíl. Ovšem to jak se vyklá ten konektor v RB711 je fakt příšerný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

tak to je zvlastni... aj pouzivam dbii karty s mmcx a absolutne zadne vyklani konektoru sem nikdy nezpozoroval - pouze otaceni samce kolem sve osy.....
0 x
Jan Ptáček

hapi

ano přesně tak. Pouze otáčení kolem své osy ale to co je na RB711MMCX je fakt hrůza. Asi to vadit nebude ale dobrý znamení to taky neni.
0 x

hapi

mám další problém s RB711. Vyresetuju, scanování wifiny funguje. Dám restart RBčka, a nefunguje. MKv4.11, poslední bios.
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 15 years ago

hapi píše:mám další problém s RB711. Vyresetuju, scanování wifiny funguje. Dám restart RBčka, a nefunguje. MKv4.11, poslední bios.

Tohle jsme taky resili. Chova se to podobne, jako by tam nebyla nastavena ceska norma, ikdyz v nastaveni karty je.

Zeptam se, jak to vyresili a dam vedet :-)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

hapi píše:ano přesně tak. Pouze otáčení kolem své osy ale to co je na RB711MMCX je fakt hrůza. Asi to vadit nebude ale dobrý znamení to taky neni.

Tak mas asi spatny kousky ja uz jich nasadil pres 20 a vsecky sou ok , konektory drzej max se tocej kolem svy osy coz ze signalem nijak nehejbe , a nebo mas blby pigtaily :D
0 x

hapi

e eee, dělaji to dvě RBčka, a pigtail je jak u jirouse tak redukce na RSMA. Obojí stejný. Oba dělaji tu samou věc.
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 15 years ago

hapi píše:e eee, dělaji to dvě RBčka, a pigtail je jak u jirouse tak redukce na RSMA. Obojí stejný. Oba dělaji tu samou věc.

Tak udajne po: System / Reset / Y
a znovu nastaveni se to rozjelo.
0 x

hapi

jo to se rozjede, občas. Ovšem po nastavení wifiny se to projeví znova.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

doufám že to nebude dělat i umě mám jeden doma kterej chci nasadit na p2p spoj s jirouskou...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

okoun píše:doufám že to nebude dělat i umě mám jeden doma kterej chci nasadit na p2p spoj s jirouskou...

Tak pak dej vedet jak si dopad :twisted:
0 x

hapi

tak dneska jsem přišel na to čim to je.

Tohle je nastavení ve scriptu který používám na nastavení klientských sad a funguje na RB411 + R52 bez problemu.

Kód: Vybrat vše

/interface wireless set wlan1 mode=station band=5ghz country="czech republic" dfs-mode=no-radar-detect periodic-calibration=disabled adaptive-noise-immunity=none ssid=ssid hw-retries=15 frame-lifetime=10 radio-name=radio-name;

na RB711 nefunguje, tedy proběhne ale karta neskenuje. Začne skenovat až po restartu a občas ani to ne. Musel jsem vyhodit periodic-recalibrate a tim pádem je na default.

Kód: Vybrat vše

/interface wireless set wlan1 mode=station band=5ghz country="czech republic" dfs-mode=no-radar-detect adaptive-noise-immunity=none ssid=ssid hw-retries=15 frame-lifetime=10 radio-name=radio-name;
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

K tem vyklavym konektorum MMCX, je to na 100% spatnym pigtailem v antene JJ219 je na to konektoru takovy maly O-krouzek a je moc slisovany, ktery vymezuje vule a s kvalitnim pigtailem co mam se to ani nehne. S tim co je v JJ219 se to kyva jak pise hapi, staci ten O-krouzek roztahnout a hotovo. Vcera jsem to zkousel a je to tak.

Ahoj Lada
0 x