❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Stanislav Hrncir

Re: R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 16 years ago

hapi píše:tak jasný, ale v příští stable verzi 3.25 už bude i pro tyhle karty podpora. 4 verzi využívaji jenom jako testovací. Pak je budu mile rát dávat všude. Tohle je 9 generace a ne 5 kterou máme všichni.

when is a new version a "new version" if all it's features are backported? the old one becomes the new one, and the new one becomes identical. we could just remove any version numbers, and just tell you when features are introduced. I don't think it's a good idea. Version numbers are there for a reason
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 16 years ago

tak co zkoušel někdo na 3.25 ? nejspíš to nepůjde tak budu muset šáhnout po 4.03 :-(
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

okoun píše:tak co zkoušel někdo na 3.25 ? nejspíš to nepůjde tak budu muset šáhnout po 4.03 :-(

bohuzel je to jak pises - nejde to s 3.25 :( :(
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

mozno by stalo za vyskusanie toto...

karta
http://www.wificentrum.sk/sr71a-802-11a ... _d502.html

a k tomu aj doska s OS
http://www.wificentrum.sk/litestation-b ... _d499.html

doska ma vykonny procesor, takze by to mohla zvladnut... je urcena specialne pre tuto kartu a podporu 802.11n

som zvedavy ci to fakt funguje alebo su to len keci a v reali nepouzitelne.

Mal by som jeden 3 km spoj, ktory pomaly nestiha, chcelo by tam nieco, co dokaze pretlacit viac ako 60 -80 mbit, takze cakam ako sa to cele vyvinie
0 x

6host

Příspěvekod 6host » 16 years ago

zdravim,
mam problem mam spoj s r52n a cca jednou za minutu se to rozpoji a zase spoji, zkousel sem ruzne mody ap-cl, bridge-pseudobridge, wds ale nema to na to vliv, nevi nekdo cim to muze byt?konfigurace: mk 4beta3, rb600 vs pc p4, anteny offset 95cm, ozarovace nn12
diky
0 x

Stanislav Hrncir

v druhe zalozce periodic calibration ---- disabled, a nezapinat nstreme.. zatim..
0 x

6host

Příspěvekod 6host » 16 years ago

Stanislav Hrncir píše:v druhe zalozce periodic calibration ---- disabled, a nezapinat nstreme.. zatim..

dik, bezi to ale v modu cl-ap se to porad rozpojuje musimt mit v bridgi, jede to i s nstreme
0 x

Polk

Příspěvekod Polk » 16 years ago

Ahoj, zajímalo by mě, jestli už to Nko někdo zkusil ve středně zarušeném prostědí ve spoji třeba na 14 Km, jestli to má nějaký smysl do toho vůbec investovat.

Díky
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

koupil jsem si 2 karty, otestoval na stole, nestálo to za moc. Takže je hodím ke klientům kde odcházejí obyč karty, a vyzkouším aspoň uváděnou přepěťovou ochranu na vstupu karty. Když už nic, tohle mi za tu investici stát bude. Škoda jen že aspoň základní a b g nejde i pod V3.x pak bych to dával i ke klientům, ale co takto, testery z klientů se mi dělat nechce.
0 x

okoun

můžeš to prosím nějak rozepsat "nestálo to za nic"

dle parametrů by karta měla být dobrá má velkou citlivost b: -95 a b: 23 dB.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

V podstatě to co tady psali ostatní a to co si můžeš vyzkoušet i na jednom demu které jsem tu viděl, takže nějakých 40-50Mbit HD v TCP. Je to sice pěkná hodnota na obyč wifinu ale musíš na ty mk nacpat verzi 4 v betě, dál bych chtěl zkusit vliv rušení na okolní kanály ale to až někdy příště.
Dneska du jednu nasadit ke klientovi kterému už 3x "ohluchla" karta, přepěťová ochrana mě u této karty momentálně zajímá víc ;)
0 x

okoun

já bych kartu jedině užíval na "b" a "a"
0 x

Leeonek

Ačko mě stačí, ale V4.0beta3 se bohužel nevyhneš. Uvidím jak moc bude stabilní, třeba to pujde používat bez problémů i s touto beta verzí, u klienta žádné zvláštní funkce mimo natu a pár pravidel nepotřebuju využívat.
0 x

Polk

Příspěvekod Polk » 16 years ago

Takže chápu tak N-ko venku na delší štreky asi nic extra co ?
0 x

Stanislav Hrncir

Polk píše:Takže chápu tak N-ko venku na delší štreky asi nic extra co ?

jak kdy jak kde.. oni to mysleli docela dobre kdyz to melo byt na extra kratkou vzdalenost s extra velkou prenosovou rychlosti.. to je jako kdyby si se snazil 200mbit USB naroubovat do paraboly a chtel si aby ti to o 15 kilometru dal jelo tou samou rychlosti.. kdyz pri 15m usb kabelu uz to prakticky nejede.. cisla hazu jen tak tak me nechytejte za slovo
0 x