❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ruseni karet mezi sebou
Re: ruseni karet mezi sebou
Ono to bude tim ze tyhle site leckdy nabizeji trochu vic nez jen pripojeni na internet stejne jako my.
0 x
Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
novajz píše:Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
Interni traffic, komunitu.
Ono pri neplaceni dph a pri mnozstvi clenu cca 10000 usetri mesicne pres pul mega, a to je znat. Dalsi vec je, ze maji pomerne luxusni pronajmy teplovodu, povoleni tahat prevesama kabely kde se jim zlibi atd, vse zdarma... Obrovsky potencial maji v komunite lidi, kteri pro ne delaji zadarmo, v dotacni podpore atd. Projekt to neni spatnej, ale osobne to porad beru jako pohrobka komunismu

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
raven-il píše:novajz píše:Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
Ono pri neplaceni dph a pri mnozstvi clenu cca 10000 usetri mesicne pres pul mega, a to je znat. Dalsi vec je, ze maji pomerne luxusni pronajmy teplovodu, povoleni tahat prevesama kabely kde se jim zlibi atd, vse zdarma... Obrovsky potencial maji v komunite lidi, kteri pro ne delaji zadarmo, v dotacni podpore atd. Projekt to neni spatnej, ale osobne to porad beru jako pohrobka komunismuA myslim, ze to skonci presne v den, kdy zakladatele prestane bavit tahat z toho prachy, nebo je za neco zasijou.
A nebo si udelame o.s. na uklid a dalsi veci a budeme taky tunelovat

0 x
raven-il píše:novajz píše:Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
Ono pri neplaceni dph a pri mnozstvi clenu cca 10000 usetri mesicne pres pul mega, a to je znat. Dalsi vec je, ze maji pomerne luxusni pronajmy teplovodu, povoleni tahat prevesama kabely kde se jim zlibi atd, vse zdarma... Obrovsky potencial maji v komunite lidi, kteri pro ne delaji zadarmo, v dotacni podpore atd. Projekt to neni spatnej, ale osobne to porad beru jako pohrobka komunismuA myslim, ze to skonci presne v den, kdy zakladatele prestane bavit tahat z toho prachy, nebo je za neco zasijou.
Kazej rozdíl je mezi firmou a nimi u tahání převisů? To jako majitelé domů pohlížeji jinak na firmy co za převěs platí a jinak na komunitu která neplatí nic? Neni to nějaká kravina? Podle mě když přijdu na úřad že chci mezi těmahle barákama převěs tak mě vykopnou tak jako tak i kdybych byl prezident zeměkoule nebo uklízeč záchodů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
iTomB píše:raven-il píše:novajz píše:Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
A nebo si udelame o.s. na uklid a dalsi veci a budeme taky tunelovat.
Proc tunelovat. Staci mit spravne nastavenou politiku rozvoje a financovani a da se to. Ja ted finisuji s projektem zasitovani optikou, diky kteremu budu schopen okamzite radove navysit rychlosti, delame na dalsim rozvoji, pripravujeme do vzduchu zarizeni ktere da v multipointu 40 Mbit.
Slo by to rychleji, kdyby se vic konkurentu spojilo, bud praci na spolecnych projektech, nebo tradicnim fuzovanim (coz celkem uspesne delame), ale i tak si nestezuju. Az PF dorazi k nam, budeme pripraveni.

0 x
Josef Smola
hapi píše:raven-il píše:novajz píše:Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
Kazej rozdíl je mezi firmou a nimi u tahání převisů? To jako majitelé domů pohlížeji jinak na firmy co za převěs platí a jinak na komunitu která neplatí nic? Neni to nějaká kravina? Podle mě když přijdu na úřad že chci mezi těmahle barákama převěs tak mě vykopnou tak jako tak i kdybych byl prezident zeměkoule nebo uklízeč záchodů.
O majitele baraku jde az v posledni rade, napred ti na to musi dat vyjimku mesto.
0 x
Josef Smola
novajz píše:Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
Hoši, tohle já myslel jen z legrace. Osobně nikoho nehaním a nedělám rozdíly mezi sdruženími a těmi, co to mají pro zisk (teď tím nemyslím poskytovatele typu O2). Myslím si, že pro zákazníka je důležitá cena a spokojenost a třeba mě by bylo jedno, jestli platím formou příspěvku do sdružení, nebo klasickou platbou za službu. Hlavně že by mi to jelo jak má. A když koukám, na to, co tu píšete, tak jsme něco mezi sdružením a firmou. Jsme jen dva lidi, dlouholetý kamarád vlastní firmu a já mu dělám něco jako technika, ale nikde nefiguruju jako zaměstnanec. Jelikož máme oba dva klasické zaměstnání, sítě děláme ve volném čase a to co nám klienti zaplatí za služby, jde automaticky do nového HW, na daně a na konektivitu. Berem to spíš jako koníčka a proto ten zisk je defacto skoro nulový. Já si nestěžuji, ikdyž to dělám na dobré slovo, ale baví mě to a jsem rád, že jsou lidi spokojení. Beru to tak, že pro mě je zisk to, co se budováním sítě a řešením vzniklých problémů naučím. Proto si i říkáme Malinkatý poskytovatel

0 x
Novajz
PS: Průvěsy mezi barákama má u nás povolené jen jeden velký ISP a když jsme se ptali na podmínky, město se nás vůbec na nic neptalo a automaticky řeklo NE. Že by úplatky a monopol???
Těžko říct, jen dedukovat.

0 x
Novajz
novajz píše:PS: Průvěsy mezi barákama má u nás povolené jen jeden velký ISP a když jsme se ptali na podmínky, město se nás vůbec na nic neptalo a automaticky řeklo NE. Že by úplatky a monopol???Těžko říct, jen dedukovat.
Sam si odporujes. Vem si 5 bytovek vedle sebe. Ty je budes muset propojit pomoci anten a to znamena:
vyssi tve naklady
horsi spolehlivost
nizsi propustnost
No a oni natahnou kabel a maj to levnejsi, rychlejsi, stabilnejsi, ...
Tak a ted co na to zakaznik ...
0 x
iTomB píše:novajz píše:PS: Průvěsy mezi barákama má u nás povolené jen jeden velký ISP a když jsme se ptali na podmínky, město se nás vůbec na nic neptalo a automaticky řeklo NE. Že by úplatky a monopol???Těžko říct, jen dedukovat.
Sam si odporujes. Vem si 5 bytovek vedle sebe. Ty je budes muset propojit pomoci anten a to znamena:
vyssi tve naklady
horsi spolehlivost
nizsi propustnost
No a oni natahnou kabel a maj to levnejsi, rychlejsi, stabilnejsi, ...
Tak a ted co na to zakaznik ...
No, asi ještě spím, ale v čem si odporuju???? To co jsi mi napsal, je jasné, ale co mám dělat, když mi to město nechce povolit??? Pokud je to v rámci jednoho paneláku o více vchodech, tak je to jasné, ale třeba je mezi nimi chodník a už jsem v pr... a musím použít antény. Jiné východisko hold nemám.

0 x
Novajz
To ze nekteri muzou a jini ne je snad kazdymu jasny staci kamosi na urade a ostatni maji smulu, podle me jak chces neco delat legalne jsou s tim problemy, nejlepe se domluvit primo s lidma, udelat to hotovo.
0 x
novajz píše:novajz píše:Kurnik, že bych něco zaspal???? Co oni nabízí víc než my???
Hoši, tohle já myslel jen z legrace. Osobně nikoho nehaním a nedělám rozdíly mezi sdruženími a těmi, co to mají pro zisk (teď tím nemyslím poskytovatele typu O2). Myslím si, že pro zákazníka je důležitá cena a spokojenost a třeba mě by bylo jedno, jestli platím formou příspěvku do sdružení, nebo klasickou platbou za službu. Hlavně že by mi to jelo jak má. A když koukám, na to, co tu píšete, tak jsme něco mezi sdružením a firmou. Jsme jen dva lidi, dlouholetý kamarád vlastní firmu a já mu dělám něco jako technika, ale nikde nefiguruju jako zaměstnanec. Jelikož máme oba dva klasické zaměstnání, sítě děláme ve volném čase a to co nám klienti zaplatí za služby, jde automaticky do nového HW, na daně a na konektivitu. Berem to spíš jako koníčka a proto ten zisk je defacto skoro nulový. Já si nestěžuji, ikdyž to dělám na dobré slovo, ale baví mě to a jsem rád, že jsou lidi spokojení. Beru to tak, že pro mě je zisk to, co se budováním sítě a řešením vzniklých problémů naučím. Proto si i říkáme Malinkatý poskytovatelPřipojujeme sem tam někoho a nehoníme klienty po bytech a nenabízíme připojení k nám jak jehovisti Strážnou věž.
A do fuze s nějakým jiným ISP bych nikdy nešel. Možná bych z toho měl zisk, ale z koníčka by se stala komerce, což bych asi těžce nesl.
U me je to tak, ze to delam na plny uvazek, a zisk mame minimalni, respektive zadny, vse jde zpet do site...
0 x
Josef Smola
Maxik píše:To ze nekteri muzou a jini ne je snad kazdymu jasny staci kamosi na urade a ostatni maji smulu, podle me jak chces neco delat legalne jsou s tim problemy, nejlepe se domluvit primo s lidma, udelat to hotovo.
Koukam, ze tyhle zkusenosti nemame sami

0 x
Josef Smola