rouchi píše:fuj tak s tou cenou jsi mě zklamal... počítal jsem že bych za to do 2000 dal... ale asi nakonec koupim obyc 450..
Tak nevím čím to že by dobrý kurz dolaru ale ted koukám do ipmedia a tam stojí Vaše cena s DPH 2314Kč
rouchi píše:fuj tak s tou cenou jsi mě zklamal... počítal jsem že bych za to do 2000 dal... ale asi nakonec koupim obyc 450..
honzam píše:myslim že do českých velkoobchodů to ještě nedorazilo
mashinepistole2 píše:Dnes mi prislo 450Gcko zatial to vyzera na celkom vykonny hardwer . V bridge a 100mbps trafiku generovaneho BT ( na PC ) + 10 mega realneho trafiku ide procak niekedy na 30% , vedsinu casu 24% .
michal.siman píše:mashinepistole2 píše:Dnes mi prislo 450Gcko zatial to vyzera na celkom vykonny hardwer . V bridge a 100mbps trafiku generovaneho BT ( na PC ) + 10 mega realneho trafiku ide procak niekedy na 30% , vedsinu casu 24% .
predpokladam, ze bych tento kus zeleza mohl bez problemu pouzit na nasi hlavni branu do netu, provadi se na ni pouze maskarada a par NATu pro pridelene verejne IP. tece pres to prumerne 12mbit, spickove 25mbit a chystame se na 30 az 50 mbit. domnivam se ze do tech 50mbit to bude v pohode stacit. pokud myslite ze ne, prosim opravte me. radeji bych tam dal PCcko, ale problem je s mistem a zalohovanim, takze 450g by byla ideal ...
net.work píše:jedna vec je vytizeni CPU a jedna vec je rychlost prekladu a zdrzeni packetu.....
hapi píše:a proč nepoužiješ radši nějakýho alixe? Ten bude na bránu výkonější než RB450G. Nekoukej na frekvenci procesoru.
michal.siman píše:hapi píše:a proč nepoužiješ radši nějakýho alixe? Ten bude na bránu výkonější než RB450G. Nekoukej na frekvenci procesoru.
s alixem nemam vubec zadne zkusenosti, nikdy sem ho nemel v ruce. na alixe se da normalne hodit ROS?
net.work píše:divej - mam super board na iGW - ted taky menim RB600, ktery dela jen maquerade a NAT1:1 ... nic vic
davam tam toto: http://supermicro.com/products/motherboard/Core2Duo/945/X7SLM-L.cfm
ma to chipset plne podporovany mikrotikem, 2x PCI, 2x onboard Gbit LAN, dle tohoto: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware
plne podporovane mikrotikem.... a cena se da zkousnout.. hlavne je to asi 600x rychlejsi nez nejake RB450G.... das si do toho CPU jake chces....
edit: jo a je to mATX !