❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Léčba stahovačů RAPIDSHARE apod.

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mashinepistole2

Re: Léčba stahovačů RAPIDSHARE apod.

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Ja sa pokusam rapid a pod riesit prioritou , ked je linka volna ide rapid plnou richlostou , ked niekto pozera web tak tomu co stahuje z rapidu to kus ukroji z richlosti pri nacitavani stranky si to pravdupovediac ani nevsimne . . Zda sa mi to celkom seriozne , nechcem fixne orezat richlost rapidu jednoducho ked je dostatok richlosti nech taha na max .
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

mashinepistole2 píše:Ja sa pokusam rapid a pod riesit prioritou , ked je linka volna ide rapid plnou richlostou , ked niekto pozera web tak tomu co stahuje z rapidu to kus ukroji z richlosti pri nacitavani stranky si to pravdupovediac ani nevsimne . . Zda sa mi to celkom seriozne , nechcem fixne orezat richlost rapidu jednoducho ked je dostatok richlosti nech taha na max .

Konecne to tu padlo, nejlepsi je vyhradit minimalni rychlosti pro jednotlive typy sluzby a nastavit priority, pak at si na lince dela kazdej co chce, vo co go ? platim si dejme tomu 30mbit tak je mi jedno ze pojedu se zatezi na 90-100% prakticky porad, za to svemu dodavateli prece platim ne? Abych to mohl pouzivat porad a naplno, hlavne kdyz si budu v siti inteligentne rozdelovat rychlost - rapid a P2P budou brat to co zustane po klasickem WWW, komunikatorech jako skype ICQ, hrach apod.

PS: Neco jineho by bylo kdyby se timhle stylem pristupovalo k agregovane lince, tam to asi nebude to prave, ale vyhrazena linka - idealne optika s SLA 99,9% muze jet prakticky nepretrzite nadoraz a nikdo nesmi ani pipnout.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

belmorfeus píše:
mashinepistole2 píše:Ja sa pokusam rapid a pod riesit prioritou , ked je linka volna ide rapid plnou richlostou , ked niekto pozera web tak tomu co stahuje z rapidu to kus ukroji z richlosti pri nacitavani stranky si to pravdupovediac ani nevsimne . . Zda sa mi to celkom seriozne , nechcem fixne orezat richlost rapidu jednoducho ked je dostatok richlosti nech taha na max .

Konecne to tu padlo, nejlepsi je vyhradit minimalni rychlosti pro jednotlive typy sluzby a nastavit priority, pak at si na lince dela kazdej co chce, vo co go ? platim si dejme tomu 30mbit tak je mi jedno ze pojedu se zatezi na 90-100% prakticky porad, za to svemu dodavateli prece platim ne? Abych to mohl pouzivat porad a naplno, hlavne kdyz si budu v siti inteligentne rozdelovat rychlost - rapid a P2P budou brat to co zustane po klasickem WWW, komunikatorech jako skype ICQ, hrach apod.

PS: Neco jineho by bylo kdyby se timhle stylem pristupovalo k agregovane lince, tam to asi nebude to prave, ale vyhrazena linka - idealne optika s SLA 99,9% muze jet prakticky nepretrzite nadoraz a nikdo nesmi ani pipnout.

Pořád nechápu.. PROČ takhle filtrovat služby? Klient má přeci třeba 3Mbit, tak ať si to zasere čím chce..
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

protoze!!! co mas za rychlost pro celou sit a jake mas sluzby pro zakaznika ? treba si tim odpovis.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

belmorfeus píše:protoze!!! co mas za rychlost pro celou sit a jake mas sluzby pro zakaznika ? treba si tim odpovis.

Nikdy jsme žádný takový restrikce nenasazovali a nebyl s tím problém. Pokud máš dobře navrženou síť, dobrej HW, a dostatečnou kapacitu backbone, nevidím důvod, proč něco začít omezovat.

Linku máme 40Mbit, vlákno, cca 400 lidí. Služby: VoIP, Net, technologie: vlákno, 5Ghz, 2,4GHz... tzn, klasickej řadovej ISP.

btw: řadíme se do skupiny č. 1 :)
0 x

Jirka Lazorčák

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

hm ja mam linky X set mega ... tedy konkretne stylem gigo vlakno pronajate do NIX (transgas) a "co vytahnu to platim" ... a uzivatelu rekneme X tis ... at nejsem zase tolik konkretni ... pry se to rikat presne nema :)

Prodavame tady kolem lajny na plac. kmitoctech a i na desitkach jak firmam tak i "mensim" sitim ... a pak samozrejme uzivatelum ... ted uz jen na 5Ghz, 2.4Ghz uz neresime ... to jen doziva ...

ale jak uz jsem psal ... nikdy me nenapadlo nic omezovat uzivatelum ... nevidim v tom zadny prinos, maximalne bych dostal "po drzce" :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:hm ja mam linky X set mega ... tedy konkretne stylem gigo vlakno pronajate do NIX (transgas) a "co vytahnu to platim" ... a uzivatelu rekneme X tis ... at nejsem zase tolik konkretni ... pry se to rikat presne nema :)

Prodavame tady kolem lajny na plac. kmitoctech a i na desitkach jak firmam tak i "mensim" sitim ... a pak samozrejme uzivatelum ... ted uz jen na 5Ghz, 2.4Ghz uz neresime ... to jen doziva ...

ale jak uz jsem psal ... nikdy me nenapadlo nic omezovat uzivatelum ... nevidim v tom zadny prinos, maximalne bych dostal "po drzce" :D

tu ale přece nejde o to, kolik set mega prodáváš.. jde o to si dobře navrhnout topologii a hlavně..být sám k sobě upřímnej a když mám např. 4Mbit ADSLko, nebudu prodávat 50lidem 4Mbit...ale jak to tak sleduju, tak u hodně lidí je to "zavedená" praxe, jak vyždímat s klientů co nejvíc peněž. Pak se ale může stávat to, že místo očekávanýho výdělku si firma vybuduje špatný jméno a už nemluvím např. o reklamacích, zaměstnanosti techniků apod. a kýžená penízky na nákup lepší konektivity jsou v nedohlednu.
0 x

Jirka Lazorčák

teo

Příspěvekod teo » 17 years ago

Prostě jedna velice jednoduchá věc - nakupujete 1mbit třeba za 1500Kč a klient má lajnu 3Mbity za 400Kč. To znamená, že když si na tu připne počítač s velkým diskem a bude vám téměř celý den 100% traffic, tak co, uděláte s tím něco?

Pokud ne, tak si od Vás chci vzít několik takových linek, protože budu moct zrušit přívodní konekt který je celkem mastný.
0 x

teo

sub_zero píše:tu ale přece nejde o to, kolik set mega prodáváš.. jde o to si dobře navrhnout topologii a hlavně..být sám k sobě upřímnej a když mám např. 4Mbit ADSLko, nebudu prodávat 50lidem 4Mbit...ale jak to tak sleduju, tak u hodně lidí je to "zavedená" praxe, jak vyždímat s klientů co nejvíc peněž. Pak se ale může stávat to, že místo očekávanýho výdělku si firma vybuduje špatný jméno a už nemluvím např. o reklamacích, zaměstnanosti techniků apod. a kýžená penízky na nákup lepší konektivity jsou v nedohlednu.

ADSL 50ti lidem? To de? To bych použil maximálně na zálohu když vypadne hlavní konekt....
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

teo píše:Prostě jedna velice jednoduchá věc - nakupujete 1mbit třeba za 1500Kč a klient má lajnu 3Mbity za 400Kč. To znamená, že když si na tu připne počítač s velkým diskem a bude vám téměř celý den 100% traffic, tak co, uděláte s tím něco?

Pokud ne, tak si od Vás chci vzít několik takových linek, protože budu moct zrušit přívodní konekt který je celkem mastný.

agregace vám neříka nic?
0 x

Jirka Lazorčák

teo

sub_zero píše:
teo píše:Prostě jedna velice jednoduchá věc - nakupujete 1mbit třeba za 1500Kč a klient má lajnu 3Mbity za 400Kč. To znamená, že když si na tu připne počítač s velkým diskem a bude vám téměř celý den 100% traffic, tak co, uděláte s tím něco?

agregace vám neříka nic?

Jen na páteřích. Používám prioority.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to teo - od kud jsi .. pokud nekde tu kolem, ja ti klidne nejakou rozumnou linku dam i s privadecem ;)
0 x
- programming
- development
- education

knedlik

Příspěvekod knedlik » 17 years ago

sub_zero píše: agregace vám neříka nic?

Tak moment, kousek víše píšete "nikdy me nenapadlo nic omezovat uzivatelum, Vzdyt pokud mu nabizim treba 4 mega ... tak ma mit 4 mega porad ... bez rozdilu toho co na tom dela" .
Agregace není omezení ?? No to je mi novinka.

Pro mě se pod slovem Agregace pěkně schovává slovo Omezení.
Z Vašich přispěvku jsem nabyl dojmu, že když si u Vás někdo koupí 4Mbit, tak mu to ty 4Mbity i jedou a ne že, když si dá test a ukáže mu to 1,1Mbit , tak mu řeknete "to neomezuju já, to systém, asi Váš soused stahuje, tak si to běžte vyřídit s ním " .
Může mi říkat, kdo chce co chce, ale pokud kupuji konekt za X kč a poskytuji ho za X/3 kč , tak ta síť musí zákonitě omezovat... ať už jakkoliv a defakto zákazníkovi tvrdí REKLAMŠTINU .

A chvástání typu, když dávám 4, tak to těch 4 jede, se už jenom směju. :D :D :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

tak se směj, ADSL se bude smát asi s tebou.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

knedlik píše:
sub_zero píše: agregace vám neříka nic?

Tak moment, kousek víše píšete "nikdy me nenapadlo nic omezovat uzivatelum, Vzdyt pokud mu nabizim treba 4 mega ... tak ma mit 4 mega porad ... bez rozdilu toho co na tom dela" .
Agregace není omezení ?? No to je mi novinka.

Pro mě se pod slovem Agregace pěkně schovává slovo Omezení.
Z Vašich přispěvku jsem nabyl dojmu, že když si u Vás někdo koupí 4Mbit, tak mu to ty 4Mbity i jedou a ne že, když si dá test a ukáže mu to 1,1Mbit , tak mu řeknete "to neomezuju já, to systém, asi Váš soused stahuje, tak si to běžte vyřídit s ním " .
Může mi říkat, kdo chce co chce, ale pokud kupuji konekt za X kč a poskytuji ho za X/3 kč , tak ta síť musí zákonitě omezovat... ať už jakkoliv a defakto zákazníkovi tvrdí REKLAMŠTINU .

A chvástání typu, když dávám 4, tak to těch 4 jede, se už jenom směju. :D :D :D

Nevim jak kdo ... ale ja, kdyz rikam 4 myslim 4 a jede to 4 :)
0 x
- programming
- development
- education