❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
iTomB

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Martin63 píše:Pokud se to tedy porovná, tak kvalitnější je tedy DISC Lite5 AC, než SXTsq AC? :slight_smile:

Pamatuji si, když DISC Lite5 bylo takové horší/levnější SXT Lite5, ale teď to zřejmě bude jediná použitelná (byť horší) náhrada za SXT AC.

Podle ceho soudis, ze disc je horsi jak sxt lite5? Dle me je parametrove lepsi (poznas v zarusene oblasti a na delsi vzdalenosti.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Parametry antény je Disc lepší, mechanické provedení horší. Zřejmě musíme počkat, ani to "zlaté" SXT nevychytali na první dobrou - do prvních SXT jsme ty díry vrtali všichni, ne?
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 7 years ago

iTomB píše:
Martin63 píše:Pokud se to tedy porovná, tak kvalitnější je tedy DISC Lite5 AC, než SXTsq AC? :slight_smile:

Pamatuji si, když DISC Lite5 bylo takové horší/levnější SXT Lite5, ale teď to zřejmě bude jediná použitelná (byť horší) náhrada za SXT AC.

Podle ceho soudis, ze disc je horsi jak sxt lite5? Dle me je parametrove lepsi (poznas v zarusene oblasti a na delsi vzdalenosti.

Soudím tak dle samotného příspěvku tazatele, kde je k dispozici speedtestové srovnání. SXT AC z toho vychází rychlostně nejlépe. Dále tak soudím i dle příspěvků všech ostatních, kteří si na náhradu DISC Lite5 AC a SXTsq AC stěžují.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

To soudis blbe, protoze se jedna o jiny chip, co to ridi a nejspis ten dela problem. Nemel jsem cast to testovat doma, budu testovat s hAP ac2.
Jinak i prvni prispevek pise, ze mu nejlepe jede stare SXT AC a dava na nem 30M, ode me tam vidis rychlost daleko vyssi ... Takze ma problem jeste nekde jinde.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

u velké většiny instalcí s touto anténou vhodnou tak jako krabička na oplatky musíme dávat kratší kovové pásky protože fakt nechápu toho troubu co zase něco chtěl inovovat k lepšímu to naopak ještě totálně poku..il.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 7 years ago

iTomB píše:To soudis blbe, protoze se jedna o jiny chip, co to ridi a nejspis ten dela problem. Nemel jsem cast to testovat doma, budu testovat s hAP ac2.
Jinak i prvni prispevek pise, ze mu nejlepe jede stare SXT AC a dava na nem 30M, ode me tam vidis rychlost daleko vyssi ... Takze ma problem jeste nekde jinde.

Tak v silnějším zarušení je to u SXT AC asi normální rychlost. Zajímalo by mě, jak funguje ten DISC Lite5 AC bez většího rušení v nstreamu, nebo 802.11.
0 x

whatever

Příspěvekod whatever » 7 years ago

okoun - hele ty pasky nejsou uplne nejhorsi, da se to nastesti pouzit na klasickou konzolu ten 40-60mm, ale driv k SXT davali 50-70mm a to bylo opravdu na pytel, to jsme hned vyhazovali. Dnes jsem to daval ke klientu a vyslo me to tak akorat, max jeste 2 zavity a byl bych na konci, takze se to nastesti da, ale snad se trochu zamysli. Spise ten kovovej pasek dostat tim jejich super nejlepsim promyslenych uchytem primo v antene, to je opruz a nadavek...
Nicmene pripojil jsem Disc do sektoru se signalem 30dbm a neslo me na zarizeni vic jak 0,5Mbps a to jeste s odrenyma usima, tak jsem se vcelku zalekl, nasel jinej sektor s 50dbm a zde uz aspon 12Mbps, ale proste nechapu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

pásky kupujem asi 20cm dlouhý s plným ozubením až do konce. Pokud standardní nestačí, použije se tahle. Takhle nějak vypadá https://www.nejenkrby.cz/stahovaci-paska/p-213 ale kdo si chce kopnout tak ten si něco najde ne?
Jinak dneska jsme připojili klienta s disc lite5 ac a speedtest do prahy 65Mbit takže .... :-D já sem happy
1 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Podobné pásky vozíme s sebou neustále od doby co se začal používat NanoStation (ještě v 802.11a) a první SXT a s instalací problém fakt není ani u DISCu, LHG nebo SXTsq. LHG ac nám těch 60 Mb/s (větší tarif na MK rádiu nedáváme) taky zvládne, takže nejen happy hapi, ale my taky hepy jak tři grepy. :D
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

whatever píše:okoun - hele ty pasky nejsou uplne nejhorsi, da se to nastesti pouzit na klasickou konzolu ten 40-60mm, ale driv k SXT davali 50-70mm a to bylo opravdu na pytel, to jsme hned vyhazovali. Dnes jsem to daval ke klientu a vyslo me to tak akorat, max jeste 2 zavity a byl bych na konci, takze se to nastesti da, ale snad se trochu zamysli. Spise ten kovovej pasek dostat tim jejich super nejlepsim promyslenych uchytem primo v antene, to je opruz a nadavek...
Nicmene pripojil jsem Disc do sektoru se signalem 30dbm a neslo me na zarizeni vic jak 0,5Mbps a to jeste s odrenyma usima, tak jsem se vcelku zalekl, nasel jinej sektor s 50dbm a zde uz aspon 12Mbps, ale proste nechapu.

standardně dáváme 28mm mrchy ono dávat k zákaznické anténě taktového mini ražení držák 40 a víc se mi zdá moc....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

Tak jsme taky poridili prvnich 5 disc lite 5 AC a odpojuji se nam od sektoru SXT SA i 100x za den... Vzdalenost od AP cca 30m, Nkový sxt tam v 20Mhz da 70M v 1 TCP. Todle propustnost tak 15-25Mbit. Na sektoru jsou dalsi 4 klienti vse sxt/disc vzdalenost do 100m max signal -50. Ještě je otestujeme v jedne lokalite proti AC omnitiku a uvidime.

Nastaveni AP:
R name="wlan1" mtu=1500 l2mtu=1600 mac-address=xx.xx.xx.xx.xx.xx.xx.xx arp=enabled
interface-type=Atheros AR9300 mode=ap-bridge ssid="LMnet_lht104E"
frequency=5600 band=5ghz-onlyn channel-width=20mhz secondary-channel=""
scan-list=5470-5725 wireless-protocol=nv2 vlan-mode=no-tag vlan-id=1
wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no
bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=yes
default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no
security-profile=default compression=no

Hláška od klienta:
16:57:05 wireless,info xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx@wlan1 established connection on 5600000,
SSID LMnet_lht104E
16:59:07 wireless,info xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx@wlan1: lost connection, medium-access tim
eout
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 7 years ago

A nepsalo se zde, ze jede dobre zatim jen na 802.11 nebo nstreme, ze to u nv2 zlobi? Ja nv2 nepouzivam, tam kde mam SXTsq a zadne odpojovani se nedeje.
0 x

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 7 years ago

vypinat nv2 je krok zpet, určitě budu na cely siti kvuli tomuhle paskvilu vypinat nv2... a pak to zas za ,,rok" postupně zapinat... (všude to mit nemužeme ani nechceme)
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 7 years ago

sp4wn90 píše:vypinat nv2 je krok zpet, určitě budu na cely siti kvuli tomuhle paskvilu vypinat nv2... a pak to zas za ,,rok" postupně zapinat... (všude to mit nemužeme ani nechceme)

Ja nerikal ze musite nv2 vypinat, jen jsem napsal, co tady jiz padlo, proste to jeste neni (asi) odladene a tim padem to asi nijak nevyresite. Nekde to pojede dobre a jinde zase ne.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

přepni na nstreme a hotovo.

Co děláš tak důležitýho že nemůžeš pošéfovat APčka?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků