❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
3011 a flapping portů
Re: 3011 a flapping portů
Od té doby, co mám v RB3011 jenom gigabit only, tak ani jeden flop. A to přes ten router teče 300 Mbit, do doby rozházení byl flop i 10x za den.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
takže závěr je takový je to zařízení na pikaču a nahrazovat to MIKROTIK RB1100AHx4 
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tak 100 Mbit přepojen jinam a zatím dobrý (vzorek jeden den)
jinak to bylo třeba random 2-4x za den, nebo vůbec. A chápu správně, že to je výrobní chyba 3011 a nevyřeší žádný firmware?
0 x
Flapping nezáleží nutně jen na rychlostech portů, závisí na nutnosti bufferovat. Na síti mometálně 10 kusů RB3011, konečně jsem odpozoroval, že flapping se děje jen tehdy, když dochází k burstu, a tam, kde se přechází z rychlého portu na pomalý (tj. včetně přechod gigo optika -> gigo 10 GHz rádio 150 Mbps s flowcontrol) . Typicky ve špičce, kde jde desítkový spoj krátkodobě na strop a posílá pause.
0 x
0 x
předpokládám že tahle debata zase zůstane pouze v rámci čr.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
cerva píše:Flapping nezáleží nutně jen na rychlostech portů, závisí na nutnosti bufferovat. Na síti mometálně 10 kusů RB3011, konečně jsem odpozoroval, že flapping se děje jen tehdy, když dochází k burstu, a tam, kde se přechází z rychlého portu na pomalý (tj. včetně přechod gigo optika -> gigo 10 GHz rádio 150 Mbps s flowcontrol) . Typicky ve špičce, kde jde desítkový spoj krátkodobě na strop a posílá pause.
A zapl jsi flowcontrol na tech portech v MikroTiku?
0 x
Můžu potvrdit že na 1100ahx4 se nic takového neděje.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
no to je zajímavý ale nestojí to takhle náhodou skoro 2x tolik co RB3011?
Nicméně... už to někdo začne řešit se supportem nebo tady budeme dělat čechy?
Nicméně... už to někdo začne řešit se supportem nebo tady budeme dělat čechy?
0 x
Na tenhle problém přeci support už odpovídal - nejde s tím nic dělat, je to prostě vlastnost toho switch čipu.
Kromě toho mě se to na stole zduplikovat nepovedlo.
Kromě toho mě se to na stole zduplikovat nepovedlo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Neříkám že ten problém neexistuje, ale my máme 13ks rb3011 nasazeno a ještě ani jednou se to nestalo.
0 x
- midnight_man
je to možne, logicky to vyplýva z popisu tých stavov kedy sa to deje...
ale to nič nové v honbe za cenami tých zariadení robí MK aj UBNT prešľap za prešľapom... Technológie nemôžu lacnieť donekonečna ako internet, z hliny a blata sa routre robiť nedajú.
ale to nič nové v honbe za cenami tých zariadení robí MK aj UBNT prešľap za prešľapom... Technológie nemôžu lacnieť donekonečna ako internet, z hliny a blata sa routre robiť nedajú.
0 x
Tak je to stejný, znovu se objevil, ale ještě nápad, nemůže to dělat druhá strana CRS15-24G-1S, nebo docela dlouhý kabel, konektory apod.?
https://i.imgur.com/bLDAchV.png
https://i.imgur.com/bLDAchV.png
0 x
Omnitik AC, RB750Gr2 (hEX), RB962UiGS-5HacT2HnT (hAP ac), RB960PGS (hEX PoE), RB960PGS-PB (PowerBox Pro) maji všichni stejnej chip pro switch. Takže se mi logicky nabízí otázka proč RB3011 a proč by mikrotik přiznával chybu a neopravil jí. Předpokládám že nikdo z vás tyhle vadný zařízení nereklamoval/nenahradil jinym kusem.
0 x
Hello,
It seems that RB960 and other devices are affected also, but port flapping occurs a lot less often. We are not sure why does this happen so noticeably on RB3011, but we are currently investigating it.
Best regards,
Arturs Z.
It seems that RB960 and other devices are affected also, but port flapping occurs a lot less often. We are not sure why does this happen so noticeably on RB3011, but we are currently investigating it.
Best regards,
Arturs Z.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!