❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBoard RB-133 a RB133c ... jeho problemy a mouchy
Tak RB133C s level3 máme nasazených již skoro 30. osazené jsou CM9, máme je pro klienty, defakto ani levnější ap na 5GHz nesežene, a naíc je tohle mikrotik se v ším všudy, nastavování které Vám jiné AP nedovolí. Masově to nasazujem u všech klientů na 5GHz. S vytuháváním nikdy problém nebyl. Jen snad co se týče Bandwidth testu tak házel strašně malé hodnoty při obousměrném testu trafficu, a nebo strašně malou hodnotu na upload z rádiové části. Čím to je nevím, a ani jsem to neřešil, poněvadž v reálném provozu se chová normálně a upload je vysoký, jakoby tak malou hodnotu ukazoval pouze ten bandwidth test.
0 x
rb133 zvlada v3 uz od zacatku teto verze bez problemu, propustnost je vic nez slusna (cisla nepamatuju, ale v praxi behaji jako clienti pro vice zakazniku bez problemu), od verze rc13 uz konecne beha i rb133c: vytizeni v klidu 0-1% ve winboxu, propustnost: btest - cca 4.5Mb/14Mb up/down v tcp v obou smerech pres eth - testovano vcera proti wrapu, tak je videt, ze kluci z mk konecne zapracovali 

0 x
fra.iesus píše:rb133 zvlada v3 uz od zacatku teto verze bez problemu, propustnost je vic nez slusna (cisla nepamatuju, ale v praxi behaji jako clienti pro vice zakazniku bez problemu), od verze rc13 uz konecne beha i rb133c: vytizeni v klidu 0-1% ve winboxu, propustnost: btest - cca 4.5Mb/14Mb up/down v tcp v obou smerech pres eth - testovano vcera proti wrapu, tak je videt, ze kluci z mk konecne zapracovali
Me to dá nějakých 7mbit down i up (RC13). Možná by dalo i víc ale brzdí protistrana

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
soooc píše:A nevite nekdo, kde tedka ty RB133 a 133c sehnat? Ve vsech shopech maji vymeteno
my dnes z nouze a za vyssi cenu objednavali na http://www.wificentrum.cz
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Omlouvám se že jsem vyhrabal tohle staré téma. RB133C3 konkrétně je už mimo, ale třeba mě na nich visí ještě dost lidí a upgrade na 5.x není uplně ideální. Většina klientů co jsou na těchto zařízeních mají tarifově rychlosti řekněme do 7-8mbit, takže mě to nějak netrápí. Všechny balíčky co podle mě nebyli nutné jsem pozakazoval, momentálně využívám pouze dhcp, routerboard, security, system a wireless. Dokáže mi někdo vysvětlit, proč je na některých rbčkách k dispozici po restartu například 2,7MB volné paměti, a u jiných třeba 3,4 a nebo dokonce 4,1MB? Všechny verze byli 5.9. Je ještě něco, čím bych mohl drahocenou paměť ještě více uvolnit?
0 x
Mam aktivni stejny balicky jako ty, ostatni nemam zakazane, ale nejsou tam vubec. Co jsem koukal, tak vetsina kliosu ma uptime 14 dni (byl vypadek elektriny) a volny pameti od 3,3MB vys.
0 x
když se zmenší logging do paměti například na 20 řádek, to asi taky trochu pomůže
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
este muzes odebrat balicek routerboard, je tam jenom firmware takze pokud uz jsi ho prehral, tak pryc s nim
0 x
balíček routerboard mě taky napadl, ale nebyl jsem si jistý jestli ho můžu taky odstranit :)
co přesně se stane pokud vyhodím balíček security? Pokud tam není, jediné čeho jsem si všiml, je že místo zámku ve winboxu vpravo nahoře, je tam otevřený zámek :) Je to bez zabezpečení při přihlášení?
co přesně se stane pokud vyhodím balíček security? Pokud tam není, jediné čeho jsem si všiml, je že místo zámku ve winboxu vpravo nahoře, je tam otevřený zámek :) Je to bez zabezpečení při přihlášení?
0 x
odstraní to šifrování tedy security winbox a ssh a tušim podporu v šifrování tunelů. Jestli se přihlašuješ na RBčka paranoidně šifrovaně winboxem, tak to RB133C3 moc na výkonu a ramky nepřidá 

0 x