❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mANT 15s a mANT 19s

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Gemb

Re: mANT 15s a mANT 19s

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Nevyzera to az tak zle. Chcelo by to este porovnanie s inymi sektorkami. Dokonca to komplet riesenie s RB vo vnutri sa mi zda lepsie nez to s konektormi. Podla tych obrazkov z vnutra sa pripadne pokazena RB da v pohode vymenit a pokracovat dalej, podobne ako to ma Sextant, takze v porovnani s SXT SA mi to pride lepsie. Snad jedinu vec ktoru nepochopim je ten drziak na 15dBi antene, to ma akoze vazne uchyt ako SXT? :lol: Namiesto toho otocneho plastoveho sraca by som si tam dal radsej povodny drziak z SXT a podlozil pripadne koncovkou na vytvorenie naklonu nez hento plastove h.... :)

edit: Uff tie RBcky maju riadny TX power 31dBm + k tomu sektora 19dBi....no to zas bude strelcov. Potom sa ani nedivim, ze mikrotik nevyraba nic na sposob ubnt powerbeamu ked to dohanaju vykonom :lol: Vykonny sektor + vykonne SXTcky z raady 5HPnD aa je to vyriesene.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

rb nevyměníš, je tam podle mě naletovaný přímo na antenu bez pigtailů takže lehce to nejde a je to vážně fuk protože náhradní RB stojí 80% celku takže to vemeš a hodíš do kopřiv. Nevim jaký sxt máš na mysli ale žádný sxt nemá takovej držák. Resp nasouvání na něj jo ale zbytek je totožnej s polohovacím držákem na LHG 5. Sem rád že to tam je a neřešim kraviny jako si psal. Žádný amatérský podkládání. Takovej držák maji dávat k SXTčkům. Právě sem přišel z montáže 3 kousků těhle menších sektorů a neni to žádnej problém. Stačí mít správný nářadí a drží to jak přibitý. Všechno záleží na tom jaký hovado to montuje.

Výkon? ten je ve správě provozovatele takže si nestěžuj na mikrotik ale na toho kdo to zařízení provozuje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Jenya

Příspěvekod Jenya » 9 years ago

hapi píše:rb nevyměníš, je tam podle mě naletovaný přímo na antenu bez pigtailů takže lehce to nejde a je to vážně fuk protože náhradní RB stojí 80% celku takže to vemeš a hodíš do kopřiv. Nevim jaký sxt máš na mysli ale žádný sxt nemá takovej držák. Resp nasouvání na něj jo ale zbytek je totožnej s polohovacím držákem na LHG 5. Sem rád že to tam je a neřešim kraviny jako si psal. Žádný amatérský podkládání. Takovej držák maji dávat k SXTčkům. Právě sem přišel z montáže 3 kousků těhle menších sektorů a neni to žádnej problém. Stačí mít správný nářadí a drží to jak přibitý. Všechno záleží na tom jaký hovado to montuje.

Výkon? ten je ve správě provozovatele takže si nestěžuj na mikrotik ale na toho kdo to zařízení provozuje.

RB vymenis :) V pohode.
0 x

Gemb

Prave podla fotiek su tam normalne MMCX konektory, takze vymenit to pojde v pohode. Co sa tyka drziaka (toho polohovatelneho) tak doveru v ten drziak nemam, skusali sme na to davat SXT SA5 a nech to bolo akokolvek dotiahnute tak vzdy to malo tendenciu pretocit sa . Nejde pritom ani tak o cast ktora sedi priamo na trubke ale o tie klby na ktorych sa to da otacat. Pre porovnanie na i4 maju RB922 za 1850, mANTbox15 za 2700. RB vo vnutri sice nebude rovnaka ale podobna.Je tam RB921 ktora sa samostatne kupit neda, v principe je to odlahcena 922....smerujem k tomu, ze preco by potom clovek vyhadzoval sektoru v hodnote 900kc ked tam moze dat novu RB. Rovnako aj sextant ktory tiez nieje najlacnejsii a pritom sa da krasne v tom vymenit RB. Teraz by mal asi kazdy na svojom odpadisku hromadu starych sextantov este s RB711 ktore dost odchadzali, takto tam hodis 911 Lite5 a si zase v hre.
0 x

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 9 years ago

Ako Vam chodia rychlosti ,v nezarusenom prostredi mi to chodi tak 60M/30M na 20mhz ,vyzdimali ste viac ?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

Zdravím,
SXT SA vs. LHG, 20M, 80/80 Mbit. nstreme, rušení malé. Podle mě nejlépe porovnáš antény, když je na jednom místě prohodíš a změříš. Někdy vítězí dojmy nad realitou a hlavně papírové parametry mají nepřiměřeně velký vliv na veřejné mínění.
mpcz, 16/08/2016
0 x

hapi

80+80Mbit na spoji s rate 130Mbit? ale ale
0 x

mpcz

hapi píše:80+80Mbit na spoji s rate 130Mbit? ale ale

No přiznám se, taky se mi to nějak nezdálo, ale měřím znovu, vidím 80/80. Asi mám něco zaplé, co nemá být, ale na první pohled nic nevidím.
mpcz, 16.08.2016
0 x

Jenya

hapi píše:80+80Mbit na spoji s rate 130Mbit? ale ale

Neni v tomto pripade max rate 144Mbit?
0 x

mpcz

Ano, je.
mpcz, 18.08.2016
0 x

Gemb

To je s BTestu, UDP alebo TCP? Pri 130Mbit rate sme na NV2 dali 110Mbit UDP podla Btestu medzi SXT Lite5 a UBNT 60st sektorom s NetMetal5, na 1km rusenie take ako v meste :lol: Samozrejme len jednym smerom, opacnym smerom asi tak lepsiu polovicu, v TCP to bolo taktiez menej samozrejme.
0 x

mpcz

Ano, MKT BW test, nstreme, 20M, UDP, 80/80 Mbit. V NV2 na klienta 110 od klienta 120 Mbit.
mpcz, 16.08.2016
0 x

hapi

ale to měříš po jednom ne? 80 tam a pak zvlášť 80 zpět... ne? Nechceš mi tvrdit že s rate 144Mbit přenese 160Mbit, že ne?
0 x

mpcz

No vidíš to snad někde? To že vidíš lomítko a píšeš plus, to je tvůj problém.
mpcz, 17.08.2016
0 x

Jenya

Taky mi to chodilo 110 Mbit, ale pak pribyly klientske jednotky, ted jich tam je 18, vsechny do 1,5 km a jsem tak na 60 Mbit. Ruseni male. Proto kde potrebuji vic klientu se snazim s mikrotikem koncit.
Naposledy upravil(a) Jenya dne 17 Aug 2016 11:10, celkem upraveno 1 x.
0 x