❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinka: rb3011
Re: Novinka: rb3011
zacatkem prosince, 4079 penez...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
disk píše:200dolaru a nemohu najit vnitrni blokove schema.
http://m.uloz.to/xSoTSaZw/20150328-120022-jpg
Některé shopy již skladem.
Zde je blokový diagram:
http://i.mt.lv/routerboard/files/RB3011 ... 114519.png
Vnitřek:

0 x
Tak jestli vidím správně, že tam navzdory slibům chybí miniPCI slot, tak je to pro mě velké zklamání 

0 x
maartinek píše:Tak jestli vidím správně, že tam navzdory slibům chybí miniPCI slot, tak je to pro mě velké zklamání
Tohle je racková verze - rb3011UiAS-RM. Ta ho logicky nemá, ale je tam příprava. Budou ho mít desktopové modely které přijdou později...
0 x
Už tu "přípravu" vidím. Je k něčemu příprava dobrá? To jako že si tam ten slot nechá někdo dopájet?
Btw mně to moc logické nepřijde, proč tam není alespoň samotný slot. Chápu absenci wifi karty.
Btw mně to moc logické nepřijde, proč tam není alespoň samotný slot. Chápu absenci wifi karty.
0 x
K tomu, ze se pri vyrobe pouziva stejna deska na vice verzi zarizeni = nizsi vysledna cena.maartinek píše:Je k něčemu příprava dobrá?
Pokud slot stoji $1 (+ soucastky okolo), musi to projit pajenim a testem a vyrobis 1.000.000 RBcek, ktere to ve vysledku nepouziji, tak si to spocitej o kolik ti vzrostl naklad

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Už ho mám, ale jsem z něj trochu v rozpacích. Některé položky mi tam chybí. Třeba položka switch, nejde mi nějak nastavit u jednotlivých portů master - slave. Prostě ether1 - gateway, ether2-master, ether3,4,5-slave, ether6-master, ether7,8,9,10-slave a sfp je sfp.
EDIT: Tak jdou nastavit třeba každý zvlášť, ale ne naklikat, jen přes terminál. Asi jsem udělal chybu, když jsem tam rval zálohu z 2011. Jsem holt začátečník
EDIT: Tak jdou nastavit třeba každý zvlášť, ale ne naklikat, jen přes terminál. Asi jsem udělal chybu, když jsem tam rval zálohu z 2011. Jsem holt začátečník

0 x
Ahoj 
Chtěl bych se zeptat, máte už někdo RB3011 k dispozici? Jaké jsou první zkušenosti. Případně porovnání RB3011 vs. RB2011. Podle fóra na mikrotik.com, je RosOS ještě docela nedodělaný.
Děkuji za odpověď.

Chtěl bych se zeptat, máte už někdo RB3011 k dispozici? Jaké jsou první zkušenosti. Případně porovnání RB3011 vs. RB2011. Podle fóra na mikrotik.com, je RosOS ještě docela nedodělaný.
Děkuji za odpověď.
Naposledy upravil(a) ikk dne 11 Jan 2016 09:01, celkem upraveno 1 x.
0 x
Síť není jen internet ...
ikk píše:Ahoj
Chtěl bych se zeptat, máte už někdo RB3011 k dispozici? Jaké jsou první zkušenosti. Případně porovnání RB3011 vs. RB2011. Podle fóra na mikrotik.com, je to ještě RosOS ještě docela nedodělaný.
Děkuji za odpověď.
Budu nasazovat... pak dam info
0 x
Já jsem koupil hned jak byl před vánoci na Aspě skladem, bohužel s verzí fw co přišel nefungoval jeden z eth portu. Po nahrátí verze 6.34rc-něco porty fungovaly všechny, ale neměl jsem chuť dělat testera v produkčním prostředí. Od té doby leží na polici ve skladu....
0 x
už mame na siti nasazeno tyden (komplet vytiženy všechny porty) zatim bez problemu. za ty penize super mašinka doporučuju
je cca 3x vykonějši než rb2011

0 x
sp4wn90 píše:už mame na siti nasazeno tyden (komplet vytiženy všechny porty) zatim bez problemu. za ty penize super mašinka doporučujuje cca 3x vykonějši než rb2011
A to na ni mas jen routing nebo bridge nebo gw?
0 x