❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Novinka: rb3011

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
pcwifi
antispam: Ano

Re: Novinka: rb3011

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

zacatkem prosince, 4079 penez...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

disk píše:200dolaru a nemohu najit vnitrni blokove schema.

http://m.uloz.to/xSoTSaZw/20150328-120022-jpg

Některé shopy již skladem.
Zde je blokový diagram:
http://i.mt.lv/routerboard/files/RB3011 ... 114519.png
Vnitřek:
Obrázek
0 x

maartinek

Příspěvekod maartinek » 9 years ago

Tak jestli vidím správně, že tam navzdory slibům chybí miniPCI slot, tak je to pro mě velké zklamání :(
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

maartinek píše:Tak jestli vidím správně, že tam navzdory slibům chybí miniPCI slot, tak je to pro mě velké zklamání :(

Tohle je racková verze - rb3011UiAS-RM. Ta ho logicky nemá, ale je tam příprava. Budou ho mít desktopové modely které přijdou později...
0 x

maartinek

Příspěvekod maartinek » 9 years ago

Už tu "přípravu" vidím. Je k něčemu příprava dobrá? To jako že si tam ten slot nechá někdo dopájet?

Btw mně to moc logické nepřijde, proč tam není alespoň samotný slot. Chápu absenci wifi karty.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

maartinek píše:Je k něčemu příprava dobrá?
K tomu, ze se pri vyrobe pouziva stejna deska na vice verzi zarizeni = nizsi vysledna cena.

Pokud slot stoji $1 (+ soucastky okolo), musi to projit pajenim a testem a vyrobis 1.000.000 RBcek, ktere to ve vysledku nepouziji, tak si to spocitej o kolik ti vzrostl naklad :-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

dagus

Příspěvekod dagus » 9 years ago

Tak kde to maji v ČR skladem už nyní? Nějaký tip?
0 x

Onas

Příspěvekod Onas » 9 years ago

Skladem ji mají už v I4wifi.
0 x
Oňas

palikv

Příspěvekod palikv » 9 years ago

Už ho mám, ale jsem z něj trochu v rozpacích. Některé položky mi tam chybí. Třeba položka switch, nejde mi nějak nastavit u jednotlivých portů master - slave. Prostě ether1 - gateway, ether2-master, ether3,4,5-slave, ether6-master, ether7,8,9,10-slave a sfp je sfp.

EDIT: Tak jdou nastavit třeba každý zvlášť, ale ne naklikat, jen přes terminál. Asi jsem udělal chybu, když jsem tam rval zálohu z 2011. Jsem holt začátečník :-(
0 x

palikv

Příspěvekod palikv » 9 years ago

Už ho někdo máte?
0 x

ikk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ikk » 9 years ago

Ahoj :)
Chtěl bych se zeptat, máte už někdo RB3011 k dispozici? Jaké jsou první zkušenosti. Případně porovnání RB3011 vs. RB2011. Podle fóra na mikrotik.com, je RosOS ještě docela nedodělaný.

Děkuji za odpověď.
Naposledy upravil(a) ikk dne 11 Jan 2016 09:01, celkem upraveno 1 x.
0 x
Síť není jen internet ...

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 years ago

ikk píše:Ahoj :)
Chtěl bych se zeptat, máte už někdo RB3011 k dispozici? Jaké jsou první zkušenosti. Případně porovnání RB3011 vs. RB2011. Podle fóra na mikrotik.com, je to ještě RosOS ještě docela nedodělaný.

Děkuji za odpověď.

Budu nasazovat... pak dam info
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 9 years ago

Já jsem koupil hned jak byl před vánoci na Aspě skladem, bohužel s verzí fw co přišel nefungoval jeden z eth portu. Po nahrátí verze 6.34rc-něco porty fungovaly všechny, ale neměl jsem chuť dělat testera v produkčním prostředí. Od té doby leží na polici ve skladu....
0 x

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 9 years ago

už mame na siti nasazeno tyden (komplet vytiženy všechny porty) zatim bez problemu. za ty penize super mašinka doporučuju :) je cca 3x vykonějši než rb2011
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 years ago

sp4wn90 píše:už mame na siti nasazeno tyden (komplet vytiženy všechny porty) zatim bez problemu. za ty penize super mašinka doporučuju :) je cca 3x vykonějši než rb2011

A to na ni mas jen routing nebo bridge nebo gw?
0 x