Majklik píše:maartinek píše:jakmile dám u modemu Enabled, modem se připojí, v IP/Addresses naskočí dynamický záznam, ale po asi deseti sekundách zmizí a modem se odpojí (není vidět žádný traffic)
Další problém vidím v tom, že pokud mám připojený modem k RB a restartuji, po restartu modem nevidim. Musim modem fyzicky odpojit, restartovat, zase připojit a zase restartovat a pak modem vidím a jsem zase na začátku. Máš nějakou představu, jak to dát dokupy? Díky.
Čím to RB2011 napájíš? Respektive zkus jiný zdroj, který dává větší výkon, než to co je v základu u RB2011. Ten LTE ZTE paznecht hodně žere a s těma zdrojičky přiloženýma u RB2011/RB951 to pak tuhne za provozu.
chci se zaptat, domníváte se, že špičková spotřeba LTE USB modemu 3,7W je hodně ? Mně se to nějak nezdá moc, tedy o proti takovému RB951iHnd-2n je to půlka.
Mne utáhne orig. zdroj 24V/0,8A (19W) router i s modemem a zdroj je vlažný. V reálu jsem na 9W s RB951/modem tedy s minimální konfigurací.
Mikrotik udává, že maximální spotřeba RB2011 je až 11W (reálu asi méně) + 4W USB modem, tak jsem na 15W a to jsou maximální čísla. Dodávaný zdroj je 19W.
Máte prosím zkušenosti, že dodávané 19W zdroje neutáhnou i samotný RB2011 ? Hodila by se mi taková zkušenost.