❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinky u MK
Re: Novinky u MK
Tak pro policii, by bylo lepší něco profi třeba od Racomu MG102i. Na sledování aut, celkem zajímavý, už delší dobu o tom přemýšlím, až to bude na trhu, akorát kam reportovat data a propojit s mapou, už to máte někdo vymyšlený ?
1 x
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
honzam píše:Tady máš datasheet: http://cdr.pl/download/mikrotik/ltap_mini_lte.pdf
Jaké s tím plánuješ reálné využití?
Do metropolitní veřejné dopravy, po nás se chce počítání lidí, kteří využívají městskou dopravu.
1 x
mac0112 píše:konečně jsem se dočkal.
Celý rok jsem čekal na tuto novinku RB912R-2nD též označen jako ltAP Lite.
Je to určený do auta či autobusu,Má to integrovaný GPS, plný RS232 (driver MAX3243), jeden ethernet s pasivním nebo aktivním napájením, kulatý napájecí konektor 8 až 30V, volný mPCI třeba pro R11e-LTE, slot pro dvě SIMky, dva anténní konektory pro LTE a třetí anténní konektor pro GPS.
Novinka má už po testech FCC takže za měsíc je tady.
Cena je asi 1400,-
Kulaty napajeci konektor a do auta? To fakt mysli vazne? To bude prvni vec, kterou bude muset clovek osetrit, takze zase nedodelek.
0 x
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Ladik píše:mac0112 píše:konečně jsem se dočkal.
Celý rok jsem čekal na tuto novinku RB912R-2nD též označen jako ltAP Lite.
Je to určený do auta či autobusu,Má to integrovaný GPS, plný RS232 (driver MAX3243), jeden ethernet s pasivním nebo aktivním napájením, kulatý napájecí konektor 8 až 30V, volný mPCI třeba pro R11e-LTE, slot pro dvě SIMky, dva anténní konektory pro LTE a třetí anténní konektor pro GPS.
Novinka má už po testech FCC takže za měsíc je tady.
Cena je asi 1400,-
Kulaty napajeci konektor a do auta? To fakt mysli vazne? To bude prvni vec, kterou bude muset clovek osetrit, takze zase nedodelek.
a jaký konektor je podle tebe vhodný ? Pro začátek tuto věc budeme napájet 24V přes ethernet konektor. Celý rok jsme zkoušeli v autech průmyslový konektor RJ45 a nebyl žádný problém s kontakty. Tahle věc bude umístěná v kabině z důvodů napojení na sběrnici řídící jednotky.
1 x
Vhodná by byla svorka s faston kontaktem, nebo něco na ten způsob. Když už v tom autě budeš, podívej se, jak je napájené třeba autorádio, nebo jaký konektor mají tlačítka na ovládání oken (je-li dané vozidlo vybaveno elektricky stahovatelnými okénky). Ale průmyslový RJ-45 je také vhodný, alespoň podle mě.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
to je sice naprd, ale i tuhle variantu nevidim na shopech i4 a discomp....Nepocitam lite verze.
0 x
Tak to nakup dokud to jde https://www.mironet.cz/mikrotik-rbsxtg5 ... #224825432 . Buď mikrotik něco vydá, nebo právě zabil "dobrej" produkt.
JInak staré sxt převlečené je snad SXTsq 5 High Power, jinak fakt výroba ukončena, co je třeba tady, není třeba nikde. Pak je malej odběr a pro Mikrotik nazájem. SQ v HP verzi píšou L4.
JInak staré sxt převlečené je snad SXTsq 5 High Power, jinak fakt výroba ukončena, co je třeba tady, není třeba nikde. Pak je malej odběr a pro Mikrotik nazájem. SQ v HP verzi píšou L4.
Naposledy upravil(a) dagus dne 03 Apr 2018 21:14, celkem upraveno 2 x.
0 x
Sq má l3 jenom. Nasrali.
To není řešení. Mně bude ležet na skladě a padat záruka.
To není řešení. Mně bude ležet na skladě a padat záruka.
0 x
Vadí mi hlavně 100Mbit port. Vše dnes stavím na gigu, abych tam dal 100Mbit sektor. To fakt ne. Hold to bude stát víc na rfelements a radiantech. Jinak L3 nie, viz předchozí zpráva, SQ HP je l4.
0 x
když vidim cenu za SXT HG tak bych si radši koupil SXTsq AC + L4 licenci. Problém bude jistě ten malej výkon.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků