❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
keksik

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod keksik » 13 years ago

hapi píše:no asi, reklamovat a reklamovat. Co můžeš dělat? Koupíš 5 kousků a 4 jim pošleš zpět. Náklady na reklamace se jim museji někde ukázat atd.. atd.. Nijak ty hajzly nedonutíme reagovat.

Pocuvajte, treba aby na fore Mikrotiku napisalo co najviac unikatnych uzivatelov ze ma ten problem, tu je vlakno ktore som na to zalozil onehda
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=56747 , ked tam budeme vykrikovat len piati dookola, daju nam ban a seru na to.
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

Testoval som kus RB711G-5HnD, zatim jede. Jedine, co sa mi na nom nemaci, je to, ze ked je studeny ma signal -62/-70. Po chvili provozu (2minutach) signal -62/-62. Pojdem testnut druhy kus...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Dnes jsem menil jedu RB711 s kovovym ethernetem verze /113. Ze neuhadnete co ji je? :-) Nevysila, pritom vysilac naskenuje za -60dB.
Podle me pujdou casem srat vsechny RB711.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Já jsem dnes nasadil 711-5hnD a valí dobře. Je ještě ze staré série /139 tak doufám že bude dobrá. Podle mě nějak od /140 se to začlo lámat a jsou vadné až do aktuálních kusů...
0 x

Rambo

Příspěvekod Rambo » 13 years ago

miract píše:Dnes jsem menil jedu RB711 s kovovym ethernetem verze /113. Ze neuhadnete co ji je? :-) Nevysila, pritom vysilac naskenuje za -60dB.
Podle me pujdou casem srat vsechny RB711.

Nezapl jsi ji náhodou někdy bez připojené antény? Kolega takhle pár kousku odrovnal.

A dneska sem byl na servise vyměnit dva kousky 711 s plastovým UTP konektorem, 1* MMCX:
Serie 141: nefunkční regulace výkonu, odpojovala se.
Serie 144: odpojovala se a dneska zdechla úplně.
Vyměněno za serii 146 a u obou nefunguje regulace výkonu :( takže bomba...
Jak se na to tak koukám, tak kdo ví kolik jich ještě zdechne...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Ne, zapinam VZDY az v antene. Podle grafu nize krasne 4 mesice jel. Az nastal par minutovy vypadek elektriny a od te doby nevysila...
Přílohy
rb.jpg
rb.jpg (27.19 KiB) Zobrazeno 2019 x
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

Tak sem nasadil jednu RB711 s MMCX na test.Je to v krabici s 20kou antenou. Serie 146.
Přílohy
711.JPG
711.JPG (54.38 KiB) Zobrazeno 2019 x
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Ja nasadil vcera dve /146 a dnes jednu, ale zatim to vypada, ze jsou ok.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

Zdravim vsechny nenadsene. Nedavno jsem Vam psal vyjadreni od p. Jirouse ze problem je v konektorech.

Nedalo me to a dnes jsem objednal 3ks RB711-5HnD serie 140 z ASPY. Zabil bych je za to, ze zmackali na vsech RB klestema konektory, tak ze tam pomalu nejdou pigtaily

K tomu jsem s pripravil nove GENTLEBOX 3ks, Station BOX, Pigtal MMCX na N-FEMALE. A ze to otestuju.

Nez jsem zacal stacilo si prohlednout jednotlive MMCX konektory. Gentle ma opravdu stredovy kolik dost zastrceny. Oproti ostatnim pigtailum. U ostatnich stredovy kolik je zaroven s krajem konektoru.

Veskere mereni 11dB na karte. Vse testovano na pude

Prvni sel GENTLE 80/63. Vyhodil jsem ho
Potom sel Station BOX signal 63/63. Prosel
Potom pigtail do panelky 19dB signal 62/63. Prosel

Rikam fajn GENTLE ma asi opravdu spatnej konektoR. Beru starou 411 do ni davam jeste starou R52n-M (cca 6 mesicu) a pripojuju GENTLE. Signal 63/63.

Muj zaver je takovy ze opravdu je problem v konektorech.

Timto bych chtel nekoho jineho pozadat, udelejte test s vadnym RB711 na vice druhu pigtalu a podelte se nam zde s tim.
0 x

roman.wifi@post.sk

hocimin1: tak mne to nedalo!!! ..a poprezeral som vsetko a prekontroloval este raz. Na testovanom minipigtaili som zistil, ze se mi troska odlomilo s toho maleho stredoveho kolika :( . To je tou silou, co som musel vynalozit, aby som to tam vobec dostal. Tak som zobral vadny kus s predosleho testu a isiel som ho vyskusat na dobrom minipigtaile s 19db panelkou. :shock: a signal pri 10db bol -62/-60. Predtym to bolo tych -80/-60...teraz je teplota v pluse. Testoval som pristrije okolo 0°. Vyskusam i ostatne a dam vediet.

Cely test, co som robil predtym je naprd a k nicomu :cry: . Ked zoberiem do uvahy a test by bol v poriadku, tak chyba by bola v antenach J&J v konektore s malym stredovym kolikom. To neviem, ci si Jirous prizna vadu na konektoroch a anteny, pripadne predne kryty nam vymeni...

PS: vymena druheho pristroja:
- signal pri 10db je -66/-62. Po 5minutach preblikol na -72/-62,.tak neviem,.. :( ,..sledujem to... :roll: ale inak sa to stale drzi,...
0 x

hocimin1

On ale JIROUS ani MIKROTIK nemusi mit vadne konektory. Oba maji "ty spravne". Bohuzel jeden pokud nebude chtit nizsi zisky v roce 2012 bude se muset prizpusobit tomu druhemu.
0 x

roman.wifi@post.sk

Hm,.ale co potom, ked zistim, ze RB711 budu v poriadku a gentlboxi tiez,.a spolu nedokazu byt. Co potom??? Naco mi je potom take klienske zariadenie ??? :lol:
0 x

hocimin1

o tom pisu, proste pak jeden aby nemel mensi trzby se bude muset prispusobit
0 x

roman.wifi@post.sk

Tak neviem, neviem,.. mal by som mat na 235 metrov pri Tx Power 10dbm signal cca -60/-60 a Signal to noise by mal byt cca 50db.
Testujem ten druhy RB711-5Hnd a signal najlepsi mam -65/-60 , Signal to noise 55db - az po zohriati.
Pristroj som nechal vypnuty asi hodinku a po zapnuti som mal sigbal -73/-61, Signal to noise 52db.

Zaver: co mozem, vsetko vratim naspet do i4wifi a nech si oni testuju, skusaju a zamyslaju sa nad tym. Je to stale nestabylni. Nemozem jednoznacne povedat, ze Gentlboxe su "nespravne" konektore. Signal i tak kolisa az o -13db a to som nepouzil gentlbox, ale panelovu 19db antenu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

co kdyby jsme se vsichni dohodli, sepsali neco jako petici ispiku kde bude nejakej prumernej pocet zarizeni ktery nakoupime od mikrotiku za nejaky obdobi, link na sve stranky aby to melo nejakou vahu a poslat to mikrotikum s tim ze pozasavime odbery {beztak rb711ky jsou nepouzitelny a rb411 jsou pomaly}. Kdyz se sejde velkej pocet zarizeni ktery uz nekoupime, tak je to snad donuti k reakci a pripadne ke zmenam v routerboardech. Ja se toho klidne ujmu ale musi se sehnat dost velkych odberatelu aby jsme meli velky trzni vliv.

Co vy na to.
0 x