❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
lukas

Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Příspěvekod lukas » 12 years ago

Dneska mi dosla ta polotucna verze, tak jsem udelal taky par mereni.

- Ten druhy napajeci konektor na desce je opravdu mozne pouzit na druhe napajeni, pouzije se to, co je vyssi. Pri vypadku primaru to prepne rychle na sekundar, to je v pohode, ale kdyz pak nabehne primar, restartuje se to. Takze bez rele na nic. Oba zdroje zaroven bezet muzou, evidentne mu to nevadi

- Prikon primo na DC urovni je bez zateze 0,65A pri 27,5V, 0,75A pri vytizeni ctyr jader na 100%, na vic jsem u sebe nemel vybaveni. Takze 18W a 20,5W. Mereno cinskym multimetrem serii. Prekvapive je pomerne presny ten sw ukazatel prikonu.

- Na 27,5V to bezi bez restartu, nebo prehrivani. Toho jsem se nejvic bal, je to dost na hrane, ale evidentne dobry. Necham to tak ze dva tydny bezet a uvidime, jestli to vydrzi.
0 x
Lukas Kristek

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

s verzi rc8 zatim pet dnu bez rebootu
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 12 years ago

este stale drzi?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

jako drsne je ze si dovoli prodavat zarizeni s rc verzi systemu .. predpokladam ze 5.x na ccr neni vhodna
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Maxik píše:jako drsne je ze si dovoli prodavat zarizeni s rc verzi systemu .. predpokladam ze 5.x na ccr neni vhodna

to není poprvé, RB600 a RB333 taky začali prodávat když byla v3 v betě a v2.9.xx na tom nejela
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

chalan píše:este stale drzi?

Drzi :wink:
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

mohol by niekto zmerat realnu spotrebu toho ccr1036 pripadne ccr1016 pri plnom vytazeni CPU? proste nakydat na neho napr. cez bw test a zmerat aj ci ho vobec dokaze vytazit tcp bw test receive...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

chalan píše:mohol by niekto zmerat realnu spotrebu toho ccr1036 pripadne ccr1016 pri plnom vytazeni CPU? proste nakydat na neho napr. cez bw test a zmerat aj ci ho vobec dokaze vytazit tcp bw test receive...

Když už jsi v tomto vláknu tak si ho pročti. Řešilo se to viewtopic.php?f=7&t=10636&start=30#p112078
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 12 years ago

neviete niekto, ci uz ma vyrieseny spravne fungovanie ispadmin s mikrotik v6... rad by som to nasadil na miesto, kde mi pomaly nestiha xeon...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Jo se sestkou uz komunikuje , procti si i posledni chnagelog od ispadmina tam to i popisujou
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

rebootuje sa vam to este s tou rc8?
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

s rc8 zatim bez problema
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

ppp76 píše:s rc8 zatim bez problema

Ve vesnickém netu se to neseká :lol: Tak můžeme do města... :)
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

mato1 píše:neviete niekto, ci uz ma vyrieseny spravne fungovanie ispadmin s mikrotik v6... rad by som to nasadil na miesto, kde mi pomaly nestiha xeon...

Co ziskas s tou 6.xx ??
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Nic. Ale CCRko by zjevně rád :-)
keksik píše:
mato1 píše:neviete niekto, ci uz ma vyrieseny spravne fungovanie ispadmin s mikrotik v6... rad by som to nasadil na miesto, kde mi pomaly nestiha xeon...

Co ziskas s tou 6.xx ??
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.