❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)
Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)
CCR1016 ano. Nicméně nechápu proč bych něco takovýho připojoval přes poe.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Třeba mám v loklaitě DC rozvody zálohováné, tak chci použít PoE nebo používám duální napájení (mám zdvojené UPSky i přívody ze dvou trafaček), tak chci PoE i 230V vstup zároveň.
Někde jsem viděl, že to PoE na 1016 je pasivní a má jet 24-56 V.
Někde jsem viděl, že to PoE na 1016 je pasivní a má jet 24-56 V.
0 x
ta to se omlouvam - rychle sem to precet a 1016 prehledl..
nicmene by se melo zalozit druhe vlakno, kde by se resila 1016ka pac je v tom pak bordel....
nicmene by se melo zalozit druhe vlakno, kde by se resila 1016ka pac je v tom pak bordel....
0 x
Jan Ptáček
Přesně jak píše Majklik. Bude to zálohovaný autobaterkama. Tak proto je potřeba ten POE port . . .
0 x
kure05 píše:Přesně jak píše Majklik. Bude to zálohovaný autobaterkama. Tak proto je potřeba ten POE port . . .
staci to otevrit a napojit se na konektor napajeni na desce - jsou tam 2 - jeden jde do zdroje z 220v a druhy je volny. melo by to akceptovat napajeni 24V (mozna i min a nejake rozpeti, ale nikde to nepisou)

0 x
Hmm, taky jsme na ten druhej konektor koukali a říkali si nač asi je. Mno je vidět že někdo z Mikrotiku zas přemejšlel . . .
0 x
Jap píše:kure05 píše:Přesně jak píše Majklik. Bude to zálohovaný autobaterkama. Tak proto je potřeba ten POE port . . .
staci to otevrit a napojit se na konektor napajeni na desce - jsou tam 2 - jeden jde do zdroje z 220v a druhy je volny. melo by to akceptovat napajeni 24V (mozna i min a nejake rozpeti, ale nikde to nepisou)
Ale pisou - http://routerboard.com/pdf/439/ccr-series-qg.pdf. Podle toho je rozpeti 18-28V, coz by na zalohovanych 27,5V melo byt v pohode. Uz jsem si jeden objednal, tak to otestuji. Ale jestli tam je standardne 24V zdroj, coz uz je na horni hranici maximalniho napeti, 27,5V by problem delat nemelo.
0 x
Lukas Kristek
kure05 píše:Hmm, taky jsme na ten druhej konektor koukali a říkali si nač asi je. Mno je vidět že někdo z Mikrotiku zas přemejšlel . . .
Premyslel prave naprosto skvele. Pokud je to delalane jako u 1100AHx2, ze je vevnitr dioda, ktera preklopi vzdy na vyssi vstupni napeti, muze se ten origos zdroj nechat jako zaloha a mas to redundantni.
0 x
Lukas Kristek
Sice fajn, ale zas to musíš kuchat a něco dobastlovat a dodělávat a prasit . . . Takže paráda
0 x
kure05 píše:Sice fajn, ale zas to musíš kuchat a něco dobastlovat a dodělávat a prasit . . . Takže paráda
Tjn, kdyby to vyvedli dozadi vedle toho AC konektoru na svorkovnici, bylo by to lepsi...
0 x
Lukas Kristek
Tak u zarizeni do racku asi moc nepocitaj ze to bude nekdo napajet pres poe
takze ze to tamnemaj vcelku chapu

0 x
To s PoE nema nic spolecnyho, to je pro situace, kde mas na bode DC zdroj, nebo chces redundantni napajeni...
0 x
Lukas Kristek
Polotučný CR funguje až od 13V, tedy na klasické 13,8V napájení pojede, ale na chod z baterie to použitelné není.
jinak Poečko tahle verze nemá, podle mě to má jen ten bez case, tady chybí i ten vnitřní napájecí jack.
Poe napájení bych ocenil, nemusel bych pak vrtat dovnitř a bastlit tam konektor, v případě výměny pak musím zase dovnitř do starého a pak do nového, tedy poe napájení by tam bylo gut. To, že to někdo nevyužije, neznamená že to je k ničemu. Například RB1100 mám všechny napájené z poe, proč ne, když tam mám všude nachystané poe splittery.
jinak Poečko tahle verze nemá, podle mě to má jen ten bez case, tady chybí i ten vnitřní napájecí jack.
Poe napájení bych ocenil, nemusel bych pak vrtat dovnitř a bastlit tam konektor, v případě výměny pak musím zase dovnitř do starého a pak do nového, tedy poe napájení by tam bylo gut. To, že to někdo nevyužije, neznamená že to je k ničemu. Například RB1100 mám všechny napájené z poe, proč ne, když tam mám všude nachystané poe splittery.
0 x
RC7 currently Firewall doesn't have optimization for 36 cores, we will deliver that as soon as possible, and your performance should increase some 25-30 times.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik