❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod miract » 13 years ago

Aktualni grafy dvou klientu.Bohuzel to neumi grafovat lepsi signal jak -40dB, proto je ten jeden graf oriznuty. Jinak je to temer stejne. Kazdy RB je z jine vesnice. Provozem to rozhodne neni.
Přílohy
2.jpg
2.jpg (28.81 KiB) Zobrazeno 2758 x
1.jpg
1.jpg (31.39 KiB) Zobrazeno 2758 x
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

u nás večer bylo -7 a tímto způsobem pochcípalo 6ks Groove, které jsou nasazené cca týden, koupené najednou, před 14dny, další 2 z té samé dodávky zatím běží
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

tak to konektorem tezko bude, kdyz chcipaji groovy.....
0 x
Jan Ptáček

OndrejSkipala
antispam: Ano

Příspěvekod OndrejSkipala » 13 years ago

Hlásím stejný problém. RB711-5Hn-M, číslo série bohužel teď nevím. Zakoupeno v ASPA, v gentleboxu, napájeno 24V. Po namontování a zaměření všechno v pořádku, signály seděly, ikdyž ten TX byl trochu rozlítaný (signál byl -67dBm +-3, což mi přišlo dost, nicméně sem si s tím nedělal hlavu). Běželo to od 8.12.2011, teď po dvou týdnech se to začalo odpojovat a dívám se na logy: místo -67dBm tam je postupně -74dBm, -82dBm, -93dBm a konec... Myslel jsem si, že je vadný TX obvod, ale pro jistotu jsem zavítal i sem a jsem zděšen celým fórem :D

Dívám se teda na časy a teplotu na ČHMÚ a je to přesně tak. Teplota někde okolo 0°je ta hranice, od které to začíná jít do kytek. Ovšem ta změna se u mě neděje skokově, ale probíhá plynule, přesně podle teploty. Projel jsem celý log za posledních asi 5 dnů a přesně vidím třeba moment, kdy se signál z nízkého vyhoupl na ten dobrý a pak šel zase dolů - kouknu na ČHMÚ a na prosto to kopíruje teplotu tady v tom místě.

Tady je tabulka, která zhruba odpovídá pozorování (zhruba, protože teplota na ČHMÚ je jen po 1hodině, kdežto ten signál se rapidně změnil během třeba jen půl hodiny):

1..2°C = OK, 0dB
0..1°C = -3dB
-1..0°C = -7dB
-2..-1°C = -10dB
-3..-2°C = -13dB
-4..-3°C = - 16dB
-6..-4°C = -20dB
-8..-6°C = -27dB

Jo a ještě potvrzuju informaci, že při spuštění odesílání od klienta se jeho TX signál zvedne na původní hodnotu. Ovšem mám pocit, že když to přesáhlo -20dB ztráty, tak už ani to nepomáhalo. Pravděpodobně se tam něco odesíláním zahřívá.

Pro výměnu asi šáhnu do železné zásoby pro RB411, vidina servisů přes Vánoce mě neláká. Taky si neodpustím kritiku na Mikrotik, protože jsem na něj přešel zcela z Ubiquity šuntů právě kvůli takovýmhle problémům s Ubiquity. Jediné co z Mikrotiku zůstalo je dobrý RouterOS. Všechny ty plastový šudlátka jen kopírujou ubiquity jak ve vzhledu, tak v kvalitě.... a bohužel se to přenáší i na klasický RBčka... Kéž by zvedli cenu o 20% a dělali kvalitní věci jako dřív.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Dal jsem na test ven za okno SEXTANT proti svemu AP a vypada to na stejnou zavadu :cry:
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

:D tak to konektorem nebude :roll: vypadá to na problém elektroniky
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

"Protože přéčinou byla chebná elektrónka E13 z našeho podniko Katóda Olomóc, přepojuje se k omluvě i naša fabrika." :D Kdepak udělali soudruzi z Číny chybu tentokrát??? Musím zaklepat... Zatím jedu ze starých zásob a žádnej takovejhle problém nemám. Dojíždím zásobu ze série /129, je tam plastovej konektor ETH ale problémy nejsou.
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

Takze i ja mam uz ted dalsi pristroj, tentokrat RB711-5HnD, ktore se nepripoji a chyba v konektoru 100% nieje. Lendva som ho nacvakol. Vyskenovat ide, ale napripoji sa na vysielac. :? Takze v takomto pocasi, ake momentalne vonku je, tak by som im to doprial... Seria /140. Objednane z i4wifi. Bolo mi hned divne, ze pristroje uz neboli original zabalene, boli rozbalene :? . Asi len precvakli konektor v i4wifi a dali naspet a pekne krasne predali... Ziadna zodpovednost predavajuceho i ked vie, ze dane pristroje su vadne a vesele si ich predava dalej.

Stalo sa mi, ze sem tam nesiel,..ale ze by mi nesli dva u jedneho klienta, to sa mi stalo az dnes :(

PS: Beriem zo sebou pre istotu dalsie 4ks,.aby som sa nemusel vracat zo susednej dediny domov,.. :(

Takze z posledny varky (8ks), co som objednaval z i4wifi v pondelok 4ks zo 4ks skusanych su vsetky "nahovno". 3ks sa vobec nespoja a jeden sa spoji na -89/-65. Takze parada. Este musim skusit dalsie 4ks, ale myslim, ze to bude to iste,..a ak ano,.tak to bude prekrasny email zajtra do i4wifi :twisted: ....
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

baz píše:Nevim Miro s tou teplotou, rikam, i teplej vadnej RB doma na stole dela to samy, rx -46dB, tx -84.

Uz s tym prestante ! Su dva druhy teplotne zavislych RB711!! Dam dva picusy von na -7st.C. Prestrcim LAN kablik oknom dnu a meriam. Jeden kokot ma TX -88 a duhy ma -48dB (napriklad). Oba maju Tx na def. Teraz prveho debila dam dnu, pozeram na Tx ..ma ho -88 , fukam nan feenom aby som urychlil zohriatie, vypeciem mu tak na 40-50st.C a Tx? Chvilu sa drzi na -88 pomaly poskakuje k -77 a zrazu skok a je to -48 ako aj Rx. Toto je vylozene nepouzitelny kus.
Druhy kus - sa sprava tak, ze ked ho necham vonku vypnuty, cize sa pekne podchladi a potom ho po case zapnem ma signal tiez napr. -88, no za par sekund Tx ide hore na normalnu uroven, takmer, aj v tom mraze sa nejaky svab mierne zahreje prevadzkou a to mu staci, potom aj v mraze je funkcny. Ale funguje to len na def, akonahle sa da aj ked 22dB na Tx rucne, aj tak je signal -88, pri def je -48. Tento kus sa teda na def da este pouzit.
Takze vsjo jasno? Chlapci v Litve setria nielen na MMCX a Lan knektore ale aj na niektorom svabe. Keby si to aspon priznali a robili s tym nieco.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Už to prestaňte kupovať......
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

midnight_man píše:Už to prestaňte kupovať......

Tak tomu ver :lol: , ze nekupim,.. Ale novych klientov treba zapajat, cize treba len preist na nieco ine,..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Ono se stačí podívat jak "nové" rbčka vypadají, už když jsem viděl ten plastový konektor a ještě k tomu obrácený pojistkou dolů, deska s plošňákem je snad z lisovaného papíru, ne?
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

roman.wifi@post.sk píše:
midnight_man píše:Už to prestaňte kupovať......

Tak tomu ver :lol: , ze nekupim,.. Ale novych klientov treba zapajat, cize treba len preist na nieco ine,..

je to drazsi ale zatim to funguje, rb411 + karta
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

pthv píše:je to drazsi ale zatim to funguje, rb411 + karta

Taky jsem se přiklonil k tomuto řešení, bohužel asi nejsem sám, protože sehnat RB411 není jednoduché :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ale co ta cena
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků