cAP AC
https://shop.meconet.de/media/products/ ... asheet.pdf
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinky u MK
cAP ac a dalsie podobne veci si mozu nechat niekde v sklade. Na co mi bude AC AP ked to bude zlinkovane na 54Mbit (bug)
0 x
Gemb píše:cAP ac a dalsie podobne veci si mozu nechat niekde v sklade. Na co mi bude AC AP ked to bude zlinkovane na 54Mbit (bug)
Velice optimistický přístup k věci
0 x
Gemb píše:cAP ac a dalsie podobne veci si mozu nechat niekde v sklade. Na co mi bude AC AP ked to bude zlinkovane na 54Mbit (bug)
To je otázka ovladačů/konfigurace, což můžou vyladit v nějaké verzi balíčku wireless, wireless-rep nebo jak se to teď jmenuje. Tedy je rozhodně dobře, že vydávají aspoň HW.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
O probleme vedia, problem existuje uz dlho a je jedno ake mas zariadenie je to bug SW...a ano mam osobne tento bug, krasne to zakilluje APcko.
0 x
No me by zajimal ten bug 54Mbit, jelikoz nasazuju skoro vsude MK na doma a vsem se to linkuje dle pripojenych zarizeni na max.
0 x
to by zajímalo víc lidí, bohužel vždy zůstane u keců.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Na fóru mk se k tomu někdo z mk už kdysi vyjádřil, hlavně se tedy vymlouval, že prý to je nějaký problém mezi chipetem v mk a broadcom. Ta chyba poletuje po mk fóru už několik let a ticho po pěšině a náprava dle příspěvku není na pořadu dne, prostě se ty chipsety prý nemají rádi a všichni na světě mají tu smůlu, že se broadcomu daří tlačit svoje chipsety do světa.

0 x
Za mě pěkný, snad to bude levný. Ac většinou chodí a na to já směřuji doma. 2,4 chci už jen pro zpětnou podporu. Co pokoj to malá wifi se staženým výkonem a vnoci všechno vyplé pouze jedna 2,4ka dál od ložnice pro mngmnt prvků. Na to je mikrotik fajn a levnej. Nechci žádnou LR unify a smažit to co to jde a v panelovém domě by to stejně nechodilo dobře.
0 x
dagus píše:Za mě pěkný, snad to bude levný. Ac většinou chodí a na to já směřuji doma. 2,4 chci už jen pro zpětnou podporu. Co pokoj to malá wifi se staženým výkonem a vnoci všechno vyplé pouze jedna 2,4ka dál od ložnice pro mngmnt prvků. Na to je mikrotik fajn a levnej. Nechci žádnou LR unify a smažit to co to jde a v panelovém domě by to stejně nechodilo dobře.
ale chodilo a po celym byte:)
0 x
Budu mít ale betonovej barák, už skrze betonovej strop nechodí nic a o tom mě nikdo nepřesvědčí a kdo říká něco jiného, tak to nikdy nezkoušel. Nehledě betonové budou i příčky. Prostě když je nepropustný materiál, tak je nepropustný. V AC mohu v poho přenášet 200mbit, to ani slavné unify LR nedá a pětka stěny nedává, takže tam to nic nepřináší, takže se vyplatí malé buňky.
Jinak zkušenost z monolitu asi 200m2 bylo nutné 5 unify pro dokrytí wifisignálem. To mám odzkoušené, žádné že by to LR dalo, ty tam měli dvě a bída s nouzí a nutno dodat další ac unify. LR není spásné jak tu furt někdo cpe, sorry to je real ne blábol z dřevostavby.
Jinak zkušenost z monolitu asi 200m2 bylo nutné 5 unify pro dokrytí wifisignálem. To mám odzkoušené, žádné že by to LR dalo, ty tam měli dvě a bída s nouzí a nutno dodat další ac unify. LR není spásné jak tu furt někdo cpe, sorry to je real ne blábol z dřevostavby.
Naposledy upravil(a) dagus dne 27 Jan 2018 21:01, celkem upraveno 1 x.
0 x
dagus píše:Za mě pěkný, snad to bude levný.
Cena asi 1400kč http://www.wifihw.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=4017
což je levnější než WAP AC
0 x
dagus píše:Budu mít ale betonovej barák, už skrze betonovej strop nechodí nic a o tom mě nikdo nepřesvědčí a kdo říká něco jiného, tak to nikdy nezkoušel. Nehledě betonové budou i příčky. Prostě když je nepropustný materiál, tak je nepropustný. V AC mohu v poho přenášet 200mbit, to ani slavné unify LR nedá a pětka stěny nedává, takže tam to nic nepřináší, takže se vyplatí malé buňky.
no samozrejme, ale v minulem prispevku jsem si nevsiml ze by se psalo neco o bunkru ale o panelaku:)
jsou domy kde musi bejt vysilacu samozrejme vic a nepomuze ani kdyby to vysilalo silnejs nez unifi LR
0 x
Jasně panelový dům může být chápán i jako panelák to je fakt, já tím myslel rodinný dům z panelů. Fakt to není bunkr. Bunkr měla ta paní o které jsem psal. Musela tam mít i tři opakovače mobilního signálu.
0 x