❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
CrazyApe

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod CrazyApe » 6 years ago

basty píše:Samozrejme zkousim i indoory a nepomaha...

mam ted k dispozici testovaci spoj dynadishac - sxtsqac, a ten nstream se chova presne polovicne.

Dam mu klasika 20M, only AC nebo N je to jedno... jede stabilne 55 porad bez ohledu na jakykoliv nastaveni.

Dam mu uplne cisty kanaly na 40M jede 120... Chova se proste jak kdyby nefungovalo v nstreamu 2x2 z nejakyho duvodu.

Kdyz dam tech 802.11 tak jede normalne 20Mhz 120M, ale jsou tam ty posahany pingy.

Taky mi to delalo i kdyz jsem zkousel na 6000 kde na spektral scan nevidim nic.... kazdopadne kouknu na ty signaly jeslti to slysi neco moc dobre. Prijde mi divne ze to dela i v noci v 4:00 kdy necekam ze by nekde nekdo neco preladoval a tim padem se neco zmenilo.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 6 years ago

graf.JPG
rozdil 6.43.8 a 44beta61
graf.JPG (49.79 KiB) Zobrazeno 2671 x
Tak zkuste pouzit posledni betu. Od rana to sleduji na zivem spoji a na druhem testovacim spoji to jede uz pres noc a zadna spicka jako driv se nevyskytla (v noci tam byly pred take).

Vypada to zatim dobre, ale uvidime co vecer. Kazdopadne predtim to delalo porad cely den a ted uz pulden nic. Vypnul jsem zaroven i ten roaming a uz to neskenuje.

Signaly take stouply o pak db.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Sice je to daleko lepsi, ale porad tam vypadavaji pakety cca 1 ze 100 timeout a obcas vyskoci 400ms. Mam tam online hrace a pozna to...informuje mne poctive.

edit:

je zajimave ze v ceste je druhy spoj, disc AC - sxt lite5 N stejne nastaven ale na N a tam to nedela... dokonce tam funguje i nstream. Jede tak jak na mipsech. U toho disc ac - disc ac se to nepodarilo rozbehat vice nez 50-60Mbps

edit2:

disc zmena kanalu o 40MHz a rozdil v signalu 3-4dB
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Takze na ptp na disc AC, kdyz je beta, only N, tak nstream funguje. Jede sice jen 97Mbps misto 120M na 802.11, ale ma to dobre vlastnosti nstreamu. Ping je misto 0 1ms, ale nevyletava a pri zatizeni ma max. hodnotu prijatelnou a je to stabilnejsi. Pocitam ze to bude i odolnejsi... Uvidime zase vecer...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Tak pokud zapnete na spoji nstream, tak v tech novych verzich btest mezi temi zarizenimi natoci jen cca 60M, udp 75M. Pokud to udelate pres zarizeni tak to jede v pohode.

802.11 tohle nedela. U ni muzete merit mezi nimi a jede to jak ma. Asi bug...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 6 years ago

Takže klienti v režimu NV2 se kousají (odpojení z AP) i s verzí 6.43.8. Už mě to fakt nebaví. Reportuji na support.
Naposledy upravil(a) honzam dne 22 Jan 2019 12:54, celkem upraveno 1 x.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 6 years ago

On asi nstreme zatěžuje to zařízení víc a to potom na btest nedá tolik. Už jsem si toho všiml na více zařízeních typu Omnitik atd. se staršími verzemi.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

zatezuje, ale tyhle zarizeni maji vykonu hodne, army... a navic na nejakych mipsech dava vic... vyzkouseno... takze tady na tom rychlem armu je neco spatne.

Testuji posledni betu a takto nevypada spatne.. Zkus ju...
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 6 years ago

honzam píše:Takže klienti v režimu NV2 se kousají (odpojení z AP) i s verzí 6.43.8. Už mě to fakt nebaví. Reportuji na support.

já tohle nechápu, u nás to vůbec neeviduji. jaká máte režim bezdrátu u zákazníků?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

taky nevidim žádný zasekávání. Neni to tím že máš na APčkách ty RB M11G?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

basty
Kontaktovat uživatele:

Ja mam ted taky po ugradu par vysilacu na 6.43.8 komplet, mam tam NV2 a zasekavani nepozoruji. Defakto nikdy se nesekl zadny klient na NV2. Taky bych to mozna prisoudil na ty novy boardy, ale kdo vi...
0 x

honzam

okoun píše:
honzam píše:Takže klienti v režimu NV2 se kousají (odpojení z AP) i s verzí 6.43.8. Už mě to fakt nebaví. Reportuji na support.

já tohle nechápu, u nás to vůbec neeviduji. jaká máte režim bezdrátu u zákazníků?

Děje se to v režimu station i station-bridge. Takže na režimu podle mě nezáleží.

hapi píše:taky nevidim žádný zasekávání. Neni to tím že máš na APčkách ty RB M11G?

To je zajímavá dedukce, ale děje se to i na AP kde je na vysílání rb912. (Možná i 922)
Neříkám že se to děje nějak často. Zhruba jednou za měsíc, někdy i dříve. Ale je to nepříjemné když musíš klientovi zavolat aby restartoval napájení
0 x

honzam

basty píše:Ja mam ted taky po ugradu par vysilacu na 6.43.8 komplet, mam tam NV2 a zasekavani nepozoruji. Defakto nikdy se nesekl zadny klient na NV2. Taky bych to mozna prisoudil na ty novy boardy, ale kdo vi...

Abych to popsal přesně. Ten klient s ARMem se odpojí. Nevím co se v tu chvíli děje, možná po LAN dostupný je, ale to nezjistím. Přitom ostatní klienti na AP zůstanou asociovaní. Děje se to náhodně...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

hod sem konfig apecka a klienta kompletni wifiny.

dej si idealne na obou stranach do logging wireless s ulozenim a disk a uvidis proc se to odpoji...
0 x

honzam

AP
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] band=5ghz-onlyn country="czech republic" disabled=no frequency=5600 frequency-mode=superchannel mode=ap-bridge name=AS1-30 \
nv2-preshared-key=xxxx nv2-security=enabled radio-name=AS1-30 rx-chains=0,1 ssid=AS1-30 tx-chains=0,1 tx-power=16 tx-power-mode=\
all-rates-fixed wireless-protocol=nv2 wps-mode=disabled

Klient:
/interface wireless security-profiles
set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik
add authentication-types=wpa2-psk mode=dynamic-keys name=5ghz-a/n supplicant-identity=sklad_1
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] band=5ghz-a/n/ac country="czech republic" disabled=no frequency=5620 frequency-mode=\
regulatory-domain name=prijem nv2-security=enabled radio-name="sklad_1 - ACdual" security-profile=5ghz-a/n ssid=\
AS1-30
0 x