❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC
honzam píše:Taky jsem tuhle hlášku ještě neviděl. Ale bude to něco s 802.11 protože u NV2 to nedělá. Postni sem konfig
Ta hlaska tam standardne neni dle meho, jen v debug modu (logging). To jsem si vsiml uz pred lety, kdyz se mi jedno SXT nechtelo pripojit na AP, tak jsem si dal podrobnejsi logovani. Ale mozna se pletu.
0 x
Tvl signály -25 a podobně to je amaterismus zase.... Tady někdo neví jak se chová radio když je signálem přebuzeno a nemusí jít jen o wifi přenos ale i třeba DVB-T signál a platí to tak všude.... U MK to nehrozí, ale u některých 10GHz profi radií je podobný signál na nevratné zničení radia, proto jde vidět na různých konferencích jak jsou radia na stole propojeny útlumovým členem a ne jenom vedle sebe když se prezentuje nějaký spoj.. Na školení Racomu se tohle konkrétně probírá... Zregulovat na cca -50 a bude klid.
Naposledy upravil(a) 3com dne 20 Jan 2019 20:20, celkem upraveno 1 x.
0 x
logging wirelessu je potreba zapnout a ukazuje se to u klienta.
ap:
bridge, onlyAC, 20M, 802.11, super.,usa, adaptiv, ap and cl, default aut. vypnuto, jen klient mac zaevidovan, forward zapnut
cl:
stationbri. onlyAC, prot. any, regulator. domain, czech., adaptive noise: client, default aut. zapnuto,
ccq 100 cca 300m.
ap:
bridge, onlyAC, 20M, 802.11, super.,usa, adaptiv, ap and cl, default aut. vypnuto, jen klient mac zaevidovan, forward zapnut
cl:
stationbri. onlyAC, prot. any, regulator. domain, czech., adaptive noise: client, default aut. zapnuto,
ccq 100 cca 300m.
0 x
pepulis píše:honzam píše:Taky jsem tuhle hlášku ještě neviděl. Ale bude to něco s 802.11 protože u NV2 to nedělá. Postni sem konfig
Ta hlaska tam standardne neni dle meho, jen v debug modu (logging). To jsem si vsiml uz pred lety, kdyz se mi jedno SXT nechtelo pripojit na AP, tak jsem si dal podrobnejsi logovani. Ale mozna se pletu.
nikde jinde kazdou hodinu presne nevypadne na 4s spojeni. Je fakt ze nikde nemam 802.11 na spojich, ale pouze nstream, ktery na techto novych boardech nefunguje.
0 x
basty píše:logging wirelessu je potreba zapnout a ukazuje se to u klienta.
ap:
cl:
ccq 100 cca 300m.
K cemu je dobre prosim nastaveni toho adaptive noise immunity?
0 x
basty píše:nemam to edukativne zmereny, myslis ze to nefunguje vubec?
Dle ruznych diskuzi to spis nic nedela - viewtopic.php?t=5028 . Proto se ptam.
0 x
pepulis píše:basty píše:nemam to edukativne zmereny, myslis ze to nefunguje vubec?
Dle ruznych diskuzi to spis nic nedela - viewtopic.php?t=5028 . Proto se ptam.
muzu vypnout, ale nemyslim si ze tohle pomuze. Na mk foru jsou nejake reci o RTS CTS v kombinaci s timto, ale taky zadny overeny veci. Jak jsem psal, mam to zapnute vsude a nikde neni problem.
https://www.ghacks.net/2011/12/13/how-t ... und-scans/ Tady to vypada jako stejny problem a borec to vyresil
0 x
3com píše:Tvl signály -25 a podobně to je amaterismus zase.... Tady někdo neví jak se chová radio když je signálem přebuzeno a nemusí jít jen o wifi přenos ale i třeba DVB-T signál a platí to tak všude.... U MK to nehrozí, ale u některých 10GHz profi radií je podobný signál na nevratné zničení radia, proto jde vidět na různých konferencích jak jsou radia na stole propojeny útlumovým členem a ne jenom vedle sebe když se prezentuje nějaký spoj.. Na školení Racomu se tohle konkrétně probírá... Zregulovat na cca -50 a bude klid.
co jsem testoval na ACčkovejch armech tak signál -30 ničemu nevadil a jelo to na plno....
-50 je kolikrát ve městě už špatnej signál
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
3com píše:Tvl signály -25 a podobně to je amaterismus zase.... Tady někdo neví jak se chová radio když je signálem přebuzeno a nemusí jít jen o wifi přenos ale i třeba DVB-T signál a platí to tak všude.... U MK to nehrozí, ale u některých 10GHz profi radií je podobný signál na nevratné zničení radia, proto jde vidět na různých konferencích jak jsou radia na stole propojeny útlumovým členem a ne jenom vedle sebe když se prezentuje nějaký spoj.. Na školení Racomu se tohle konkrétně probírá... Zregulovat na cca -50 a bude klid.
totální bull shit. Možná by si se měl vrátit do přítomnosti a nežít 15 let v minulosti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
zkušenost říká že pokud nejede ani jeden protokol správně tak ten kanál čistej neni. To že nic není vidět na skenu nic neznamená. Je to jednoduchý. Pokud je kanál ok, 802.11 jede jak šílená a úpřímě řečeno je tak trochu nejodolnější v tom smyslu že pokud dochází k nárazovému rušení tak se dokáže nejrychleji obnovit. Pokud ale slyší i hodně daleko jinou 802.11, je problém a dělá ty zvýšený latence. Jo pozor, stačí když slyší i jinýho klienta klidně i když klient slyší jinýho cizího klienta. 802.11 prostě zastaví.
Dále... pokud vám nejede ani NV2 tak je něco hodně špatně. Opět rušení v kanále. Stejně tak nstreme. Vždy to má vysvětlení a vždy to bejvá rušení a nemusí bejt ani moc velký na to aby rychlost rapidně klesla.
Klidně i rušení od vedlejšího sektoru. Schválně si pust full scan od 5000 do 6000 a napiš jakej nejsilnější signál slyší. Jestli je to víc jak -30-35 dB tak to zabal.
Taky to co sem tu viděl... různý verze firmware klientů. Jak můžeš s army používat tak starý verze? prober se a dej tam minimálně 6.43.7.
Dále... pokud vám nejede ani NV2 tak je něco hodně špatně. Opět rušení v kanále. Stejně tak nstreme. Vždy to má vysvětlení a vždy to bejvá rušení a nemusí bejt ani moc velký na to aby rychlost rapidně klesla.
Klidně i rušení od vedlejšího sektoru. Schválně si pust full scan od 5000 do 6000 a napiš jakej nejsilnější signál slyší. Jestli je to víc jak -30-35 dB tak to zabal.
Taky to co sem tu viděl... různý verze firmware klientů. Jak můžeš s army používat tak starý verze? prober se a dej tam minimálně 6.43.7.
1 x
Samozrejme zkousim i indoory a nepomaha...
mam ted k dispozici testovaci spoj dynadishac - sxtsqac, a ten nstream se chova presne polovicne.
Dam mu klasika 20M, only AC nebo N je to jedno... jede stabilne 55 porad bez ohledu na jakykoliv nastaveni.
Dam mu uplne cisty kanaly na 40M jede 120... Chova se proste jak kdyby nefungovalo v nstreamu 2x2 z nejakyho duvodu.
Kdyz dam tech 802.11 tak jede normalne 20Mhz 120M, ale jsou tam ty posahany pingy.
mam ted k dispozici testovaci spoj dynadishac - sxtsqac, a ten nstream se chova presne polovicne.
Dam mu klasika 20M, only AC nebo N je to jedno... jede stabilne 55 porad bez ohledu na jakykoliv nastaveni.
Dam mu uplne cisty kanaly na 40M jede 120... Chova se proste jak kdyby nefungovalo v nstreamu 2x2 z nejakyho duvodu.
Kdyz dam tech 802.11 tak jede normalne 20Mhz 120M, ale jsou tam ty posahany pingy.
0 x
hapi píše:Klidně i rušení od vedlejšího sektoru. Schválně si pust full scan od 5000 do 6000 a napiš jakej nejsilnější signál slyší. Jestli je to víc jak -30-35 dB tak to zabal.
0 x
hapi píše:
Ty "ruzny firmware" byly samozdrejme zkouseny abych prisel na to proc se mi odpojujou klienti. Mam problem s 3 AP a na jendom jsem tam nahazel ruzne abych videl jeslti je tam nejaky rozdil.
0 x