❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB600 info sem

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Re: RB600 info sem

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

honzam píše:Máte někdo RB600 + rozšíření na dvě karty? A v něm třeba celkem 5-6karet? Utáhne to klasický zdroj 48V? Je to funkční tahle kombinace?

rb600+rb502, 3xCM9 (@5GHz), 2xTPLink (@2.4GHz), zdroj 12V ;)
(48V jsem nezkousel, to se blbe zalohuje)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

fra.iesus píše:
honzam píše:ještě dotaz. Ten příkaz /system routerboard settings change-frequency frequency=

to funguje jen u RB600? Dík

funguje vsude s v3, ve verzi 2.9.x to bylo set-cpu-frequency, ne change-frequency. jina vec ovsem je, kolik rb umoznuje menit frekvence, napr. u rb133(/c) je na vyber pouze 175MHz...

zkoušel jsem tu u RB532 které bylo taktnuté na 266Mhz a tento příkaz vůbec nefungoval. Samozřejmě že předtím jsem tam hodil verzi 3.1
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

honzam píše:zkoušel jsem tu u RB532 které bylo taktnuté na 266Mhz a tento příkaz vůbec nefungoval. Samozřejmě že předtím jsem tam hodil verzi 3.1

co znamena "vubec nefungoval"? byl tam v menu nebo ne? pokud ano, tak fungovat musel (leda tak bug konkretni verze, ale o tom jsem jeste neslysel - ne, ze to vylucuji). jina vec je umet nastavit freqenci a vedet, ze existuje tez prikaz keep-freqency, ktery ji nastavi jako bezpecnou a po kazdem bootu ji bude nastavovat (v opacnem pripade se freqence nastavi jen jednou pri pristim bootu, ale pak uz ne). a dalsi vec: nestaci sw reboot, ale je nutne odpojit a znovu pripojit napajeni...

takze co teda vlastne nefungovalo?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

někde sem zahlídnul 35W že si veme na max, otázkou je co to znamená, odpověď je že klasická 48V to nekousne... a ještě předpokládám že to budeš mít přez POE, to už vůbec ne
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

uz ho mam nasazenej asi 3měsíce a problém s ním žádný nebyl. Viz viewtopic.php?f=7&t=2762&st=0&sk=t&sd=a
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 17 years ago

honzam píše:mate nekdo vyskouseny? Dík

http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=924

to vypada zajimave, konecne nejaka rozsirujici redukce na vic jak 2x miniPCI co to ma nahore krasne pristupne bez rozdelavani :)
0 x
admin sítě PLnet

SPCom

Příspěvekod SPCom » 17 years ago

Dotaz: přemýšlím o nasazení RB600 s Ubiquiti SR5 či s XR5 (zejména kvůli citlivosti a kvalitě provedení těchto karet, nikoliv výkonu.. to doženu anténou :-)) a chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s počtem těchto karet v RB600? Kolik to těch karet vlastně utáhne a popřípadě zdali tušíte jaký to bude mít odběr. Když jsem kdysi dal tyto karty do RB112 tak se to do 5 minut složilo:-(.. Dik za info
0 x

milam

Příspěvekod milam » 17 years ago

Při nastavení na f CPU 400 MHz po restartu pípnutí a po naběhnutí systému opět dvě pípnutí

Při nastavení na f CPU 533 MHz po restartu pípnutí a pak asi dvanáct rychle za sebou - systém naběhne také, ale znamená to něco?
0 x

hapi

Abych řek pravdu, tak mikrotik s v3 si pípá jak chce, a je jedno na jakym routerboardu, takhle sem to aspoň vypozoroval já. Ale máš pravdu, změna tam je při změně frekvence nahoru pípá vyším tonem.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

nastav ho na 1Ghz a utrhne ti to usiska :twisted:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

včera jsem z nouze nahodil novej spoj 2xRB600 a v každým 2xCM9, mám to jako Nstreme Dual, ale nějak to není ono. Signály -62 až -65, fixnutá rychlost 36mbps, ale spoj jede max 6mbps/2mbps a pingy jsou kolem 500ms. Procesory se flákaj kolem 10 procent. Pravidla tam žádný nejsou, jen to routuje. Dost mě to zklamalo, mám tu ještě ND na PC a to jede v poho. Poraďte prosím co s tím.

P.S.: Tx karta na obou stranách odesílá cca 2x víc než protější Rx karta přijímá, je to normální???

Edit: Na stole mi to šlapalo v poho, cca 30Mbps FD, těch rychlostí u karet jsem si nevšimnul

Edit2: Teď jsem si všimnul, že se mi ten jeden RB nahodile restartuje :(
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

A mas to stejne zapojeny jako na stole?
A nemas na jedne strane slaby zdroj?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

no ale je pravda, že nstreme2 mi takhle občas blbnul taky a to nebylo v RB600 ale v RB333. Jednou to letělo a najednou nic a to sem to měl na stole. Obecně zvažuju jestli nstreme2 použít. Spíš bych zkusil bonding na wifinách + nstreme. RB600 to procesorově utáhne v pohodě.
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

na v3 se stava ze prijimaci cast uplne padne , stacti vylnout a zapnout bezdrat ale to vyresi watchdog ale to je neprijemny. z 2.9xx to jede absolutně bez problémů
0 x