❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
jistej si bejt nemůžeš. Nasadili jsme RB711HnD a prvních 8 hodin v pohodě, pak odešlo TX jednoho chainu a už se ani se změnou výkonů nic nemění.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
RB711HnD - 3 kusy, vsechny do 2 dnu zhebly. Uz na to nemam nervy, jak ma clovek pripojovat na apecka, co ma jeste na mikrotiku
A u lidi vypadam jak debil, ze se to hned zhebne.

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Takže dostal jsem další várku z reklamace. Očividně je přepájený MMCX konektor. Myslím si že je tam studený kontakt na středové dutince, proto ty signály kolísají. Zkuste to někdo na vadném kuse omrknout.
0 x
ano to by mohlo jak to neustále jede a vypadává a tak se to vlastně chová jako nezapojený konektor na anténu a ten kdo jede na velký výkon tak se mu TX oddělá, že hapi 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
nevim, jelo to ok cca 8 hodin, signály stabilní a pak šlus.
0 x
No a teď babo raď, kolega teď zaměřoval 711ku s u-fl konektorem která přišla z wifishopu minulý týden. Signál -62/-60, pohl s anténou kvůli doladění a najednou signál -62/-80. S rx signálem si pohrál a dostal ho na -60, ale txko bylo pořád -80. Takže jsem změnil výkon na default, najednou jsem měl -53/-52!, po opětovném omezení výkonu signál -60/-59 a zatím drží. Takže fakt nevím ale tohle laborování mě nebaví. Objednal jsem RB411, mám tu tunu starých dobrých CM9tek, takže do doby dokud s tím něco neudělají, na to kašlu.
0 x
no vidíš, mě to chcíplo při tom když jsem si hrál s chainama, bohužel už sem to nedokázal obnovit ale něco v noci ještě zkusim. Nechce se mi líst na barák.
0 x
Jedna otázečka, kdo se s tímto problémem, setkal, můžete sem prosím napsat se kterýma anténama to bylo?
0 x
Leeonek píše:Jedna otázečka, kdo se s tímto problémem, setkal, můžete sem prosím napsat se kterýma anténama to bylo?
Ja myslim, ze je to uplne jedno. Mel jsem problem jak s gentle boxem, tak i antenama od p. Stourace, takze bych to antenama nevidel. Zvlast, kdyz po vymene rb se to spravilo.
0 x
Leeonek píše:Jedna otázečka, kdo se s tímto problémem, setkal, můžete sem prosím napsat se kterýma anténama to bylo?
StationBox MIMO
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Dobré ráno všem,
problém u verzí s MMCX konektorem se opravdu objevil. Problém je, že verze, které mají za lomítkem 144 a bohužel i nově dodávané /145 se s tímto problémem setkávají. Zatím to vypadá, že si úplně nerozumí pigtaily v některých anténách s konektory na deskách RB711. Bohužel v "některých" znamená ve většině, které se u nás používají. Na řešení s mikrotikem intenzivně pracujeme, bohužel mi to přijde, že pracujeme spíše my, než oni. Věřím, že se problém podaří v brzké době vyřešit. Dočasně jsme pozastavili jejich prodej, dokud nebude problém vyřešen. Bohužel nemáme reklamované kusy ani za co měnit, protože měníme za nové kusy, které mají stejný problém
Takže dočasně neměníme, po dohodě můžeme vystavit dobropis.
Doporučuji dočasně použít SXT nebo SEXTANT.
Karel Šplíchal, IPMEDIA s.r.o.
problém u verzí s MMCX konektorem se opravdu objevil. Problém je, že verze, které mají za lomítkem 144 a bohužel i nově dodávané /145 se s tímto problémem setkávají. Zatím to vypadá, že si úplně nerozumí pigtaily v některých anténách s konektory na deskách RB711. Bohužel v "některých" znamená ve většině, které se u nás používají. Na řešení s mikrotikem intenzivně pracujeme, bohužel mi to přijde, že pracujeme spíše my, než oni. Věřím, že se problém podaří v brzké době vyřešit. Dočasně jsme pozastavili jejich prodej, dokud nebude problém vyřešen. Bohužel nemáme reklamované kusy ani za co měnit, protože měníme za nové kusy, které mají stejný problém

Doporučuji dočasně použít SXT nebo SEXTANT.
Karel Šplíchal, IPMEDIA s.r.o.
0 x
Děkujeme za vyjádření dodavatele. Nemám nervy testovat který kus jede a který ne. Dočasně se vracíme k řešení 411 + karta
0 x
Potkal jste se nekdo s timto problemem i u verze s 2xMMCX tj RB711G (treba RB711GA-5HnD)?
I tento RB je totiz na "tenkem" plosnaku a s plastovym UTP konektorem.
Kaja
Kaja
0 x
Kaja píše:Potkal jste se nekdo s timto problemem i u verze s 2xMMCX tj RB711G (treba RB711GA-5HnD)?
Kaja
Stalo se to u verze s 2xMMCX ale bez gigoveho portu.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Zkuste uvest jestli se to tyka pouze /144 a /145 jak pisi z IPMEDIe a nebo jste problem zaznamenali i u jinych serii.
Ja ho zaznamenal napriklad u /136
K.
Ja ho zaznamenal napriklad u /136
K.
0 x