❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jistej si bejt nemůžeš. Nasadili jsme RB711HnD a prvních 8 hodin v pohodě, pak odešlo TX jednoho chainu a už se ani se změnou výkonů nic nemění.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

RB711HnD - 3 kusy, vsechny do 2 dnu zhebly. Uz na to nemam nervy, jak ma clovek pripojovat na apecka, co ma jeste na mikrotiku :( A u lidi vypadam jak debil, ze se to hned zhebne.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

Takže dostal jsem další várku z reklamace. Očividně je přepájený MMCX konektor. Myslím si že je tam studený kontakt na středové dutince, proto ty signály kolísají. Zkuste to někdo na vadném kuse omrknout.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

ano to by mohlo jak to neustále jede a vypadává a tak se to vlastně chová jako nezapojený konektor na anténu a ten kdo jede na velký výkon tak se mu TX oddělá, že hapi :P
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

nevim, jelo to ok cca 8 hodin, signály stabilní a pak šlus.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

No a teď babo raď, kolega teď zaměřoval 711ku s u-fl konektorem která přišla z wifishopu minulý týden. Signál -62/-60, pohl s anténou kvůli doladění a najednou signál -62/-80. S rx signálem si pohrál a dostal ho na -60, ale txko bylo pořád -80. Takže jsem změnil výkon na default, najednou jsem měl -53/-52!, po opětovném omezení výkonu signál -60/-59 a zatím drží. Takže fakt nevím ale tohle laborování mě nebaví. Objednal jsem RB411, mám tu tunu starých dobrých CM9tek, takže do doby dokud s tím něco neudělají, na to kašlu.
0 x

hapi

no vidíš, mě to chcíplo při tom když jsem si hrál s chainama, bohužel už sem to nedokázal obnovit ale něco v noci ještě zkusim. Nechce se mi líst na barák.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Jedna otázečka, kdo se s tímto problémem, setkal, můžete sem prosím napsat se kterýma anténama to bylo?
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

Leeonek píše:Jedna otázečka, kdo se s tímto problémem, setkal, můžete sem prosím napsat se kterýma anténama to bylo?

Ja myslim, ze je to uplne jedno. Mel jsem problem jak s gentle boxem, tak i antenama od p. Stourace, takze bych to antenama nevidel. Zvlast, kdyz po vymene rb se to spravilo.
0 x

soooc

Leeonek píše:Jedna otázečka, kdo se s tímto problémem, setkal, můžete sem prosím napsat se kterýma anténama to bylo?

StationBox MIMO
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

IPMEDIA
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod IPMEDIA » 13 years ago

Dobré ráno všem,
problém u verzí s MMCX konektorem se opravdu objevil. Problém je, že verze, které mají za lomítkem 144 a bohužel i nově dodávané /145 se s tímto problémem setkávají. Zatím to vypadá, že si úplně nerozumí pigtaily v některých anténách s konektory na deskách RB711. Bohužel v "některých" znamená ve většině, které se u nás používají. Na řešení s mikrotikem intenzivně pracujeme, bohužel mi to přijde, že pracujeme spíše my, než oni. Věřím, že se problém podaří v brzké době vyřešit. Dočasně jsme pozastavili jejich prodej, dokud nebude problém vyřešen. Bohužel nemáme reklamované kusy ani za co měnit, protože měníme za nové kusy, které mají stejný problém :( Takže dočasně neměníme, po dohodě můžeme vystavit dobropis.

Doporučuji dočasně použít SXT nebo SEXTANT.

Karel Šplíchal, IPMEDIA s.r.o.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Děkujeme za vyjádření dodavatele. Nemám nervy testovat který kus jede a který ne. Dočasně se vracíme k řešení 411 + karta
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

Potkal jste se nekdo s timto problemem i u verze s 2xMMCX tj RB711G (treba RB711GA-5HnD)?
I tento RB je totiz na "tenkem" plosnaku a s plastovym UTP konektorem.

Kaja
0 x

soooc

Kaja píše:Potkal jste se nekdo s timto problemem i u verze s 2xMMCX tj RB711G (treba RB711GA-5HnD)?
I tento RB je totiz na "tenkem" plosnaku a s plastovym UTP konektorem.

Kaja

Stalo se to u verze s 2xMMCX ale bez gigoveho portu.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Kaja

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

Zkuste uvest jestli se to tyka pouze /144 a /145 jak pisi z IPMEDIe a nebo jste problem zaznamenali i u jinych serii.

Ja ho zaznamenal napriklad u /136

K.
0 x