Ohledně velikosti sériové SPI FLASHky od Winbond 25Q128 , která má 16M a na ní běží ROS. Tuto malou flashku dávají nyní do všeho co má procesor, který bootuje z SPI.
SPI flash 16M dal i do posledního routerboardu hAP AC Lite, na který přeložil MK plný ROS pro MIPS. Proto se mi tam celý ROS ani nevejde.
(nakonec jsem ho dostal ale bežel chvilku logy flasku zaplnily. Nevšiml jsem si, že když hAP obsahoval všechny balíčky, tak zbylo necelé kilo) Pouze na hAP lite, který má samozřejmě SPI flash 16Mbyte jako WAP,hAP,hAP AC Lite,hEX lite,hEX POE lite,HEX,PowerBox,mAP-2n,cAP-2n,911 Lite2 prostě vše co má SPI flasku, přeložili MIPS na SMIPS a nedodali asi 5 balíčků, proto balíčky sumárně klesly na necelých 7kbyte.
Takže důvod překladu pouze pro routerboard hAP lite na SMIPS, že velikost 16MB je malá (ano je malá zvlášť když používám hAP ) jsem vyvrátil.
Je to sice jedno, hlavně že to funguje, ale jsem takovej štoura, stále hledám souvislosti.
Hledal jsem jestli Atheros nevyrábí nebo nekoupil továrnu, pro produkci procesorů SMIPS ale nikoliv, Atheros prodává pouze MIPS.
Nemá někdo první vzorek hAP lite, která má SPI flasku místo 8-nožičkového švába 16pinovou flasku a procesor 9533, co ukazuje Resources ?
http://gregsowell.com/wp-content/upload ... C06708.jpgJestli nakonec ten nepovedenej Qualcomm 9533 nebude zakuklenej SMIPS