❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 mimo

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Leeonek

Re: RB711 mimo

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

pro hobíky co u 100Mbitu nemají na pořádný spoj asi ano, ale nezapomínej že když btestem (ještě třeba v UDP) dáš 120Mbit, v reálu to bude ůplně jinak.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

stovka je tam na pětce právě protože je to blízko a skok do této lokality se teprve rozjíždí, tudíž tam není zatím potenciál nákupu nějaké licence. Bohužel ne každý má hned 100kolíků na rozjezd jednoho lokálního vysílače. Přecijen těch 100 tam je pro rezervu, reálně tam víc jak 40 podle mě nepojede. To je snad pochopitelný ne, nebo hned nasazujete všude licence?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

nenasazujeme všude hned licence, ale vzhledem k tomu, že zbývá hafo desítek po upgradech, tak proč je nenacpat do nové lokaity, ne? Do dědiny s pár nebo s žádnýma klientama je pořád 32Mbit desítka dost dobrá a když se to tam rozjede, koupím rychlešší, ne?
0 x

dagus

tak závěr, dneska jsem stáhnul výkon na obou stranách na 0dbm, respektivě total to píše 3dbm, míň to bohužel nejde, chtěl jsme zkusit i -1 a -2 a nic (signály -55/-57 celkový co píše tik, jinak chain 0 66/62 a chain 1 57/53). Zkusím to ještě doladit na druhé straně, respektive to zkusím možná spíš rozladit aby byl horší signál třeba to taky helpne :-) Průtok je z 60/100 na 80Mb/s/105Mb/s s datarate 117/130, tak se to trochu zlepšilo. Je zajímavé, že doma na stole to bez signálu na hranici nechutnosti nechodí. :oops:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

dagus píše:tak závěr, dneska jsem stáhnul výkon na obou stranách na 0dbm, respektivě total to píše 3dbm, míň to bohužel nejde, chtěl jsme zkusit i -1 a -2 a nic (signály -55/-57 celkový co píše tik, jinak chain 0 66/62 a chain 1 57/53). Zkusím to ještě doladit na druhé straně, respektive to zkusím možná spíš rozladit aby byl horší signál třeba to taky helpne :-) Průtok je z 60/100 na 80Mb/s/105Mb/s s datarate 117/130, tak se to trochu zlepšilo. Je zajímavé, že doma na stole to bez signálu na hranici nechutnosti nechodí. :oops:

hmm, zase se potvrzuje, ze jirous tu jednu polarizaci nema uplne koser.. ten rozdil signalu je vice nez markantni... podle me na tu vzdalenost bys udelal lip, kdybys koupil stouracovy octagony - zalezi jak moc cisto tam je...
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

a vono je de koupit (stouracovy octagony), kdyz ten pan dela jen pro vyvolene only ? :roll: to se pak blbe kupuje, to mi ver...to je jen konstatovani faktu.

PW
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

proc pro vyvolene? ja kdyz jsem neco potreboval, tak jsem poslal PM a domluvili jsme se...
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Možná proto, že jseš vyvolenej.. :)
0 x

dagus

Jiroušů mám pár nasazených a nikde se mi tento problém neprojevil, viděl bych to spíš na tu 711tku případně MMCX konektor. Doporučte které konkrétní pigtaily MMCX na R-SMA jsou dobrý? Ty z i4wifi jsou hnus. Kupoval jsme na wifiaspa MMCX->Nko a ty drží festovně. Nahoďte link na pořádný pigtaily. Díky.
0 x

trandak

Příspěvekod trandak » 13 years ago

dagus píše:Jiroušů mám pár nasazených a nikde se mi tento problém neprojevil, viděl bych to spíš na tu 711tku případně MMCX konektor. Doporučte které konkrétní pigtaily MMCX na R-SMA jsou dobrý? Ty z i4wifi jsou hnus. Kupoval jsme na wifiaspa MMCX->Nko a ty drží festovně. Nahoďte link na pořádný pigtaily. Díky.

Pigtaily beru od Kryštofa Klímy a no problem.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

net.work píše:proc pro vyvolene? ja kdyz jsem neco potreboval, tak jsem poslal PM a domluvili jsme se...

no oslovovat jsem ho nezkousel, ale na webu pise celkem jasne, ze nove odberatele nechce, ze nestiha. Z podnikatelskyho hlediska mi to prijde dost zvlastni (nestiham, vydelavam, ale rozsirovat se mi nechce :)), ale asi to ma nejakou hlubsi podstatu. Oficialne to zduvodnuje tim, ze by nedokazal udrzet kavlitu..ale i to mi prijde zvlastni
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ja ho v tomhlel naprosto chapu... proste vyroba ma za soucasne technologii a pracovni sile jasny strop...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

tak mu skuz napsat, podle posledních informací starých 4 dny vyrábí pouze 23dB paraboly a nic jinýho čimž jsou kratší čekací doby a nejspíš i možnost větší výroby.

Jako podle mě by se s tim nemusel tak mazlit a v kvalitě lazení ozařovačů trochu polevit ale otázka je jak by se to projevilo v reálném nasazení proti tomu co naměří. Každopádně jeho antény kupujem z cela jinýho důvodu než kvalitní odlazení vf části.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

To by mne fakt zajimal ten duvod, prece hlavne kvuli kvalitni VF casti to u nej kupuju ne? A take hlavne diky vynikajicimu zpracovani a ze je to slozene.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no, tak která duální anténa je tak levná a má u sebe kovovej box a má velkej límec? Ještě nikdo neukázal závislost mezi kvalitou vf části stabilitou spoje. Do teď jsme používaly jirousky a když má člověk dostatečnej signál a dobrou elektroniku, udělá ten samej spoj se stejnými parametry. Kromě toho že to neni tak dobře dílensky spracované a PSV nedosahuje ideálnějších hodnot to bude totožné. Na klienty ISPíci běžně používaji shitozní sady s vysokym PSV a ničemu to nevadí.

Prostě to kupujem kvůli všemu ostatnímu než jenom kvůli PSV.

Ty 23dB jsou roztomilí, maji super držák, velikost je ok, silnej kovovek box u toho.
0 x