http://www.prepeti.cz/index.php?menu=2&art=poins
Uz toto varovani z jejich stranek je vymluvne:
Kód: Vybrat vše
Přepěové ochrany BrOK ® NIKDY nepřipojujte na vodiče a svody hromosvodových soustav
Více informací v "Instalačních podmínkách"
Kód: Vybrat vše
Přepěové ochrany BrOK ® NIKDY nepřipojujte na vodiče a svody hromosvodových soustav
Více informací v "Instalačních podmínkách"
pepulis píše:vogel píše:Tak tento problem sme riesili tiez. Na dvoch bodoch rb112, osadene Atheros: WNC CM10 miniPCI 5 GHz (AR5006X), a Atheros: TP-LINK WN560G miniPCI 2,4 GHz. Najprv umierali Tp-linky, po osadeni WNC a ich prepnuti do 2,4 GHz, umierali aj tie. Proste chodili sme tam ako na klavir 3x do tyzdna. Pritom ani signal nic moc. Po vymene za http://i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.as ... 33&it=9335, ani neviem ze tie body existuju a signal ako vino. Odvtedy pouzivame len tieto karty, mimochodom hardwarovo totozne s kartami predavanymi Mikrotikom (????). Len taky detail, nahodov som ich osadil aj do PCI redukcie a cuduj sa svete Windows ju neidentifikovali ako Atheros 5213, ale ako Atheros 5214!
Poucenie do buducnosti? Vsimat si aj taketo drobne detaily v popise predajcu ..."Výrobek je identický s modulem R52 od firmy Mikrotik"... "Velký obrázek:
https://www.mikrotik.com/img/r52_l.jpg"....
Co tady uvadite za kartu je ale jen jestli se nepletu karta pro 5 GHz pasmo. Mate neco otestovane i pro 2,4, ale tak aby ta citlivost a signal u klientu byl prinejhorsim jak u CM9 karty. DIky.
pepulis píše:vogel píše:Tak tento problem sme riesili tiez. Na dvoch bodoch rb112, osadene Atheros: WNC CM10 miniPCI 5 GHz (AR5006X), a Atheros: TP-LINK WN560G miniPCI 2,4 GHz. Najprv umierali Tp-linky, po osadeni WNC a ich prepnuti do 2,4 GHz, umierali aj tie. Proste chodili sme tam ako na klavir 3x do tyzdna. Pritom ani signal nic moc. Po vymene za http://i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.as ... 33&it=9335, ani neviem ze tie body existuju a signal ako vino. Odvtedy pouzivame len tieto karty, mimochodom hardwarovo totozne s kartami predavanymi Mikrotikom (????). Len taky detail, nahodov som ich osadil aj do PCI redukcie a cuduj sa svete Windows ju neidentifikovali ako Atheros 5213, ale ako Atheros 5214!
Poucenie do buducnosti? Vsimat si aj taketo drobne detaily v popise predajcu ..."Výrobek je identický s modulem R52 od firmy Mikrotik"... "Velký obrázek:
https://www.mikrotik.com/img/r52_l.jpg"....
Co tady uvadite za kartu je ale jen jestli se nepletu karta pro 5 GHz pasmo. Mate neco otestovane i pro 2,4, ale tak aby ta citlivost a signal u klientu byl prinejhorsim jak u CM9 karty. DIky.
phill píše:Bohuzel take pozoruji presne ty same priznaky. Odchazi pouze karta prepla na 2,4GHz, nezalezi zda jsou anteny uzemnene, bleskojistka take nema vliv. Zatim to resim pouhou vymenou a hledam jine karty nez CM9. Zkousel jsem cirou nahodou dneska take ten TPLink. Bohuzel ale po zjisteni, ze signal, ktery prijimam od klientu, je proti CM9 asi o 20dB horsi, jsem TPLinka zavrh a vymenil zpet za CM9. Tam, kde ma CM9 -70dB, ma TPLink cca -90dB. Me osobne odesly 3 miniPCI v jednom rb s odstupem 14 dni a 2 mesice.
Na strese mam 2x rb532 s jednou CM9 ve 2,4GHz a APcko Compex 2.4GHz. Odejde vzdy jen ta jedna karticka a vetsinou nekdy pred bourkou, nebo kdyz je bourka daleko. Usuzuji tedy, ze je citliva na atmosfericke poruchy. Bleskojistka je tedy na nic
Jeji umreni bych popsal tak, ze karta prestane slyset, resp. slysi o cca 10dB hur a postupem casu se to ohluchnuti zhorsuje. Za cca 14dni neslysi temer nic. Vysilaci vykon taky klesne, je nutne odregulovat a doufat, ze me klienti uslysi.
Rozumne reseni jsem zatim nenalez.
U nas na siti PilsFree nejsem sam, stalo se to uz i dalsimu cloveku. Nicmene mame v provozu velke mnozstvi RB a dalsi problemy hlasene nejsou.
soucez píše:phill píše:IMHO cm10 nepomuze, ani TPLink nebude asi to spravne reseni. Ja bych to videl na to vyhodit vsesmer a pouzit sektor. Snazime se to zatim takhle praktikovat, sektor zatim nikde neodesel.
A jakej na to může mít vliv jestli je tam sektorka nebo všesměr?
phill píše:soucez píše:phill píše:IMHO cm10 nepomuze, ani TPLink nebude asi to spravne reseni. Ja bych to videl na to vyhodit vsesmer a pouzit sektor. Snazime se to zatim takhle praktikovat, sektor zatim nikde neodesel.
A jakej na to může mít vliv jestli je tam sektorka nebo všesměr?
Co takhle si precist ten odkaz o dva posty drive?
IMHO ten problem je v tom, ze omni vsesmery jsou uvnitr zapojene naprazdno a stredni vodic tedy neni uzemneny a vsechno co se na nej dostane se vybiji primo pres kartu. Kdezto sektory byvaji zapojene nakratko. A bleskojistky opravdu nepomahaj
soucez píše:phill píše:...
IMHO ten problem je v tom, ze omni vsesmery jsou uvnitr zapojene naprazdno a stredni vodic tedy neni uzemneny a vsechno co se na nej dostane se vybiji primo pres kartu. Kdezto sektory byvaji zapojene nakratko. A bleskojistky opravdu nepomahaj
To se mi nezdá že by byly na krátko. To by jsi tam pak naměřil 0ohm odpor.
phill píše:soucez píše:phill píše:...
To se mi nezdá že by byly na krátko. To by jsi tam pak naměřil 0ohm odpor.
Heh, jiste
phill píše:Jiste, to ti opravdu musim ukazat fotku meraku a treba panelovky PAN-10 abys mi veril, ze tam je opravdu 0 ohmu? Jako sektory se vetsinou pouzivaji panelovky, ktere jsou zapojene nakratko. Sterbinovka je naprazdno, ale ten prijimac je tak malinkej, ze se na nej tezko neco dostane.