❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB600 náhodné restarty

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: RB600 náhodné restarty

Příspěvekod honzam » 14 years ago

miract píše:Mikrotik umi vlany a routovat, tak muzes na spojeni RB dat i blbej switch bez vlanu a ty se delaji v 5-8-16-24... portech. :)

Jasný to víme. Ale bavíme se o tom jak to umístit tak aby to zabíralo co nejméně místa. Ideálně na střechu
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

největší gewiska a k ní 2 držáky od PAN-10 a tam se toho teprve vejde
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no tak rb250 byl jako příklad, dej si tam klidně 8 port switch a 8xPOE http://www.i4wifi.cz/8-portovy-pasivni- ... d2063.html a máš luxusní sajt pro 8 wifin který maji podstatný výhody a vejde se to do boxu od jirouse jak poslal miract a to na stožár vleze jak malina do kompotu. K tomu 230V nebo 24V po dvoulince a hotovo. Luxusní. Pokud pudeš do extremu, tak si proklemuješ na switchy porty a propojíš s napájením a máš poe switch ale když se switch vysere, tak tam můžeš dát cokoliv a nebo dokoce RB493 který se nevysere atd.. je spousta možností ale jako možnost neberu tahání koaxů k anténám.... z toho u jsme vyrostly protože drtivá většina problemů je právě v koaxech a ať chceš nebo ne, je to jediný místo který nemáš pod kontrolou protože nemáš čim to změřit.

Tim jsme sice odbočily od tematu RB600 a náhodně restarty ale možným řešením je nepoužívat RB600 :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

Leeonek píše:hapi: wifiny tam byli, 3 sektory, uplink na 10Ghz. No když tam chceš nstreme a nebo NV2, tak to je pak hotovo, ale bez to jede. Taky jsem psal že to bylo dřív, to byl maximálně tak procesorově nenažraný nstreme ;)

já vim ale provozovat spoje bez nstreme se mi dneska už nechce.
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 14 years ago

Ta RB600 je právě v boxu od Jirouse a když jsem tam byl a bylo kolem 30 stupnu venku sahal jsem na ty pasivy a normalne byly teple ze jsem na nich udrzel ruku takze neni problem s prehrivanim. Taky je pravda ze jsem nekde cetl ze kdyz to rbcko dela je to dobre preinstalovat netinstalem a nastavit znovu ale co je na tom pravdy nevim. Muzou to taky delat kondiky ale na ty jsem se nedival. Nicmene me zarazi kdyz rbcko bylo jeste v pixle v baraku jelo bezproblemu s jednou cm9 tak si rikam jestli to treba nedelaji ty R52Hn. Asi se na to vyseru koupim 2x rb411 dam do nich ty karty a bude klid.

Hapi co nejlepe pouzit na shaping a routovani misto te RB600? Mama tam dva kabely takze dole bude pasiv poe k tem 2x rb411 a v te pixli o ktere jsem psal to bude vse i s tim novym routrem co treba RB750? Diky
0 x

hapi

RB750 bych se nebál, pokud chceš trochu jistoty tak si kup rovnou RB750G a máš jistotu že to zvládne levou zadní. Určitě lépe než RB600.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

2x r52Hn pomerne osolene a cm9 mam v rb600 vsechno na vrchnim patre (ros 5.4) a jede to jak vino, tim to nebude. Spis kondiky, napajeci zdroj, prechodak nekde v poe
0 x

Martin_H

Taky mam jednu RB600 s 4x R52Hn a nevim o ni. Zdroje mam silne a vyzkousel jsem dva v uvodu vlakna jsem to psal. Poe i napajeci konektor taky vyzkousen. Spise to typuji ze odchazi do vecnych lovist asi ty kondiky.. Zvlastni je ze s Ros 5.4 to resetovalo casteji nez ted s ros 4.17..
0 x

Martin_H

Ted jsem se dival do obchodu a zjistil jsem ze rb411 maji jen licenci level 3, to na apecka pouzivate rb411ah s verzi licence 4? Pokud vim level 3 nepodporuje rezim AP. Jak to resite vy?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Pouzivam bud 411AH, kde chci mit moznost volby karty, jinak 711A s l4. Na rb s l3, to tusim jde udelat pres virtual ap - tedy ap pro vice klientu jinak umi jen jednoho.
0 x