❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB435G

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: RB435G

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Nebojte final ještě nebude. Mimálně ještě RC12. Stejně mají ještě co vychytávat
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

už ste to niekto kupili?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

to že to bylo představeno na MUM ještě neznamená že to je už v prodeji
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

midnight_man píše:už ste to niekto kupili?

To si jeste dva tri mesice pockas nez to bude dostupny :wink:
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

taky sem to ted objevil, no nééé uz se muze tlouct 5 karet a ne jen 3 :lol: , nejlepe UB5 nezregulovane at to ma grady safra :D , takova 711tka s 3xLAN s propustnosti napajeni treba LAN1-LAN2 by byla svetu vic prospesnejsi :roll:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Ono to nemusi bejt tak spatny treba na sajt kde mas zaroven i 2,4.
5kovy karty rozhazis dal od sebe a prolozis je 2,4
0 x
Bývalý ISP...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

s tej druhej strany by sa to nemuselo tak rušiť, btw, ked sme pritom neskusal niekto nejakym sposobom odtienit jednotlive karty napchate v 433 od seba? Citim rozdiel v kvalite linku pokial mam karty v 433 hodene ob jeden slot (tj stredný prázdny) a sere ma ze je tam volny slot.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

za cenu lepsiho chodu necham rad prostredni slotik na kartu u RB433 volnej :) i tak to casem secko vykopu do pryc a navalim tam 711 v AluBoxu hned za antenu...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Už někdo dělal nějaké objektivnější srovnání s kartama a 435G s 5, 435G s 3 versus 433AH se 3 a 433AH se 2? Tj. co to dělá apod., uvažuju o 435G, kde 1 karta na jedné straně páteř, 2 karty vzadu sektory, případně tam přilípnout ještě ob jeden slot další páteř. Karty kombinované, rád bych na zadní stranu udal UB5ky, které se mi v 433 nesnesou. Aspoň jednu, ale aby mi nezabila i druhou řadu karet v mikrotiku. UB5 přebejvaj a není je kam strkat, do 411 se to nevyplatí, do 433 to nechodí, 800 to samý.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 13 years ago

Nasadili jsme na jeden bod RB435G a osadili karty R52n-M verze RouterOS je 5.6
Po asi dvou hodinách provozu, najednou karta na přívodu 5GHz ztratila spojení a při pokusu o skenování okolí neslyšela vůbec nic! Ale reagovala na nastavování. Pouze totálně hluchá. Až se rebootoval tRB435G tak zase naběhla.
Tak jsem pro jistotu osadil místo ní klasiku kartu CM9 a radši i verzi 4.17 To zatím vypadá OK. Drží to.
Asi za hodinku ale koukám že karta R52n-M, která je jako APčko 2,4GHz (B-only) má normálně asociované klienty, ale ani jeden nemohl komunikovat. Nešel pingnout, nic. Opět karta při pokusu o skenování neslyší z 2,4GHz lautr nic. Opět pomohl reboot.
Setkal jste se s tím někdo?

Ještě by mě zajímalo, jestli můžu aktivovat balíček wireless a disablovat balíček wireless-nv2 když tam mám i kartu R52n-M . Pojede to na ten základní balíček?
Nevíte proč mají v Apspě u karty R52n-M napsáno toto: "Po upgradu na verzi 4 je nutné ve Winboxu provést update licence pro aktivování karty." co to je za nesmysl?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

soucez píše:Ještě by mě zajímalo, jestli můžu aktivovat balíček wireless a disablovat balíček wireless-nv2 když tam mám i kartu R52n-M . Pojede to na ten základní balíček?
Nevíte proč mají v Apspě u karty R52n-M napsáno toto: "Po upgradu na verzi 4 je nutné ve Winboxu provést update licence pro aktivování karty." co to je za nesmysl?

Jo klasický wirelles stačí ale nepojede ti NV2. Asi tím myslí že ve verzi 3.x ta karta nejede tak je potřeba provést upgrade na 4.x kde je nový klíč takže upgrade licence na nový delší klíč
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 13 years ago

honzam píše:
soucez píše:Ještě by mě zajímalo, jestli můžu aktivovat balíček wireless a disablovat balíček wireless-nv2 když tam mám i kartu R52n-M . Pojede to na ten základní balíček?

Jo klasický wirelles stačí ale nepojede ti NV2. Asi tím myslí že ve verzi 3.x ta karta nejede tak je potřeba provést upgrade na 4.x kde je nový klíč takže upgrade licence na nový delší klíč

Dík za reakci. Jak to pak je s těma MMCX konektorama? Nikde není vidět "anténa a" či "antena b" nebo když tam aktivuju klasický balíček wireless tak se to objeví jako volba i u karty R52n-M ?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

v zalozce HT chain 0 / 1

PW
0 x