❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

miniITX D945GSEJT JOHNSTOWN Intel Atom 270 CPU

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Martin_H

Re: miniITX D945GSEJT JOHNSTOWN Intel Atom 270 CPU

Příspěvekod Martin_H » 15 years ago

Ja spis uvazoval o nejakem kompaktnim reseni jak jsem psal vyse na jednom stroji. Ja na stozaru mam mista dost a anteny tam taky vlezou od anteny budu tahat max 1m pigtail do krabice ktera bude hned za antenou takze pro me je to vpohode nez abych daval za kazdou antenu 1 krabici s rb a k ni utp. Pokud se budem drzet predchoziho dotazu a nebudeme resit ze za kazdou antenu 1 RB tak co potom?
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 15 years ago

me zminena deska od intelu dela bordel, kdyz jsem pouzil redukci 1PCI na 2PCI Obrázek
a osadil RB14 & libovolna PCI sitovka, Gbit ci 100Mbit Realtek,3Com 100M,pak vse nabehlo ale do par minut skapalo...wifi karty prestali fungovat nahodile (4x UB5 & MK 3.30) Bez pridavne sitovky, pouze s on board se vse tvari ok...s hruzou doufam, ze bourka neodstreli jediny ETH port co tam nyni je,sice tam je prepetovka od Dbii - SafeSurge ale jeden nikdy nevi :roll: ,kabelem tam privadim data z paterniho Nstreame Dual,ktery je umisten o 80m jinde, protoze pouze od tama je videt na vychozi bod. Bohuzel uz se i rozrostla potreba na dalsi wifi karticku, takze uvazuji, ze k antene dam samotny boxik s RB411-711 s L4 a nebudu muset hrabat do prozatim funkcniho zapojeni zmineneho Atomoveho reseni...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hol

Příspěvekod hol » 14 years ago

Zdar, vracim se ke staremu tematu. Uvedenou desku jsme meli asi rok nasazenou a pri pokusu nasadit dalsi jsme zistili zasadni problemy. Mame za sebou asi 14denni testovani a bez vyrazneho uspechu. Protoze na foru je videt, ze tyhle desky pouzivate, zajima mi, jak jste na tom.

Tedy k problemu. Rozpoji se spoj, hlavne pri zatezi (napr. pri bendwitch testu vzdy) zacne klesat hodnota CCQ, chvili to kolisa a pak se spoj rozpoji. Pak se to zas spoji a problem se za chvili opakuje. Testovane konfigurace:

1. samotna PCIE karta od UBNT SR
2. redukce na 4mini PCI, 1 az 4xR52
3. redukce 1-4 miniPCI karty + PCIE UBNT
testovane verze MK 3.23, 3.30, 4.5, 4.11, 5posledni RC. Verze 3.x nepodporuji UBNT PCIE kartu.
prvni a posledni verze BIOS
test na stole + reseni v terenu. Oboji se chova stejne.
vse je proti RB433AH v testu nebo jinemu i386 reseni v terenu

verze 3.23 nam jela v testu normalne, v terenu stejny problem. Verze 4. a dale vzdy pada CCQ a spoj se rozpojuje, nekdy (u nekterych verzi) pomuze, kdyz se vymeni AP-klient. Na karte, ani jejich poctu zda se nesejde.

Setkali jste se nekdo s takovym problemem? Pokud to chcete videt, neni problem, napiste mi a reknu vam adresy a pristup, jeste par dni to budu mit na stole. Je to zajimava zkusenost :lol:
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 14 years ago

Mám malý problém.
V této desce mám redukci RB14 a v té jen jednu miniPCI R52, MK ji vidí, vše nastavím, ale karta nevysílá. Pokud dám scan, tak nic nevidí. Vyzkoušel jsem anténu A i B a nic.

Děkuji za radu
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Zdravim

dovolim si do tohoto tematu jiz odlezeleho vznest dotaz. Cim nahradit miniITX D945GSEJT JOHNSTOWN Intel Atom 270 CPU ? Jde mi o to,ze 1x LAN uz proste nestaci a taky karty naskladane v RB14 neni to prave orechove. Vim o hafo moznosti beznych ATX desek ale me primarne jde o bezvetrackove reseni a totalne nejlepe napajeni 12V jako nynejsi Atom :mrgreen: vim nejsem vubec narocny...ale ma neco sanci na uspech ? Pozadavky : 2x LAN staci 100Mbit, aspon 3x PCI (nebo 4xPCI a 1xLAN on board),VGA on board. Pominu li napajeni, ktere by se dali resit menicem 12V>ATX, co za CPU se da uchladit pasivne a to i v lete ? Podtaktly Celeron 4xx,nejaky old Athlon sc.939 ? Nepotrebuji horentni vykony,dyt nynejsi Atom jede na max 15% ve spicce.

Jako posledni reseni rozhodne ne spatne bych asi videl samostatne RB7xx...to si nechavam do zalohy :roll:

tHx

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no tak jestli máš RB75x jako záložní plán tak bych vzal rovnou RB750G a neřešil nějaký PC. Topí to, žere to, musíš se patlat s kartama, nějaký redukce, horko těžko budeš hledat vhodnou desku, teď k tomu picoPSU... To radši RB750G i když RB75x nesnášim.

Jinak tu máme nový zacate procesory od amd a jedna z těch desek má 2xPCI + ethernet na desce a tušim že dokonce ještě PCIEx1 a PCIEx16 takže můžeš použít nějakou 2(4)xEthernet do PCIEx16 kde to fungovat bude. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 27H00013AL

ale na 12 voltů těžko no. A i kdyby tak použiju toho johnwtowna a připojim k němu vlanovej switch a tim si rozšířím počet ethernetů což by bylo asi uplně nej.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Ten atom ma minus, ze mi vic PCI neda i kdybych se preskocil :roll: Zminene AMD nevypada az tak zle...nejak sem ztratil prehled o tom co je na trhu noveho...okouknu a uvidim.

PW
0 x

hapi

já sem nechěl cpát do atomu víc pci karet. Použil bych vlanovej switch pro zvětšení počtu sítových karet.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 14 years ago

Zajimavý kus železa na klasickém Atomu je třeba JetWay NC92-330-LF. Má to v základu jeden gigový realtec a k tomu jejich rozšiřující konektor do kterého dělají tuny různých karet, včetně třeba 3x giga intel nebo realtek (je i stovková verze). Takže 4x ethernet v klasickém mini ITX.
http://www.jetway.com.tw/jw/ipcboard_vi ... C92-330-LF
http://www.jetway.com.tw/jw/ipcboard_vi ... 3INLANG-LF
ROS na tom nemám, ale přímo linuxík (CentOS5). Stavím z toho clusterek, tam jsou ty 4 ks síťovek tak akorát. V pěkně malé cihličce s 2x 2,5" disk, to celé dvakrát vedle sebe.
Pak je řada ještě menších desek i s 6x LAN, třeba Moxa dodává, ale cena asi nepotěší...
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Ja nedavno malem koupil toto: http://www.supermicro.com/products/syst ... F-D525.cfm + http://www.supermicro.com/products/acce ... PG-i2_.cfm + jedna z techto redukci: http://www.supermicro.com/support/resou ... 721d643952
IPMI s KVM over IP je proste super, chtel jsem to dat do sitelu (nakonec pouzijeme kolegovu RB1100, ktera to snad zatim utahne)
0 x

hapi

ta deska s atomem ale nemá KVMko ne?
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Taky jsem to KVM hledal... a nenašel, byla by to bomba
0 x

hapi

hmm, supermicro má desku kde má osazený dvě nezávislý platformy na atomu a každá má 2 ethernety + 1 ethernet pro KVMoverIP. Ale je to spíš do blade serverů.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

http://www.supermicro.com/products/moth ... F-D525.cfm
IPMI
Support for Intelligent Platform Management Interface v.2.0
IPMI 2.0 with virtual media over LAN and KVM-over-LAN support
Winbond® WPCM450 BMC

To je u popisu toho MB, takze to zrejme ma. Ty dve intel sitovky a 1.8GHz dualcore CPU jsou super :) Kdyz tam da clovek USB flashku s instalackou sveho OS, tak ma skoro jistotu, ze to z pohodli domova vzdy zprovozni :)

jinak jsem googlil a jak ty integrovany, tak ty pridavny Gb intely maji podporu v ROS 5.x Mimochodem, ta pridavna sitovka do PCI-E 4x se dvema intelama je nejlevnejsi dual-port intel Gb co jsem nasel, jde koupit kolem 1300Kc
0 x