❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ruseni karet mezi sebou

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Re: ruseni karet mezi sebou

Příspěvekod Petr Vlašic » 16 years ago

Leeonek píše:Máš pocit že wifiny mají výkon co nemůže ohrozit životní prostředí? Ano, 17db je sice 50mW ale 30db už je 1W a 40db je hezkých 10W!!!, Schválně zkus pokračovat dál :)
S těma vysílačema cos tady uváděl si trošku mimo obraz, je sice pravda že například Kleť v Budějovicích vysílá 603kW ale pár kilometrů od tohoto vysílače bys naměřil už jen zlomek tohoto výkonu, kdežto pokud máš někde na paneláku přímo nad hlavou 10 antén a každá z nich ti překračuje normu o 10db, je to jiné kafe.

Přesně něco takového jsem chtěl napsat. A ještě si stačí uvědomit, že 2,4Ghz je tak nějak oscilační frekvence vody.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Kolik lidi si tu jeste mysli, ze antena je zesilovac :roll: ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

no ja si to tez nemyslim, ale ostatni asi ano :)
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 16 years ago

No zesilovač asi ne ale co násobič... tedy pokud alespoň tuší o co jde. Některým bych někdy přál aby taková "menší" anténa byla nasměrována na střed lože kde spává (tedy jeho strany);-) tak ze vzdálenosti 50 cm a ta rezonance vody je taky "zajímavá věc" ...
0 x
Pejsek

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 16 years ago

No, co se týče TX výkonu, je můj názor následovný. Znám pár ISP tady u nás, a hlavní problém bych viděl v tom, že si neuvědomují, že spousta zařízení je v defaultu "naplno". Prijdou, namontujou, pripoji 24ku anténu, nastaví IP a jdou do řiti. Měl jsem možnost nahlédnout do jednoho RB433 jednoho konkurenčního ISP a měl zadaný akorát bridge, v něm ifacy, ssid, kanál a IP, jinak vůbec nic, ani šifrování, ani heslo, ani region, a tx power default. Anténu nevím co má, tu jsem neviděl. A když si vezmu v potaz 60° vyzařovací úhel NS5ky a tx power v default na 24, kterou daný ISP montuje klientům i na 20m přímé viditelnosti, tak jak se pak já mám domluvit se svými zařízeními, když používám regulatory a pro jistotu při zadávání zisku antény neodečítám pigtail, abych náhodou nebyl mimo mísu???? Řekl bych, že nijak. Na licenci nemám a jediné, co mi trošku pomohlo byly R5H. A ještě jedna perlička. U sebe doma na střeše chytám na 17dbi anténu (integrovanou v gentleboxu od jirouse) konkurenčního ISP na 22,24km se signálem -72 a jeho ssid zní: xxxxx-net/vsesmer. Myslel jsem si, že to je nějaký BUG, tak jsem zkoušel různé verze Mikrotika od 2.9 po 3.15 v různou dobu se na to koukal (večer, v noci, za deště) zhruba se stejným výsledkem. Bud si spletl anténu a nepozná všesměr od směrovky, a nebo nevím. Nicméně, domluvte se v normě. :(
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

raven-il
Kontaktovat uživatele:

novajz píše:No, co se týče TX výkonu, je můj názor následovný. Znám pár ISP tady u nás, a hlavní problém bych viděl v tom, že si neuvědomují, že spousta zařízení je v defaultu "naplno". Prijdou, namontujou, pripoji 24ku anténu, nastaví IP a jdou do řiti. Měl jsem možnost nahlédnout do jednoho RB433 jednoho konkurenčního ISP a měl zadaný akorát bridge, v něm ifacy, ssid, kanál a IP, jinak vůbec nic, ani šifrování, ani heslo, ani region, a tx power default. Anténu nevím co má, tu jsem neviděl. A když si vezmu v potaz 60° vyzařovací úhel NS5ky a tx power v default na 24, kterou daný ISP montuje klientům i na 20m přímé viditelnosti, tak jak se pak já mám domluvit se svými zařízeními, když používám regulatory a pro jistotu při zadávání zisku antény neodečítám pigtail, abych náhodou nebyl mimo mísu???? Řekl bych, že nijak. Na licenci nemám a jediné, co mi trošku pomohlo byly R5H. A ještě jedna perlička. U sebe doma na střeše chytám na 17dbi anténu (integrovanou v gentleboxu od jirouse) konkurenčního ISP na 22,24km se signálem -72 a jeho ssid zní: xxxxx-net/vsesmer. Myslel jsem si, že to je nějaký BUG, tak jsem zkoušel různé verze Mikrotika od 2.9 po 3.15 v různou dobu se na to koukal (večer, v noci, za deště) zhruba se stejným výsledkem. Bud si spletl anténu a nepozná všesměr od směrovky, a nebo nevím. Nicméně, domluvte se v normě. :(

tak mas v zasade 3 moznosti

1. Upozornit ho na to a doufat, ze si problem odstrani
2. Udat ho CTU
3. Hodit na to bobek a vyhnout se zarusenemu kanalu

Osobne bych na moznost 2 nemel zaludek, resim to 1, pripadne 3
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

C je spravne + takove nastaveni aby mi to chodilo bez problemu ;)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:C je spravne + takove nastaveni aby mi to chodilo bez problemu ;)

Osobne mi nevadi, kdyz me nekdo upozorni, proto zacinam moznosti 1. S moznosti 2. mame uz taky zkusenosti :cry: a tu opravdu nemusim...
0 x
Josef Smola

iTomB

Příspěvekod iTomB » 16 years ago

Jasne, ale obcas docela probelm. Mam ruseni na limcove parabole, ktera jede mimo mesto. Chyta pres 30 siti a ted zkus najit volnej kanal, kdyz te nekdo zarusi ...

Treba od jednoho zdejsiho o.s. chytam -82 - upozornuji ze jsou ode me bokem cca 1.5km a jedou do podobne oblasti a vim ze pali na default.
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 16 years ago

Hoši, je to sice mimo mísu, ale budiž, at víte, jak to tu u nás funguje. Toto: http://internetprovsechny.cz/wifi.php?vypis=86&poskytovatel=86&view= je link na diskuzi onoho poskytovatele. Přečtěte si to a uděláte si obrázek sami. Jinak kdyby jste chtěli vědět, kdo je kdo (v té diskuzi) rád odpovím přes SZ. Přeji příjemné pobavení, je to docela řepa a stojí za to to přečíst vše, ať víte, jak se na opavsku podniká. :D

Edit: Figuruji tam i já. :(
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

raven-il
Kontaktovat uživatele:

iTomB píše:

Jasne, ale obcas docela probelm. Mam ruseni na limcove parabole, ktera jede mimo mesto. Chyta pres 30 siti a ted zkus najit volnej kanal, kdyz te nekdo zarusi ...

Treba od jednoho zdejsiho o.s. chytam -82 - upozornuji ze jsou ode me bokem cca 1.5km a jedou do podobne oblasti a vim ze pali na default.

Kde to je ? Pokud tam zasahuju i ja, nevidim problem udelat misto pokud to pujde.
0 x
Josef Smola

raven-il
Kontaktovat uživatele:

novajz píše:Hoši, je to sice mimo mísu, ale budiž, at víte, jak to tu u nás funguje. Toto: http://internetprovsechny.cz/wifi.php?vypis=86&poskytovatel=86&view= je link na diskuzi onoho poskytovatele. Přečtěte si to a uděláte si obrázek sami. Jinak kdyby jste chtěli vědět, kdo je kdo (v té diskuzi) rád odpovím přes SZ. Přeji příjemné pobavení, je to docela řepa a stojí za to to přečíst vše, ať víte, jak se na opavsku podniká. :D

Miluju ISP free nety, je to takovy hezky... zadny dane, zadny dph, dotace od statu a eu, pohoda
0 x
Josef Smola

iTomB

raven-il píše:
iTomB píše:

Kde to je ? Pokud tam zasahuju i ja, nevidim problem udelat misto pokud to pujde.

cao konkurente ;)

Mno v tehle oblasti opravu nejsi i kdyz si konkurujeme jinde. A i nejake zaruseni od vas mam, ale zatim v klidu ... Vice pripadne na SZ.

iTomB
0 x

iTomB

raven-il píše:
novajz píše:Hoši, je to sice mimo mísu, ale budiž, at víte, jak to tu u nás funguje. Toto: http://internetprovsechny.cz/wifi.php?vypis=86&poskytovatel=86&view= je link na diskuzi onoho poskytovatele. Přečtěte si to a uděláte si obrázek sami. Jinak kdyby jste chtěli vědět, kdo je kdo (v té diskuzi) rád odpovím přes SZ. Přeji příjemné pobavení, je to docela řepa a stojí za to to přečíst vše, ať víte, jak se na opavsku podniká. :D

Miluju ISP free nety, je to takovy hezky... zadny dane, zadny dph, dotace od statu a eu, pohoda

To mas to same zde: http://www.internetprovsechny.cz/blesk.php?cbl=303

A nejhezci vety, ktere ukazuji, jak jsou "hodni k nasemu statu":
"Všechny faktury platíme s DPH bez nároku na jeho odpočet, což je při mnohamilionových investicích do hardwaru, energií a konektivity nemalý přínos do státní pokladny."

Ale jaksi zapomeli napsat, ze nedavaji uctenky (a to ani za pripojeni), neplati DPH z prijmu (to radsi ani nezminuji ...), v pripade smlouvy o pronajmu na panelaku tvrdi, ze prece jako nevydelecna organizace nemuzou platit najem, protoze jsou NEVYDELECNA organizace, ze nekteri jejich clenove chodi barak po baraku a ukecavaji at lidi prejdou k nim, ze jsou lepsi ... atd. :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

můžeme říkat cokoliv ale funguje to ne? Kdyby lidi nebyly spokojený, tak na ně nejsou připojený.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků