No, co se týče TX výkonu, je můj názor následovný. Znám pár ISP tady u nás, a hlavní problém bych viděl v tom, že si neuvědomují, že spousta zařízení je v defaultu "naplno". Prijdou, namontujou, pripoji 24ku anténu, nastaví IP a jdou do řiti. Měl jsem možnost nahlédnout do jednoho RB433 jednoho konkurenčního ISP a měl zadaný akorát bridge, v něm ifacy, ssid, kanál a IP, jinak vůbec nic, ani šifrování, ani heslo, ani region, a tx power default. Anténu nevím co má, tu jsem neviděl. A když si vezmu v potaz 60° vyzařovací úhel NS5ky a tx power v default na 24, kterou daný ISP montuje klientům i na 20m přímé viditelnosti, tak jak se pak já mám domluvit se svými zařízeními, když používám regulatory a pro jistotu při zadávání zisku antény neodečítám pigtail, abych náhodou nebyl mimo mísu???? Řekl bych, že nijak. Na licenci nemám a jediné, co mi trošku pomohlo byly R5H. A ještě jedna perlička. U sebe doma na střeše chytám na 17dbi anténu (integrovanou v gentleboxu od jirouse) konkurenčního ISP na 22,24km se signálem -72 a jeho ssid zní: xxxxx-net/vsesmer. Myslel jsem si, že to je nějaký BUG, tak jsem zkoušel různé verze Mikrotika od 2.9 po 3.15 v různou dobu se na to koukal (večer, v noci, za deště) zhruba se stejným výsledkem. Bud si spletl anténu a nepozná všesměr od směrovky, a nebo nevím. Nicméně, domluvte se v normě.